Italiensk mat...

Amen!

Gå med i gruppen Svenska män mot kikärtor på FB.

Jag är på, kikärtor och Hummus är djävulens påfund. Blir lika ledsen varje gång jag får det på min grilltallrik på grekbaren. Dum som jag är så måste jag ju äta upp allt på tallriken :(
 
Jag är på, kikärtor och Hummus är djävulens påfund. Blir lika ledsen varje gång jag får det på min grilltallrik på grekbaren. Dum som jag är så måste jag ju äta upp allt på tallriken :(

I dag åt Jag currypasta med kylling och tro på fan att det var kikärtor i skiten:mad:

De ser ut som små körtlar och smakar satan.
 
...totalt smaklösa Italienska köket

Du har inte funderat på att åka dit och prova på "riktiga" råvaror istället för råvaror inhandlade på Willys? (Och då menar jag inte på en typisk du-är-turist-och-du-tror-att-du-får-riktig-mat-men-vi-serverar-dig-bajs-och-lurar-dig-på-dina-pengar-restaurang).

Nej, det där var nog bland det mest idiotiska jag läst :arsele
 
U bet! När man var liten och av någon anledning satt och rotade nere i vassen och fick upp en sådan däringa vassrot så spreds en odör i klass med fettavskiljare. Så luktar det i alla fall om sushi så något sug att äta skiten har inte infunnits men det kanske kommer med åren fast jag tvivlar.

När sushi introducerades i Sverige så fanns det en impfaktor hos de som kunde stoltsera med att säga att de käkat rå fisk och det var jättegått faktiskt men nu är det bara löjligt när det finns fläskfilé å potatis i syltan brevid.

:matkonservativ

Min herre är en barbar! :mattias
 
Du har inte funderat på att åka dit och prova på "riktiga" råvaror istället för råvaror inhandlade på Willys? (Och då menar jag inte på en typisk du-är-turist-och-du-tror-att-du-får-riktig-mat-men-vi-serverar-dig-bajs-och-lurar-dig-på-dina-pengar-restaurang).

Nej, det där var nog bland det mest idiotiska jag läst :arsele
Har bott i såväl Italien som Frankrike.
Det mesta av maten är trams.

Du är fixerad :gnissla

Vi kanske ska öppna ngn trendig sylta med Indiskt/US-vägsylta-crosskitchen.
För att bräcka krogen KGB i osmakligt namnval så tycker jag vi kallar vår sylta för "Union Carbide".
Vår slogan på notan kan vara. "It aint over yet, soon you vill have the motther of all ringstings"


Kan jag få jobb som dörrslusk?
Lovar att lära mig recitera Union carbide productions klassiska mellansnack för samtliga besökare.
 
Last edited:
Har bott i såväl Italien som Frankrike.
Det mesta av maten är trams.

Det betyder väl inte att du ätit riktig mat för det. Jag har bott i Sverige i en herrans många år men var är den Svenska maten? Det enda jag har ätit är Kebab, Pizza, Pasta, Cyrry och annan mångkulturellt inspirerad mat så jag kan inte uttala mig om hederlig husmanskost :D

Appropå det, kan inte någon tala om för mig var jag kan hitta det i Stockholm. Jag är sååå trött på all skitmat och är sugen på bra husman (en sådan där äkta arbetarlåda)!
 
Du har inte funderat på att åka dit och prova på "riktiga" råvaror istället för råvaror inhandlade på Willys? (Och då menar jag inte på en typisk du-är-turist-och-du-tror-att-du-får-riktig-mat-men-vi-serverar-dig-bajs-och-lurar-dig-på-dina-pengar-restaurang).

Nej, det där var nog bland det mest idiotiska jag läst :arsele

Varför är Jag turist i mitt eget land? Eller menar att Jag ska trycka i mig konsummozzarella och njuta av den för att "på ri-kti-kt" så är den jettegovd? Jag sitter tyvärr i mörkaste skandinavien och mitt liv utspelas här. Tjejerna som äter på golvet sitter i en "våning" på kungsholmen.

Människor som svävar på ett aspestmoln genom vardan och kollar ner på alla svenne-bannan som inte lever på kontinenten måste ha ett syndrom.
 
Varför är Jag turist i mitt eget land? Eller menar att Jag ska trycka i mig konsummozzarella och njuta av den för att "på ri-kti-kt" så är den jettegovd? Jag sitter tyvärr i mörkaste skandinavien och mitt liv utspelas här. Tjejerna som äter på golvet sitter i en "våning" på kungsholmen.

Människor som svävar på ett aspestmoln genom vardan och kollar ner på alla svenne-bannan som inte lever på kontinenten måste ha ett syndrom.

Jaha... :va






Gå ut i solen och åk lite hoj förfan :hojsmilie
 
Det betyder väl inte att du ätit riktig mat för det. Jag har bott i Sverige i en herrans många år men var är den Svenska maten? Det enda jag har ätit är Kebab, Pizza, Pasta, Cyrry och annan mångkulturellt inspirerad mat så jag kan inte uttala mig om hederlig husmanskost :D

Appropå det, kan inte någon tala om för mig var jag kan hitta det i Stockholm. Jag är sååå trött på all skitmat och är sugen på bra husman (en sådan där äkta arbetarlåda)!

Traditionell svensk mat går inge vidare i sverige. Och då snackar Jag inte om du-är-en-turist-och-tror-dig-veta-vad-svensk-mat-är. Sk husmanskost har ofta Tysk eller öststatsursprung. "riktig" svensk mat är surströmming, svartsoppa, blodpalt, mm. Med andra ord: Rutten fisk och levrat blod.
 
Har aldrig sett så många inkompatibla ingredienser i samma maträtt tidigare.
Curry och pasta, no no
Kyckling och pasta, no no
Kikärter och Curry, Pasta eller Kyckling - no no.

Och ändå så går jag och köper skiten? Vad säger det om mig? Att Jag förvillats av alla missledande matprogram eller helt enkelt bara gett upp och tagit den mäsk jag fått?

Nä det är samhällets fel:mattias

:crash :zpy


Ok, var kan jag hitta mat med Tysk eller Öststatsursprung då?

Östgötakällaren eller Soldaten-Sveijk på samma gata. De har mycket kål, knödel och stora köttbitar men även en fin Lamjärpe med rostad potatis som inkörsport.

Östgötakällarens knackwurst är ohotad.

Ska du ha enkel och billig mat som är "bonnig" så rekomenderar Jag kungsgrillen vid hötorget. Biff, kyckling, stekt strömming med ris, potät eller potätmos.
 
Last edited:
Traditionell svensk mat går inge vidare i sverige. Och då snackar Jag inte om du-är-en-turist-och-tror-dig-veta-vad-svensk-mat-är. Sk husmanskost har ofta Tysk eller öststatsursprung. "riktig" svensk mat är surströmming, svartsoppa, blodpalt, mm. Med andra ord: Rutten fisk och levrat blod.

Såklart! Det har historiska anor. Det krävdes helt enkelt rikligt med blodtryckshöjande mat, nedsköljt med flugsvampspreppad surmjöd för att hos ungdomen frammana den rätta reslusten och det koleriska sinne som ledungen krävde.

Hade det varit gott och bekvämt hemmavid hade man aldrig pallat att ro över halva världen i öppna träbåtar och supa, röva och bränna.
 
Last edited:
Det betyder väl inte att du ätit riktig mat för det. Jag har bott i Sverige i en herrans många år men var är den Svenska maten? Det enda jag har ätit är Kebab, Pizza, Pasta, Cyrry och annan mångkulturellt inspirerad mat så jag kan inte uttala mig om hederlig husmanskost :D

Appropå det, kan inte någon tala om för mig var jag kan hitta det i Stockholm. Jag är sååå trött på all skitmat och är sugen på bra husman (en sådan där äkta arbetarlåda)!

Tja, du har ju Kvarnen på Söder, Riche i City, Broncho i City de e väl dessa tre jag kommer på som kör svensk husmanskost på luncherna....

Finns säkert flera...
 
Det betyder väl inte att du ätit riktig mat för det. Jag har bott i Sverige i en herrans många år men var är den Svenska maten? Det enda jag har ätit är Kebab, Pizza, Pasta, Cyrry och annan mångkulturellt inspirerad mat så jag kan inte uttala mig om hederlig husmanskost :D

Appropå det, kan inte någon tala om för mig var jag kan hitta det i Stockholm. Jag är sååå trött på all skitmat och är sugen på bra husman (en sådan där äkta arbetarlåda)!

Om du vill äta goda svenska traditionella rätter så besök Tennstopet ngn lunch eller kväll. Det är lite som att vara på middag hemma hos mormor. Äter ofta där.
 
Östgötakällaren eller Soldaten-Sveijk på samma gata. De har mycket kål, knödel och stora köttbitar men även en fin Lamjärpe med rostad potatis som inkörsport.

Östgötakällarens knackwurst är ohotad.

Ska du ha enkel och billig mat som är "bonnig" så rekomenderar Jag kungsgrillen vid hötorget. Biff, kyckling, stekt strömming med ris, potät eller potätmos.

Schnitzeln på Soldaten är riktigt good... med den ser jag inte som Svensk mat.
Östgötakällaren blir till att prova.

Kungsgrillen, är det det där blå skjulet?

Tja, du har ju Kvarnen på Söder, Riche i City, Broncho i City de e väl dessa tre jag kommer på som kör svensk husmanskost på luncherna....

Finns säkert flera...

Tack!

Om du vill äta goda svenska traditionella rätter så besök Tennstopet ngn lunch eller kväll. Det är lite som att vara på middag hemma hos mormor. Äter ofta där.

Tack!


Lunch runt Sveavägen 20 då (förutom den där grillen på Hötorget), några förslag?



/S
 
Jag tror min herre var på uselt humör när han inledde trådskrivandet.

Italiensk mat kan vara precis som alla andra länders mat - tråkig. Den kan också vara rätt så god. Mycket av maten i Spaniens, Frankrikes resp Italiens kuststräckor påminner om varandra. Inte helt överraskande.

Det Italien har i matväg som uppskattas särskilt av mig är: Karl Johansvamps-risotto, Bistecca alla Fiorentina, Parmigiano-Reggiano samt Spinata Calabrese.

Om man vill raljera (med ett stänk av sanning) så är det egentligen bara, i ordning enligt ovan, ris med svamp, T-benstek, torr stark ost och stark korv.

Jo, jag älskar det italienska köket, men det spanska har även det sina poänger om än få (t ex mojo, Serrano-skinka och Gambas al Ajillo), franska köket har inga poänger alls.

/Markus
 
Såklart! Det har historiska anor. Det krävdes helt enkelt rikligt med blodtryckshöjande mat, nedsköljt med flugsvampspreppad surmjöd för att hos ungdomen frammana den rätta reslusten och det koleriska sinne som ledungen krävde.

Hade det varit gott och bekvämt hemmavid hade man aldrig pallat att ro över halva världen i öppna träbåtar och supa, röva och bränna.

Ah, skön analys där. Det är alltså vår inhämska mat som tvingat oss att erövra världen, röja undan indianer och bygga LasVegas? Orsak och verkan har aldrig varit tydligare.
Hövdingen "Dundrande molnet" var lyckligt omedveten om att surpalt i fjärran land drivit igång ett nalkande hot.
 
Jag vill slå ett slag för Pelikan för husmansköket. :tummenupp

Kungsgrillens enda nackdel är deras för korta öppettider.

Vill man verkligen utmana käkar man på Dovas på Kungsholmen. Plankstek + stor stark smak i munnen, urindoft i näsan. Håller man sig på söder kan man gå ett kvarter från Svejk och njuta av Carmen. Lysrörsbelysningen ger en genuin känsla av svensk mellanstadiematsal. Mmmmm
 
Lunch runt Sveavägen 20 då (förutom den där grillen på Hötorget), några förslag?



/S

Det är ju inte så långt att kvista till Stopet från Svea, samma med Tulegården, också vällagat med många svenska traditionella rätter.
http://tulegarden.gastrogate.com/

Längs med själva svea finns det inte så mycket kvalitetsställen, iaf inte med så mycket traditionell "svensk" mat.
 
Nyheter
Tierp Arena värd för EM i Dragracing

Den 7–10 augusti 2025 förva...

120 unga motocrosstalanger från hela världen möts i Uddevalla

Screenshot Den 16–17 aug...

En vecka kvar!

Nu är det exakt en vecka kv...

Farligt vilseledande alkomätare på marknaden

Ett stort oberoende test ut...

Specialbyggd Yamaha XSR900 GP hyllar Rainey

För att fira den trefaldige...

Vi provkör Indian Sport Chief RT

I Allt om MC nummer 8 som k...

Ducati 996 SPS – fabriksny 99:a – såld för rekordsumma

När en hojfirma i Tombolo i...

Äldre än en gentleman

Vi har fotograferat en 100 ...

MV Agusta återgår till 100% eget ägande

MV Agusta Motor S.p.A. till...

MV Agusta åter självständigt

MV Agusta Motor S.p.A. till...

Back
Top