Cigarr-tråden

I hissbranchen säger vi: att jobba med stil. Eller vi och vi. Jag och en kompis. Det räknas väl som vi iaf :hihi

Klart det räknas.


Det räknas till och med om man pratar om vi som sig själv och som tredje person singular. '
Så tycker i alla fall både jag och blacktriple och då måste det ju vara så...
 
Du hyr ett pelikanförråd i smyg alltså :hihi
Innan hade jag plastidorerna i garaget där temperaturen var mer jämn under hela året. Nu är vi mellan boende och sitter i en lägenhet. Plastidorerna är faktiskt i ett shurgardförråd.
Beroende på vad vi hittar för hus kanske man kan deala en walk-in closet till frugan mot en walk-in humidor till mig...
 
Innan hade jag plastidorerna i garaget där temperaturen var mer jämn under hela året. Nu är vi mellan boende och sitter i en lägenhet. Plastidorerna är faktiskt i ett shurgardförråd.
Beroende på vad vi hittar för hus kanske man kan deala en walk-in closet till frugan mot en walk-in humidor till mig...

Vad jag skulle vilja vara flugan på väggen när du presenterar förslaget för frugan...

Om du lyckas med det så är det banne mig hjältestatus på det :näsblod
 
Bolivar coronas junior i sällskap av en dansk, halvmörk öl och min fotogenlykta. <br />Sannolikt säsongens sista utecigarr som jag använder min älskade panamahatt. <br />Gott är det iallafall och himlens vackra färger skapar en allvarlig inramning.<br /><br />
nudusyme.jpg
<br />
7upydejy.jpg
<br />
y5y9a7eb.jpg
<br />
ygeby9ev.jpg
<br /><br />Som vanligt är tråden värdelös utan bilder...<br/>
 
Kaffe och en Partagas Shorts i solskenet på balkongen.
Fantastiskt trevligt.

:tummenupp:tummenupp:tummenupp
 
En Romeo y julieta petit churchills i blåsten fick mig att dra på smilbanden. Mild och kryddig på samma gång. Jetetrefvlig.
 
Bladen från mina tobaksplantor har nu torkat färdigt. Snygga, torra och sköra.
Nästa steg är att fermentera dem. Att göra som i de cigarrproducerande länderna har jag inte blad till.

Alternativet är att göra en fermenteringsugn.
Så, en fisklåda av frigolit, ett 100W värmeelement, en datorfläkt, en trafo och en digital termostat inhandlades från Kina.
Lite byggande och en test visade att temperaturen håller sig fint på 42 grader som borde vara en bra fermenteringstemperatur.

Fortsättning följer...

uploadfromtaptalk1412191509746.jpg
uploadfromtaptalk1412191521236.jpg
uploadfromtaptalk1412191531039.jpg
 
Ja, för att få till fermentering av bladen behövs värme och avsaknad av syre i kombination med något som kan mata jäsningen.
Ok, fermenteringsugnen funkar med att hålla jämn inställd temperatur.
Så, de torkade bladen sprayades med socketvatten och fick ligga och suga sig mjuka. Bladen togs sen upp och rätades ut varpå de lades i en hög som i sin tur lades in i en vakuumpåse, ni vet en sån man tömmer med hjälp av en dammsugare. Väl där sögs luften ut och påsen förseglades.
Ner med påsen i fermenteringsugnen och i med kontakten. Temperaturen inställd på 42 grader, givaren till termostaten ligger nära värmefläkten för jämn temperatur vilket resulterar i att tempen bladpacken håller pendlar mellan 39 och 41 grader.
Det borde funka, inte sant? :)

Hur länge skall de fermenteras? 1 månad? 3?

uploadfromtaptalk1412269344605.jpg

uploadfromtaptalk1412269356340.jpg
 
Nyheter
En vecka kvar!

Nu är det exakt en vecka kv...

Farligt vilseledande alkomätare på marknaden

Ett stort oberoende test ut...

Specialbyggd Yamaha XSR900 GP hyllar Rainey

För att fira den trefaldige...

Vi provkör Indian Sport Chief RT

I Allt om MC nummer 8 som k...

Ducati 996 SPS – fabriksny 99:a – såld för rekordsumma

När en hojfirma i Tombolo i...

Äldre än en gentleman

Vi har fotograferat en 100 ...

MV Agusta återgår till 100% eget ägande

MV Agusta Motor S.p.A. till...

MV Agusta åter självständigt

MV Agusta Motor S.p.A. till...

Kurviger – Appen som hittar vägarna du inte visste att du ville köra

Att köra motorcykel handlar...

Nya europeiska riktlinjer ska höja kvaliteten på avancerad MC-utbildning

I samband med MotoGP-racing...

Back
Top