"Det här åt jag idag!"-tråden

Pulled pork

Pulled pork, djävlar vad gott det kan bli med en köttbit som kostat 25kr kilot...
Köpte fläskkarré på bit med ben för 25kr/kg.
Skickade det ner den i en emaljgryta och gav den en 5-timmarssession i ugnen på låg värme. Lite krossade tomater i botten och köttet smordes in i en smet av ketchup, whiskey, chipotlepasta och lite kryddor(bl.a. spiskummin och koriander).... Lök och vitlök hackades och lades uppepå(och petades någon timme senare ned i tomatsåsen).

Efter drygt tre timmar vände jag på köttet och plockade bort benen.
Efter nästan 5 timmar lyftes köttet ut till en egen form och "drogs isär" (got pulled) med en stor gaffel och tomatsåsen smakades av med ytterligare en skvätt bourbon, kryddor och en buljongtärning och salt&peppar...
När den smakade fint vändes såsen ner i det sönderdragna köttet tills man fick en god men inte för såsig röra av alltsammans.

Serverades på stora skivor bröd som fått färg och frasighet i pannan med avokado, rödlök och lite riven ost.
Sköljdes ner med en Manhou Negra som smakar mörk choklad när den avnjuts med maten.. :tummenupp:tummenupp
Bifogar en innan- och efterbild.
 

Bifogat

  • gryta.jpg
    gryta.jpg
    65.1 KB · Visningar: 122
  • bröd och mahou.jpg
    bröd och mahou.jpg
    71.9 KB · Visningar: 160
Om jag skulle skriva här varje dag, så skulle det stå Thaimat 99% av gångerna. :) Sambon är thailändska och äger en matlagningsvagn. :)


Sent from my iPhone using Tapatalk
 
Grillad kalventrécote med potatisbakelse och ruccolasmör, grekisk sallad och Allesverloren Shiraz.
 

Bifogat

  • kalv.jpg
    kalv.jpg
    94.5 KB · Visningar: 93
Pulled pork, djävlar vad gott det kan bli med en köttbit som kostat 25kr kilot...
Köpte fläskkarré på bit med ben för 25kr/kg.
Skickade det ner den i en emaljgryta och gav den en 5-timmarssession i ugnen på låg värme. Lite krossade tomater i botten och köttet smordes in i en smet av ketchup, whiskey, chipotlepasta och lite kryddor(bl.a. spiskummin och koriander).... Lök och vitlök hackades och lades uppepå(och petades någon timme senare ned i tomatsåsen).

Efter drygt tre timmar vände jag på köttet och plockade bort benen.
Efter nästan 5 timmar lyftes köttet ut till en egen form och "drogs isär" (got pulled) med en stor gaffel och tomatsåsen smakades av med ytterligare en skvätt bourbon, kryddor och en buljongtärning och salt&peppar...
När den smakade fint vändes såsen ner i det sönderdragna köttet tills man fick en god men inte för såsig röra av alltsammans.

Serverades på stora skivor bröd som fått färg och frasighet i pannan med avokado, rödlök och lite riven ost.
Sköljdes ner med en Manhou Negra som smakar mörk choklad när den avnjuts med maten.. :tummenupp:tummenupp
Bifogar en innan- och efterbild.

Det här receptet användes idag och satan i gatan va gott:):tummenupp
 
Blev kycklingwraps för mig :)
Man får passa på att äta stark mat, när man äter själv :D

Betyg: ///½ (3,5) fiskpinnar. En 4:a om jag hade fått en öl till...

Kyckling.jpg
 
Intressant! Vilket projekt! Hur kommer man på att man skall hålla på med sånt här en hel dag?

Pulled pork, djävlar vad gott det kan bli med en köttbit som kostat 25kr kilot...
Köpte fläskkarré på bit med ben för 25kr/kg.
Skickade det ner den i en emaljgryta och gav den en 5-timmarssession i ugnen på låg värme. Lite krossade tomater i botten och köttet smordes in i en smet av ketchup, whiskey, chipotlepasta och lite kryddor(bl.a. spiskummin och koriander).... Lök och vitlök hackades och lades uppepå(och petades någon timme senare ned i tomatsåsen).

Efter drygt tre timmar vände jag på köttet och plockade bort benen.
Efter nästan 5 timmar lyftes köttet ut till en egen form och "drogs isär" (got pulled) med en stor gaffel och tomatsåsen smakades av med ytterligare en skvätt bourbon, kryddor och en buljongtärning och salt&peppar...
När den smakade fint vändes såsen ner i det sönderdragna köttet tills man fick en god men inte för såsig röra av alltsammans.

Serverades på stora skivor bröd som fått färg och frasighet i pannan med avokado, rödlök och lite riven ost.
Sköljdes ner med en Manhou Negra som smakar mörk choklad när den avnjuts med maten.. :tummenupp:tummenupp
Bifogar en innan- och efterbild.
 
Intressant! Vilket projekt! Hur kommer man på att man skall hålla på med sånt här en hel dag?

Hålla på en hel dag?
Att skotta ner det i grytan tar 10 minuter. Sen sköter den sig själv. Det är heller inte särskilt noga med tiden så om den står inne 4.30 eller 5.30 är inte så noga...
Så om man i huvudsak har planer på att vara hemma en lördag så är det ju inget problem. Den tar ju inte skada av att du åker och storhandlar och tvättar bilen medan den gosar till sig i ugnen. Sen när du kommer hem tittar du till den, tar en öl, kollar på en fotbollsmatch och sen är det klart.
 
Hålla på en hel dag?
Att skotta ner det i grytan tar 10 minuter. Sen sköter den sig själv. Det är heller inte särskilt noga med tiden så om den står inne 4.30 eller 5.30 är inte så noga...
Så om man i huvudsak har planer på att vara hemma en lördag så är det ju inget problem. Den tar ju inte skada av att du åker och storhandlar och tvättar bilen medan den gosar till sig i ugnen. Sen när du kommer hem tittar du till den, tar en öl, kollar på en fotbollsmatch och sen är det klart.

Ok. Ska tesa. Vad har man att förlora. 1 kilo trist kött :)
 
1 kilo trist kött....

...Förvandlas till en stor hög fantastiskt gott kött. :)
Köp ölen jag tipsade om. Stek två skivor gott surdegsbröd i olivolja så det blir riktigt frasigt och ät med avokado och rödlök och köttröran...

....eller så äter ni det som texmex som wraps med den typen av tillbehör..

Drick ölen som jag tipsade om till maten. Den är dock inte lika god att dricka som den är men till den nämnda maten sitter den som en fläskläpp!
 
Last edited:
Råkade bli hemma ikväll. Så jag gjorde en fläskfilépanna med kantareller, kantarellfond, lite grädde, creme fraiché och ett gäng körsbärstomater.
Serverades med ris.

Blev gottigott!

tkS9P.jpg
 
Vad folk är seriösa! Jag gjorde riktig snabbismat idag. Stekte upp lite köttbullar, och la de i 2st wraps tillsammans med guacamole, gräddfil och extra hot chilisås. Kunde ju lagt i grönsaker också egentligen, men använder jag inte upp allt direkt vet jag att det blir stående och blir dåligt, så det får vänta tills kombon är hemma. :gnissla

Råkade bli hemma ikväll. Så jag gjorde en fläskfilépanna med kantareller, kantarellfond, lite grädde, creme fraiché och ett gäng körsbärstomater.
Serverades med ris.

Blev gottigott!

Låter mumma! :tummenupp
 
Last edited:
Vad folk är seriösa! Jag gjorde riktig snabbismat idag. Stekte upp lite köttbullar, och la de i 2st wraps tillsammans med guacamole, gräddfil och extra hot chilisås. Kunde ju lagt i grönsaker också egentligen, men använder jag inte upp allt direkt vet jag att det blir stående och blir dåligt, så det får vänta tills kombon är hemma. :gnissla



Låter mumma! :tummenupp


Japp, det blev det. Men jag ser nu att det ser föga aptitligt ut på bilden, som en slängspya ungefär. :gnissla

Borde nog ta lite bättre bilder i en sån här tråd.
 
Hahaha! Det är väl bättre att det gör sig i verkligheten än på bild? :)
 
Sönderkokade makaroner, en kopp nyponsoppa och två bleka rostmackor.

Återhämtning efter magsjuka är föga upphetsande.
 
Varför har jag inte sett denna tråd innan? :D


Cantadou-fyllda lövbiffar med ugnsbakade rotfrukter samt smörstekt sparris. Till det sjysst kranvatten från 2011!
 

Bifogat

  • IMG_0472.jpg
    IMG_0472.jpg
    231.7 KB · Visningar: 82
Varmrätt - Svensk ryggbiff, chilibea, vinsky med friterad klyftpotatis.

Efterrätt - Öländsk havtornsmousse med vit chokladsås och marinerade jordgubbar.

33172677.jpg


33172678.jpg


Gjorde inte ont alls faktiskt :)
33172679.jpg


//// och en halv fiskpinne för båda, saknade lite hetta i chilibean samt jordgubbarna var ljumna = jag föredrar kalla. I övrigt perfekt, riktigt gott!
 
Nyheter
Tierp Arena värd för EM i Dragracing

Den 7–10 augusti 2025 förva...

120 unga motocrosstalanger från hela världen möts i Uddevalla

Screenshot Den 16–17 aug...

En vecka kvar!

Nu är det exakt en vecka kv...

Farligt vilseledande alkomätare på marknaden

Ett stort oberoende test ut...

Specialbyggd Yamaha XSR900 GP hyllar Rainey

För att fira den trefaldige...

Vi provkör Indian Sport Chief RT

I Allt om MC nummer 8 som k...

Ducati 996 SPS – fabriksny 99:a – såld för rekordsumma

När en hojfirma i Tombolo i...

Äldre än en gentleman

Vi har fotograferat en 100 ...

MV Agusta återgår till 100% eget ägande

MV Agusta Motor S.p.A. till...

MV Agusta åter självständigt

MV Agusta Motor S.p.A. till...

Back
Top