Falska sniglar ?

  • Thread starter Thread starter s9d8as0vjk
  • Start date Start date

s9d8as0vjk

Guest
Falska sniglar ? (Förrätten)

Någon här som tillagat sådana ? Kanske nån som har lite kocktalanger som kan tala om hur man gör goda sådana ?

Vet att man fyller champinionlock med smör, vitlök & någon grön krydda (persilja?) och ev något mer. Sen ska ju alltsammans in i ugnen och gotta sig men vet inte riktigt om det är några detaljer som jag missat som är avgörande för resultatet ?

Varför jag inte tar riktiga sniglar ? Jo för tjejen skulle aldrig våga smaka ... ;)

Puss på dig Annica om du ser detta. :banana
 
Last edited:
Hoppas han ser tråden ... :)

Grejen är den att det finns en hel del recept på nätet men i princip alla är olika så det vore hygglo om någon som har "båda årorna i vattnet" kan tycka till.

Vitt bröd ska man tydligen ha till iallafall. :)

Detta mina damer och herrar är en perfekt förrätt
 
Sniglar ÄR faktiskt gott... jag var skeptisk till när jag provade det, men de var mest för att man tänkte på vad man åt :)

Smakade mest vitlök dock . . .
 
Mattiaz, det är därför "Falska sniglar" är bra för det smakar nästan identiskt men inte lika "äckligt" för vissa
 
Det går att göra en liknande tillagning med musslor istället för sniglar och som enligt mej är jämrans gott. :) ( men musslor kanske också har kräkfaktor, vad vet jag ).
 
Kan tänka mig att musslor funkar kanon också men tror det är lite kräkfaktor på det med från vissa håll ... ;)
 
Mr B skrev:
Kan tänka mig att musslor funkar kanon också men tror det är lite kräkfaktor på det med från vissa håll ... ;)

Det är kräkfaktor på både sniglar, musslor och svamp!!! :fakta
 
HAHAHA ! Ja då blir det värre men du kan säkert använda nåt annat som "grund".
 
oscar skrev:
Det är kräkfaktor på både sniglar, musslor och svamp!!! :fakta

Mes.
Man har alltid musslor&svamp på pizza.

Sniglar har jag aldrig kommit åt att testa - jo, en gång när jag var i grekland och man kunde köpa dem i lösvikt. Var rätt kul o se dem röra på sig där...
Fast vi hade inte matlagningsmöjlighet på hotellet.
 
Vitlöks-Sniglar finns "färdiga" i frysdisken hos Willys om någon vill testa. Kan garantera att det är grymt mycket godare än det låter. :)
 
Mavve skrev:
Mes.
Man har alltid musslor&svamp på pizza.

Sniglar har jag aldrig kommit åt att testa - jo, en gång när jag var i grekland och man kunde köpa dem i lösvikt. Var rätt kul o se dem röra på sig där...
Fast vi hade inte matlagningsmöjlighet på hotellet.

Jag har provat men :zpy Bläckfisk har jag käkat för att morsan lurade mig att det var chips. Kärring!! jag har käkat en halv baguette som var fylld (kändes det som då) med räkröra, och jag upptäckte det av en slump när jag skulle plocka bort alla vidriga groddar. Jävla flickvän som lurades!!!!!!!

PÅ PIZZA HAR MAN KEBABKÖTT!!!!!! :fatta! :fakta
 
Mavve skrev:
Mes.
Man har alltid musslor&svamp på pizza.

Sniglar har jag aldrig kommit åt att testa - jo, en gång när jag var i grekland och man kunde köpa dem i lösvikt. Var rätt kul o se dem röra på sig där...
Fast vi hade inte matlagningsmöjlighet på hotellet.

Jag har hela trädgården full av vinbärssnäckor, det är bara att komma och plocka :1pajas
 
oscar skrev:
Jag har provat men :zpy Bläckfisk har jag käkat för att morsan lurade mig att det var chips. Kärring!!

:rofl

Vad är falska sniglar för nåt egentligen? Slemmigt, vitt och levande fast inte?
 
Mr B skrev:
Någon här som tillagat sådana ? Kanske nån som har lite kocktalanger som kan tala om hur man gör goda sådana ?

Vet att man fyller champinionlock med smör, vitlök & någon grön krydda (persilja?) och ev något mer. Sen ska ju alltsammans in i ugnen och gotta sig men vet inte riktigt om det är några detaljer som jag missat som är avgörande för resultatet ?

Varför jag inte tar riktiga sniglar ? Jo för tjejen skulle aldrig våga smaka ... ;)

Puss på dig Annica om du ser detta. :banana


Funkar kanon som du beskriver ovan...
Lägg till lite göttiga kryddor efter behag.
Mycket vitlök svartpeppar å salt...Torkade örter är trevligt...
Inte för hög värme ca 175 så det får fetta till sig långsamt!
Jag brukar blanda smör och champinion foten som man bryter bort i en mixer eller så!
Blir lite mer matigt och mindre fett såhär efter jul...
Du har ioförsig inte ett rejs ställ att krypa i i vår om jag inte mins fel!!! :hihi

Dom snigarna man kan köpa färdiga i folie fom som är Danska är kanon goda!
Så de så!

Gott nytt år!
 
Nyheter
A ride for our child, Tyra

MC-kortegen ”A ride for our...

Mälaren Runt #40 – 16 augusti

Lördagen den 16 augusti kör...

Specialbyggd Yamaha XSR900 GP

För att fira den trefaldige...

Dragracing-EM på Tierp Arena 7-10 augusti

Den 7–10 augusti 2025 förva...

Tierp Arena värd för EM i Dragracing

Den 7–10 augusti 2025 förva...

120 unga motocrosstalanger från hela världen möts i Uddevalla

Screenshot Den 16–17 aug...

En vecka kvar!

Nu är det exakt en vecka kv...

Farligt vilseledande alkomätare på marknaden

Ett stort oberoende test ut...

Specialbyggd Yamaha XSR900 GP hyllar Rainey

För att fira den trefaldige...

Vi provkör Indian Sport Chief RT

I Allt om MC nummer 8 som k...

Back
Top