Julafton 2009!

Lucius

Light?!
Gick med
1 Jul 2004
Ort
El Stockholmo
Hoj
Borttappad
Det är snart julafton 2009!

Du har gått upp kl 07:22 – sovmorgon med andra ord och snön ligger kristallvit på altanen, det är svinkallt som vanligt denna årstid. Du sträcker på dig, sätter på dig InterSport-strumporna, mysbyxorna och fliesjackan och svassar ut i lägenheten.

Kollar termometern;

-8 grader!

Ahhh”…. Julafton 2009 och man skall ”bara” genomlida några timmar med familj och släkt hos morsan.

Kaffebryggaren går igång – kaffe och snus är frukost för riktiga män – ostmackor och fruktjuice är för klimakteriekärringar, barn och fjollor.

Morgontidningar är såååå 2007, laptoppen läggs på matbordet, loggar in på det trådlösa nätverket och startar morgonens ritual – läsa AftonHoran med andra tidningar. Inget av intresse som vanligt, SAAB’s öde är fortfarande ovisst – kronan fortsätter sjunka mot euron och dollarn.

Ahhhh”… Gevalia ”Italian style” (det betyder för er som fortfarande kör 125cc och drömmer om en neongrön Volvo 745) 3 koppar vatten och filtret fyllt till bredden med mörkrost.

Hamnar av en slump på ”Ducati Stockholm”… Mmm… 1198… Vore inte fel i Julklapp?! Hoppar vidare till ”Blocket.se” – dårarnas riktiga paradis och smått beroendeframkallande.

MV Agusta… Gah, en F4 1000 eller en Senna skulle verkligen passa i julmörkret!

Man vet aldrig vad tomten kommer med… Oftast kommer Tomten full, sluddrandes och med sunkiga klappar - men man vet ju aldrig, även tomten kan göra misstag!

Man klär på sig och börjar packa bilen med paket – vilken tur man han en kombi… Världens minsta kombi, byggd i Sverige för stora dvärgfamiljer i Nepal.

SAAB 9-3 - lika stor som en ”Ford Ka” invändigt men drar sås som en Ford Mustang.. Med V8 – rätt bra kombination av stort och litet, konstigt att SAAB inte går bra…

Laddar fullt i snön och efter 900 meter kommer jag upp i 70 - det är tryck i Saaben!

BioPower for the win!!

På väg till den årliga orgien i mat hos morsan, det är Julmiddag med släkt som gäller och jag har övat på leendet i 4 dagar.

Ligger på motorvägen i 120Km/t och drömmer sakta bort mot Maj… Då skall jag sitta på ett Italienskt fullblod, känna kraften i högerhanden och veta att ett snabbt ryck ökar hastigheten från 120 till 220 på några få sekunder.

Känslan vinner laga kraft och jag pressar pedalen i golvet, motorn i Saaben stånkar på femman och efter 15 sekunder är jag upp i nästan 140Km/t.

Suck… God Jul - eller fyrkantiga hjul?!

Kommer fram och parkerar bilen snyggt med nosen ut från fickan, jag vet av gammal vana att när jag väl vill hem – då VILL jag verkligen hem.

Knatar in med hela famnen full av paket och ringer på klockan. Klapparna läggs under plastgranen. Riktiga granar har djur på, och i, sig - så plast är grejen.

Klockan börjar närmare sig 13:00 och efter att ha kramats med hela släkten sätter man sig till bords och väntar på startskottet – ”MATEN ÄR KLAR”…

Man rusar upp, tränger in brorsan i ena skåpet medan man sätter benet framför systerdottern (som annars är snabb som en vessla) och ställer sig först i kön i köket.

Ahh, MAT! Äntligen!

Tallrikar är jävligt små, varför har inte alla pizzatallrikar för?! Speciellt vid buffé!!

Detta är ett hån, efter att ha plockat bara ”liiite” av allt så är tallriken full.

Jag har fastat sedan 2 dagar nästan – förutom pizzan jag käkade i förrgår och Big King XXL-menyn igår då – men de räknas inte.

Tiden går vid bordet; alla äter, smaskar och sörplar – utom morsan som hela tiden roddar i köket och fyller faten. När väl morsan sätter sig med 4 sketna köttbullar och lite skinka på tallriken är vi andra klara och redo för TV.

Detta måste vara varför kvinnor inte går upp 8 kilo under julen - som vi män gör!!

Vi män går efter Clintans gamla motto ”Dont talk – shoot!” – vi äter som lejon utan att konversera, vi kan möjligtvis grymta fram saker som ”skicka såsen” eller något i den stilen men någon egentlig konversation kan man glömma.

Klockan börjar närma sig 15:00 och den mest pestiga tiden på julen kommer närmare – nämligen ”Kalle the fucking Anka” - och hans vänner...

Fifan… Lika kul som en urinvägsinfektion - men måste uthärdas, det är en tradition som skall avklaras innan man kan börja ge varandra en massa onödiga, och helt värdelösa, paket!

Appardiapp, app-app , app-app”…

Skjut den jävla hackspetten!” tänker man nästan skrikandes medan man sitter i fåtöljen och tänker på 299Km/t på 1198:ans mätare en varm vårdag i slutet på Maj.

Syrrans ungar sitter som förtrollade.
Brorsan och hans tjej håller hand o pussas.
Syrran och hennes snubbe småkivas med leenden
Morsan och farsan tittar på, och uthärdar, skiten på TV:n.

Jag drömmer om ”Isle of Man” eller en dag på ”Nürnburg Ring” i en sprojtans M3:a - eller bara vad som helst utom detta!

Ahhhh”….

Slut, äntligen!

16:05,”Kalle the fucking Anka” är slut – dags att slänga presenter på varandra och önska varandra en God Jul!

2 timmar från att kunna dra - detta party artar sig!

Raggsockor…

Tack mormor!” utbrister man med det fejkade leendet, du vet där påklistrade leendet man alltid har när julklapparna delas ut!

Ett par raggsockor som stickats av en trevlig 5-åring i Indien kostar 19,90 på IKEA och här har ens 82-åriga mormor spenderat 2-3 veckor, och 300 spänn på garn från Hemtex, för att få till ett par jävligt stickiga raggsockor åt en.

Ungefär lika välkommet som ett ”Nej tack” från ”Blodbussen” och de i nästa stund lämnar över en folder med texten ”Att leva med hepatit”.

Julen börjar bra!!

Efter att ha gett ett kuvert med 1000 spänn i presentcheckar till syrrans 9-åriga dotter får man så hennes paket, det är en låda stor som en skolkartong ungefär.

Efter att ha slitit som en tjackpundare i en sjukhuskontainer med det kraftigt övertejpade paketet, plockar man ut en sned keramikskål.

Oh vilken fin blomkruka!” säger man med samma påklistrade leende, varpå lilltjejen säger att det är en” kåsa”.

Jaaa, det ser jag ju” kontrar man medan man undrar om ”snål-Leif” (träslöjdsläraren i 3:an, alla har haft en) snålat in i lågkonjunkturen, eftersom det helt klart saknas ett handtag på denna 80cl, 900g tunga kåsa gjord av ugnshärdad lera och en, bevisligen, icke-begåvad 9-åring.

Syrrans andra unge får ett 1000-bitars rymd-LEGO, sånt man själv önskade sig när man var liten men aldrig fick – grabben är snart 4 bast och gnäller som en kärring i familjeterapi.

Själv får man ett kuvert.

Yes, hoppas de 1000 spänn man lagt på syrran hans kommer åter!” tänker man medan man sprättar upp kuvertet och halar fram ett A5-ark.

På detta ark så är det en härlig mix av röda, gröna, gula och bruna streck, cirklar och andra asymmetriska figurer.

Oooh, TACK!” säger man medans man får känslan av ”Deja Vu” och undrar vad fan man sett detta förr!

Lul-Tåååmten” säger grabben och klappar händerna - och i samma stund kommer man ihåg var man sett detta förut…

Det var den gången i slutet på november, efter Julfesten, som man fick rännskita och en hemorrojd sprack, efter stora menyn på ”Kebab House” en lördagsmorgon efter Sturehof…

Kommer ihåg skräcken när jag torkade mig… Nu har pappret kommit tillbaka för att hemsöka mig på mitt kylskåp varje gång syrran kommer över på kaffe – FETT NICE! Eller inte…

Klockan börjar närma sig 17-rycket – nästan en timma efter Kalle Anka och man längtar efter att sätta sig i en skitkall bil och köra hem och sätta sig på muggen…

Morsans käk är ”all that” och man käkar som man levt i en grotta det senaste året och det går prestige i hur många ägghalvor man kan trycka ned.

Blandat med sill, Jansson’s, skinka, korv, köttbullar, julmust och annat är detta rena häxbrygden och magen jäser för varje minut – att gå på toa här skulle i och för sig funka men det blir liksom inga fler besök på den toan för de andra om jag släpper alla hämningar och bara går ”for it” snacka om dissaster, filmen 2012 är inte ens förnamnet – här snackar vi Üntergang!!

Man knäcker en valnöt och kollar in brorsan som får en stickad väst av mormor och 2 skeva smörknivar av syrrans dotter.

Man myser invändigt – skadeglädjen är den enda sanna glädjen, speciellt när även han får ett kuvert av systersonen!

Knatar till kylen och suger tag i en julmust till och mumlar för sig själv att ”snart får man ta en öl” – när man kommer hem.

Ohhh… En bira, en hederlig öl!

Sätter sig ned i fåtöljen, sätter läpparna mot flaskan. Ens mor lägger ut en predikan om glas och nyttan av dem – själv hör du allt som i en dimma medan du suger ned den sötsliskiga läsken, tänkandes på en öl hemma i soffan.

Du väcks av att någon skriker ”KNÄCK!!!” – efterrätterna börjar radas fram…

Puh… Det bubblar i magen…

Julafton i all ära men efter man fått första jobbet, flyttat hemifrån och gått den stigen i många år så är det rätt jobbigt med dessa släktträffar – själv vill man hellre träffa polarna och garva än att ta del av gamla traditioner grundande på 1200 talet, matorgie eller inte.

Efter en massa efterrätter så fullkomligen tjuter magen som en gammaldags tekokare.

Klockan börjar närma sig 19-rycket och man kan med gott samvete börja dra sig!

Jaha… Då skall jag nog börja röra mig hemåt!

Något som besvaras av en massa ”Men inte skall du väl gå redan?” och ”Nej, det är ju tidigt ännu!”.

Luttrad som man är och dessutom med snöföre ute svarar man att man vill ta sig hem ”innan vägarna fryser till is och det blir för halt”.

Detta kan inte åsidosättas, speciellt inte av din oroliga mor – och hennes ord är lag och det som gäller!

Man går till farstun och klär på sig, alla jävla lager –i detta land räcker det inte med långkalsonger för att slippa pansarpung – nej, här skall det fan vara flies både uppe och nere.

Helly Hansen” och kängor, bara för att ta sig till bilen 50 meter bort.

Suck… 1198:an ligger långt ifrån!

Väl hemma så kan man knappt ta av sig skorna innan man formligen flyger bort till kylskåpet och petar ut en ”Norrlands Guld”.

Ahhhhh…. Pärsen är över för detta år!

Maj 2010…

….Jag har förekommit julen 2010!

Jag har precis lagt handpenning på en ny Ducati 1198 och jag kommer vara pank ett par år!

Presenter Julen 2010?

Fuck that, nu får vi se hur kul ungarna tycker det är med handmålade teckningar som verkar gjorda i ett meskalinrus – för det är precis vad de kommer att få av mig!

Och mormor… Hon får en tandblekning, kommer göra henna samma nytta som hennes raggsockor för gör mig!

Hämnden är ljuv!

GOD HJUL!!!

:banana:mad:
 

Bifogat

  • 2009_ducati_1198s.jpg
    2009_ducati_1198s.jpg
    224.2 KB · Visningar: 491
Last edited:

Isak

Åk ni i förväg så väntar jag där framme
Gick med
10 Jun 2008
Ort
lidköping
Hoj
Ktm 625,er6-n
haha skrattade så jag satte ölen i halsen(det som inte sprutade ut över skärmen mm).själv vägrar jag släkten och stannar hemma för mitt och alla andras bästa..GOD JUL!!!
 

-mini-

Inte som alla andra
Gick med
12 Jul 2009
Ort
Kävlinge med Dede
Hoj
Numera hojlös
Efter denna lässtund är jag riktigt glad att jag är bortrest över julen så man slipper familjemiddag och allt vad det innebär.
 

peterlunkan

Ny medlem
Gick med
28 Dec 2006
Ort
Norrtälje
Hoj
Honda CBR 600 rr -03
Du är fan helt underbar! Har man tråkigt så läser man bara någon av dina trådar. Garvar så jag har ont i magen! Ser fram emot fler inlägg ;)
 

Dan08

Veritas vos liberati
Gick med
3 Jul 2006
Ort
Hornsbergs strand
Hoj
Ingen förtillfället
Merry Fu------G christmas.... Hahahha, nu har man ett leende att visa familjen iaf. tack för det !

Grattis till hojen....!
 

R1Monstret

Återkomsten!
Gick med
16 Sep 2005
Ort
Nyköping
Hoj
Yamaha R1 - White Edition
Haha! Tack Lucius, och god hjul på dig! Väntar redan på nästa.. Kommer det runt nyår? :Bugar
 

SweeT

Lånar hellre ut flickvännen än hojjen !
Gick med
20 Feb 2009
Ort
Uppsala
Hoj
Yamaha yzf R6 -00
Hahahahahahahahahaha

såå sjukt bra skrivet, fick mig skratta många , många ,många ,många , jaa många gr !!
 

aidem

Älskar allt på 2 hjul med motor.....
Gick med
7 Oct 2007
Ort
Häljarp
Hoj
Ktm 525 Exc-05/SMR-07, ZX6R -07 Banhoj Miljöhoj? Den e ju grön
Riktigt ball läsning. :D Tja trots allt tur man jobbar julafton....man missar inget :tungan...:gnissla
 

Lardi

Medlem
Gick med
5 Jun 2009
Ort
Eskilstuna
Hoj
Såld =(
De är som taget direkt från en jul med tjejen och svärföräldrar, förutom att vi ser inte granen för alla jävla klappar, och den mista personen är tjejen på 20 år?

WTF?
 

roffe_s

nu med skägg men ännu utan väst & bumse
Gick med
11 Aug 2005
Ort
Piteå
Hoj
2 x 12 dl njurpaj -20 resp -22
Aaah, äntligen! Välkommen in i matchen igen, Lucius, klockrent as usual:tummenupp

God jul på ´re:)
 

Swish

Djävulens avkomma
Gick med
4 Apr 2005
Ort
Lund
Hoj
Lilla Grön -zx6r
Riktigt bra skrivet! Beskriver verkligen den härliga (...) känslan man sitter inne med på julafton! =)
 
Nyheter
2025 års motocrossmodeller från Husqvarna

Husqvarna Motorcycles har p...

BMW visar upp konceptmodellen R20

BMW har visat upp på en hel...

Återträff för deltagarna på Carlbarks Spanienresor!

Carlbarks motor arrangerar ...

”Vårservice”!

Ibland hinner man inte rikt...

KTM 990 RC R på väg

KTM har presenterat prototy...

Bike Babes 10 år – bjuder in till mc-mässa

Fotograf: Lotta Kronåker ...

Bike Babes 10 år – bjuder in till mc-mässa

Fotograf: Lotta Kronåker ...

KTM 990 RC R på gång

KTM har presenterat prototy...

Distinguished Gentlemans Ride 2024

Söndagen den 19/5 var det d...

Skönt häng på Rapidos öppet hus!

Idag höll Rapido MC, Stockh...

Top