Hmm, det är väl inte pastöriseringen?
Har för mig att det står lågpastöriserad på mjölk, och högpastöriserad på filmjölk?
Bara ett frågetecken som dök upp i min skalle...
Har för mig att det står lågpastöriserad på mjölk, och högpastöriserad på filmjölk?
Bara ett frågetecken som dök upp i min skalle...

stoffer skrev:Hållbarheten beror på pastöriseringsgraden, vanlig mjölk är lågpastöriserad och håller då dryga veckan.
Sen finns det högpastöriserad som håller ungefär 2 veckor, finns under varunamnet klövermjölk iaf i östergötland (Arla ger ut den tror jag).
Sen finns ultrahögpastöriserad, vilket bla. finns i de små tetrorna på 2cl som man har till kaffet på mackar, den håller till 2 dagar efter jordens undergång. Och man kan förvara den varmt.
Anledningen att all mjölk inte högpastöriseras är att den smakar annorlunda då, inte dåligt, men klövermjölken smakade mycket "fylligare"![]()