Göra egen ölkorv/rökt korv/lufttorkad korv

FreddaAbborre

Fina fisken
Gick med
29 Aug 2004
Ort
Lund
Hoj
Moto-Martin Z1 900, Z1 -74, Z1000 -78 to be superbike, VFR400 Repsol
Sitter i bästan ro och mumsar på en liten ölkorv nu. Och då slår tanken mig, hur vore det att göra en egen korv? Så är det någon här som gjort egen korv? Var får man tag på korvskinn (sett på ica, men bara i sizen av frukostkorv, men om man vill göra lite tunnare)? Hur gör man en egen rök? Kall/varm rökt? Etc etc.
 
Man gör korvskinn av tarmar, är det något konstigt med det?

Det är väl rengjorda tarmar, det äckligaste i en köpeskorv är definitivt inte skinnet.

Polacker är duktiga på att göra kryddig och god korv
 
Last edited:
Den godaste korven jag käkat kom från norrland, exets farmor och farfar är norrläningar så en julafton när vi frade med dem så hade farmorn gjort en kryddigkorv med lamkött o grejer i ja just tarmar.

MMMmm vart hugrig nu :D
 
Polacker är duktiga på att göra kryddig och god korv

Så sant som det står skrivet! :mattias :nicka

Men att göra egen korv speciellt ölkorv är en ganska lång procedur.
Du ska ju röka korven med ju..
Nä, dra ist till Södermalm, hoppa av vid Zinkensdamm, röd linje och runt hörnet på Brännkyrkagatan 88 har du en Polsk delikatessbutik som
säljer körv i horder! Massa gött att vraka emellan :drool :tummenupp
 
Nyheter
Tierp Arena värd för EM i Dragracing

Den 7–10 augusti 2025 förva...

120 unga motocrosstalanger från hela världen möts i Uddevalla

Screenshot Den 16–17 aug...

En vecka kvar!

Nu är det exakt en vecka kv...

Farligt vilseledande alkomätare på marknaden

Ett stort oberoende test ut...

Specialbyggd Yamaha XSR900 GP hyllar Rainey

För att fira den trefaldige...

Vi provkör Indian Sport Chief RT

I Allt om MC nummer 8 som k...

Ducati 996 SPS – fabriksny 99:a – såld för rekordsumma

När en hojfirma i Tombolo i...

Äldre än en gentleman

Vi har fotograferat en 100 ...

MV Agusta återgår till 100% eget ägande

MV Agusta Motor S.p.A. till...

MV Agusta åter självständigt

MV Agusta Motor S.p.A. till...

Back
Top