Koka ris

Koka ris är nog kanske den mest lågteknologiska matlagning man kan ägna sig åt, jag har aldrig misslyckats IAF.

Att koka thévatten är möjligtvis något enklare.

Boil in bag ris är handikapphjälpmedel för mentalt handikappade.
 
Billigaste COOP-riset. Dubbelt så mtcet vatten som ris. Koka på lägsta tills vattnet är borta. Hur kan man INTE lyckas? :confused:

Han ställer Ramseyskt höga krav medan du nöjer dig med närbutikskvalitet. Det är skillnaden.

Han får för övrigt byta nick till Drisen nu förmodligen.
 
Men jag vill lära mig koka ris "like a boss"! :5sure :(

En del ris, två delar vatten på svag värme. Det skall bara puttra.
Kolla till riset ibland. När vattnet är borta är riset klart.

Såhär gör jag och det blir perfekt varje gång, så jag fattar inte hur du kan misslyckas?
 
Jag har aldrig bemästrat ris.
Det går inte laga, det är en myt.

Precis som att pilla tillbaka fjädern i magnapullen.
Går inte.
Inte ens nästan.
 
Hur man kokar Uncle bens 10min ris:

Häll vatten i en kastrull, mängden är inte så viktig så länge det inte är så lite att det kokar bort, koka upp med lite salt, häll i ris, koka ett tag med lock på, häll av vattnet och låt kastrullen stå på plattan utan vatten i en minut. Skaka riset. Servera.
 
Följ instruktionerna på paketet, men det viktiga är att vattnet inte kokar för mycket. Sänk temperaturen så mycket det går utan att det slutar bubbla helt. (Jag har induktionshäll, kanske är "svårare" med gammeldags platta)

Mitt ris blir perfekt varje gång. ;)
 
Gör som det står på paketet.
Är det inte mjukt nog efter angiven tid så låt koka mer men som sagt, på låg värme.
Börjar det bli torrt = på med mer vatten.

Jag är varken Ramsey eller Oliver i köket men ris kan t.o.m jag laga och då bör alla kunna det.
 
Det är så jag gör nu era inlägg tillsammans är min nuvarande "stil" på att koka ris, en del ris, två delar vatten men det blir förjävligt hur jag än gör! Förutom var 20e gång då, då blir det fanimej helt jävla perfekt.
På vilket sätt är det "förjävligt" då?

För mjukt och geggigt?
För hårt?
Bränner det fast?
 
Fan, jag måste vara en mästerkock, inte trodde jag det var ett så avancerat jobb att koka ris.
 
*/ ?>
Nyheter
Gotland Ring Bike Week 2026, spara pengar med early bird erbjudande!

Packa hojen, damma av hjälm...

Gotland Ring Bike Week 2026, spara pengar med early bird erbjudande!

Packa hojen, damma av hjälm...

Ny Retro Ducati till 100-årsjubileumet?

Rykten om nya klassiska Duc...

Ny Retro Ducati till 100-årsjubileumet?

Rykten om nya klassiska Duc...

Äntligen!

Om du, som jag, ständigt åk...

Missa inte förköpstävlingen

Jul närmar sig och även om ...

Sista chansen!

Nu är vi inne på sluttampen...

Piaggio-gruppen tar över importen av Piaggio, Aprilia, Moto Guzzi och Vespa

Det händer en hel del när d...

Katalogen börjar ta form!

Stora Motorcykelkatalogen 2...

KTM och Husqvarna återkallelser

Pressreleaser från KTM och ...

Back
Top