Mina erfarenheter säger mig också att gas är väldigt effektivt. Då gör det heller inget om kastrullen är buglig. Ett bra knep om man har panik och vill minska tiden till kok är annars en klick smör eller olja på plattan.
(var lite beredd med en släckduk eller liknande om du provar detta, även om det inte har slagit eld för mig de gånger jag kört så)
Doppvärmare är väl ganska optimal på att överföra elvärmen till vattnet. Annars tror jag det även går att kortsluta elen direkt i vattnet, men det har jag bara hört om och jag tror inte att det är en så gångbar metod vid spisen
(var lite beredd med en släckduk eller liknande om du provar detta, även om det inte har slagit eld för mig de gånger jag kört så)
Doppvärmare är väl ganska optimal på att överföra elvärmen till vattnet. Annars tror jag det även går att kortsluta elen direkt i vattnet, men det har jag bara hört om och jag tror inte att det är en så gångbar metod vid spisen
