"Det här köpte jag idag!"-tråden

  • Thread starter Thread starter FreddaGädda
  • Start date Start date
Jag såg annars en insats ugn till grillen för just Pizza i dag, jag skrattade lite, Pizza kommer ju hem till dörren av en snubbe i orange jacka/tisha väl?

(nej, inte till mig, jag bor utanför allas utkörningsområde, jag får ha en kebabpizza i frysen i händelse av att jag vaknar bakfull)
 
Var köper man en sådan? Jag gillar att göra egen pizza och den ser ut som att man kan ta det en nivå högre
Jag köpte min på Elgiganten för omkring 1900kr. är lite pyssel med den jag har då det är pellets. finns gasvarianter också för den som vill ha det enkelt.
(Ska helst vara pellets av lövträd och den är svindyr, barrträd sotar mer)
Jag såg annars en insats ugn till grillen för just Pizza i dag
Grejen med en pizzaugn är att det ska vara över 400 grader på stenen och det klarar inte en vanlig ugn. Pizzan gräddas i 20 sekunder och sen tar man ut och vrider den. total tid omkring en minut för en pizza.
 
Var köper man en sådan? Jag gillar att göra egen pizza och den ser ut som att man kan ta det en nivå högre
https://eu.ooni.com/?utm_gcmpgn_typ...80A9NkRvOQ03UnfEDmfsHTeBiUE-GArxoCzYsQAvD_BwE
Ooni är väl en av de mest populära varianterna! Dock så har jag som amatör insett att det är avsevärt viktigare att tillreda råvarorna korrekt än att ha en fin ugn ... :hihi Själv kör jag med 2 st pizzastenar (en på förvärmning och en för att grädda på) i vanliga ugnen på maxtemperatur+varmluft. Skillnaden mot en gaseldad Ooni är minimal. Men prylar är ju alltid kul, så kommer säkert i något skede att skaffa en vedeldad variant!
 
https://eu.ooni.com/?utm_gcmpgn_typ...80A9NkRvOQ03UnfEDmfsHTeBiUE-GArxoCzYsQAvD_BwE
Ooni är väl en av de mest populära varianterna! Dock så har jag som amatör insett att det är avsevärt viktigare att tillreda råvarorna korrekt än att ha en fin ugn ... :hihi Själv kör jag med 2 st pizzastenar (en på förvärmning och en för att grädda på) i vanliga ugnen på maxtemperatur+varmluft. Skillnaden mot en gaseldad Ooni är minimal. Men prylar är ju alltid kul, så kommer säkert i något skede att skaffa en vedeldad variant!
Tycker ditt svar luktar lite "surt sa räven...":hihi Är lycklig ägare av en Ooni sedan snart 4 år (gaskonverterade ganska omgående efter inköp, pellets var segt!) och väljer den framför ugnen eller "Weberpizza" varje dag i veckan. Sedan håller jag fullt med dig om råvarorna betydelse är nog så viktig. Är nog en av mina mest välanvända "prylar", till och med frun är imponerad! "Trodde aldrig att du skulle baka så mycket pizzor när du köpte den!"
 
Tycker ditt svar luktar lite "surt sa räven...":hihi Är lycklig ägare av en Ooni sedan snart 4 år (gaskonverterade ganska omgående efter inköp, pellets var segt!) och väljer den framför ugnen eller "Weberpizza" varje dag i veckan. Sedan håller jag fullt med dig om råvarorna betydelse är nog så viktig. Är nog en av mina mest välanvända "prylar", till och med frun är imponerad! "Trodde aldrig att du skulle baka så mycket pizzor när du köpte den!"
Spännande att höra! :)
Jag köpte en Ooni koda i höstas som jag inte hunnit testa ännu.
Men nu blev man ju sugen att packa upp den vill jag lova. :fakta
 
Spännande att höra! :)
Jag köpte en Ooni koda i höstas som jag inte hunnit testa ännu.
Men nu blev man ju sugen att packa upp den vill jag lova. :fakta
En sådan har jag tänkt att uppgradera till i sinom tid. Fina grejer :hihi
 
Kan ju omöjligt vara så komplicerat att bygga en egen koda?
Det är nog inte alls svårt om man kan svetsa. Ett annat alternativ är ju att mura ihop en egen pizzaugn, eller klyv en tunna ställ den på tegelsten om man har bråttom, så gjorde vi en gång ute i skogen och pizzorna blev galet goda, eller så var det stämningen som gjorde den så god ?
 
Det är nog inte alls svårt om man kan svetsa. Ett annat alternativ är ju att mura ihop en egen pizzaugn, eller klyv en tunna ställ den på tegelsten om man har bråttom, så gjorde vi en gång ute i skogen och pizzorna blev galet goda, eller så var det stämningen som gjorde den så god ?
Ja för pizza i mikron gör ju ingen glad.
 
Jag har tittat å en del filmer på YT där de gjuter en pizzaugn med hjälp av en pilatesboll.
Ser plättlätt ut.
 
Grejen med en pizzaugn är att det ska vara över 400 grader på stenen och det klarar inte en vanlig ugn. Pizzan gräddas i 20 sekunder och sen tar man ut och vrider den. total tid omkring en minut för en pizza.
Så bråttom har inte jag, inte min lokale Pizzabagare heller tydligen.
 
9088a9f528f501628f68ac5a003ee63d.jpg

Till hojen så gränsforsaren får återgå till jaktryggan.
 
Stompgrips till 690n.

Till skillnad från 701an så kommer jag slippa sätta knäna mot kraschpuckarna vid första böj efter rakan på Gelleråsen. ?
 
IMG_20220515_131036.jpg
Festools universal fräscharblon så jävla smart sak endast 4k+ men nu kan jag ju göra så jätte runda hål så änglar gråter?
 
Nyheter
Tierp Arena värd för EM i Dragracing

Den 7–10 augusti 2025 förva...

120 unga motocrosstalanger från hela världen möts i Uddevalla

Screenshot Den 16–17 aug...

En vecka kvar!

Nu är det exakt en vecka kv...

Farligt vilseledande alkomätare på marknaden

Ett stort oberoende test ut...

Specialbyggd Yamaha XSR900 GP hyllar Rainey

För att fira den trefaldige...

Vi provkör Indian Sport Chief RT

I Allt om MC nummer 8 som k...

Ducati 996 SPS – fabriksny 99:a – såld för rekordsumma

När en hojfirma i Tombolo i...

Äldre än en gentleman

Vi har fotograferat en 100 ...

MV Agusta återgår till 100% eget ägande

MV Agusta Motor S.p.A. till...

MV Agusta åter självständigt

MV Agusta Motor S.p.A. till...

Back
Top