Får ni de råvarorna ni utlovats för när ni går ut och äter?

Köper man en oxfilépizza för 50 spänn bör man nog inte ha så höga förväntningar på köttets äkthet.
 
Jag betvivlar inte att det blir gott, och korv är också gott, helt klart.
Men kan man inte skilja kötten åt bör man spara pengarna o lägga dem på nåt man förstår.

Men ja, det kanske är osvenskt.?

Det som skrämmer mig är att han säkert både har rätt o talar sanning.

Sallad?
 
En kock jag känner säger att han kan krydda fläskfile så att jag tror det är oxfile.

Sade han inte att han kunde krydda den så att
du inte kunde säga om det var ox eller fläskfilé?

Annars är jag skeptisk.

Oxfile, blodig i mitten och med lite salt och peppar. :rolleyes:

Hur kryddar man fläskfilé så att man tror att det är ovanstående? :va

Fast han kanske jobbar på pizzeria och tar båda bitarna ur samma låda? :hihi

:hej

/e
 
Sade han inte att han kunde krydda den så att
du inte kunde säga om det var ox eller fläskfilé?

Annars är jag skeptisk.

Oxfile, blodig i mitten och med lite salt och peppar. :rolleyes:

Hur kryddar man fläskfilé så att man tror att det är ovanstående? :va

Fast han kanske jobbar på pizzeria och tar båda bitarna ur samma låda? :hihi

:hej

/e

Ja, blodigt fläskkött är ju inget man förväxlar med blodigt nöt. Blodig nöt, om det är vettigt kött iaf, smakar gött medan blodigt fläsk smakar rätt sunkigt. Men ofta är ju oxköttet på krogar kött från mjölkkor.
 
Köper man en oxfilépizza för 50 spänn bör man nog inte ha så höga förväntningar på köttets äkthet.


Köper man en oxfilépizza så har man fel på smaklökarna. Det är ungefär som att ha ketchup på en wienerschnitzel. :zpy




Skillnad på fulkött och finkött tycker jag inte sitter i smaken, en helt okryddad köttbit smakar rätt lika oavsett var på kossan/grisen den kommer ifrån*. Det är kryddningen, hur den förberetts, tillagats, serverats samt hur mört köttet är som spelar roll. Sen att chansen att hitta mört kött ökar med priset är en sak, men det ingen garanti för kvalitén.
*undantag för hjärta, lever och andra inälvor.

Käkar hellre en pannbiff tillagad av Gordon Ramsay än en oxfilé som jag själv fixat till.



Edit: För att hålla sig till ämnet: Att sälja fulkött till finpriser är ett jäkla sätt, även om det smakar gott.
 
Last edited:
Last edited:
Nyheter
Nicky Hayden-specialversion – såld för 2,5 miljoner

En exklusiv motorcykel med ...

BMW Motorrad Vision CE

På IAA Mobility 2025-mässan...

Höstrusch för våra fotografer

Inte bara sommarmånaderna, ...

Jonathan Rea avslutar sin racingkarriär

Efter nästan två decennier ...

Yamaha debuterar med V4 i MotoGP

Yamaha har meddelat att för...

Hojmys i Ugglans Park

Ända sedan början av 90-tal...

MC-mässan 2026

MC-Mässan är tillbaka 23–25...

Bike kör Stark Varg EX!

Under hösten kommer Bike gö...

Customhoj Bike Show 2026

Den 23 till 25 januari körs...

Racing på Kjula Dragway till helgen

Den kommande helgen (23-24 ...

Back
Top