Bageri tråden,hemma gjorda goa bakelser o bröd

R1 racer

Stick i ögat!
Gick med
8 Mar 2003
Ort
Pannkakslandskapet
Hoj
En fet en!
Kunde inte låtabli att starta en bageri tråd.Sitter säkert någon här med dessa talanger eller kanske till o med någon här som är konditor på forumet.
Lägg gärna upp Era goda recept och instruktioner på hur man gör/lyckas med hemgjorda goda bakelser och mustigt goda bröd :)
 
R1 racer skrev:
Kunde inte låtabli att starta en bageri tråd.Sitter säkert någon här med dessa talanger eller kanske till o med någon här som är konditor på forumet.
Lägg gärna upp Era goda recept och instruktioner på hur man gör/lyckas med hemgjorda goda bakelser och mustigt goda bröd :)
Vilken bra idé, jag e supersugen på nybakt!
 
Tjejen gör världens godaste kladdkaka! Tjockt lager med choklad uppepå och sen äter man det med vispgrädde och hallon. Receptet kan jag inte i huvudet dock....
 
Dee_cati skrev:
Tjejen gör världens godaste kladdkaka! Tjockt lager med choklad uppepå och sen äter man det med vispgrädde och hallon. Receptet kan jag inte i huvudet dock....

Typ nåt sånt här kanske?
Joxa ihop kakao (eller nån god choklad), grädde/mjölk och socker.
Koka ihop, gör en snabbredning med mjöl och mjölk, rör ner, koka typ 5 min till.. Det ska bli som en tjock stuvning. Smeta på smeten ovanpå den färdiga kladdkakan. Mumsa! :tummenupp
 
Dee_cati skrev:
Tjejen gör världens godaste kladdkaka!

Det är inte möjligt. Min tjej gör världens godaste kladdkaka. :fakta

Jag kan baka jättegoda scones. De blir oftast rätt fula och så tjocka att de blir stenhårda på ytan men fortfarande degiga i mitten. Nu när jag tänker efter så är de rätt äckliga faktiskt.
 
Jag kan koka vatten och dricka sprit :hej


Närå, när jag fyllde år senast bakade jag morotskaka, det blev grymt bra :tummenupp
 
Itacha75 skrev:
Kom hit och smaka på min kladdkaka. :drool

Du menar din bak-else? :hihi

Recept på: Kalla-det-vad-du-vill
100 g margarin eller smör
3/4 dl strösocker
1 msk vanillinsocker
2-4 msk kakao
2½ dl havregryn
3 msk kallt kaffe (valfritt)
För garnering används kokos eller pärlsocker
 

Bifogat

  • negerboll0000.JPG
    negerboll0000.JPG
    66 KB · Visningar: 129
Tjet skrev:
Du menar din bak-else? :hihi

Recept på: Kalla-det-vad-du-vill
100 g margarin eller smör
3/4 dl strösocker
1 msk vanillinsocker
2-4 msk kakao
2½ dl havregryn
3 msk kallt kaffe (valfritt)
För garnering används kokos eller pärlsocker

Haha :D
Exakt sådana tallrikar hade mina föräldrar för 6-7 år sedan! Trodde dom var tämligen ensamma om detta!
 
förut brukade jag göra nå cola aktig skit. Koka typ sirap, en massa socker, kakao, smör och helvete och häll ut på en plåt som man sätter i frysen. Det blir bra som fan. Lycka till. :tummenupp
 
Ok, här kommer en grym morotskaka (motardkaka eller vad ni vill)

6 ägg
6 dl socker
6 dl vetemjöl
3 dl olja (olivolja eller rapsolja)
9 dl morötter (rivna alltså, kanske 6-10 st morötter beroende på storlek)
3 tsk kanel
3 tsk bikarbonat
3 tsk bakpulver

Vispa ägg och socker.
Blanda alla torra ingredienser separat
Rör sedan ihop alltsamman och tillsätt olja och morötter.
Häll ut i en djup plåt och grädda i 150 grader i ca 1 timme.

Glasyr:
200 g philadelfiaost
100 g smör (inte smält)
6 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker

Vispa ihop allt till en krämig smet. Bre glasyren på den gräddade kakan när den svalnat.

M U M S !!! :banana
 
Tjacka färdig smördeg på ICA, kavla ut, vik, kavla ut, vik osv tills du blir less*, skär ut fyrkanter och lägg en hög med pecan/valnötter som en rand i mitten, häll över lönnsirap (inte så mycket) vik upp kanterna så att inte sirapen rinner ut under gräddning.


Världen godast och kalorifriaste efterrätt/bakelse....
Serveras antingen som den är, eller med vispad grädde/vaniljsås om man gillar sånt.

*Smördegen blir smuligare och godare ju fler gånger man ids vika/kavla
 
För några år sedan när man flyttade hemifrån & va fattig men ändå ville festa varje helg fick man se till att hålla nere utgifterna. Under en ettårsperiod bakade jag i pricip allt bröd jag åt själv :)
Nu när man är singel igen & smäller varje surt förvärvade krona på hojåkning har jag lite smått börjat komma igång med baket igen. Rolig & nyttig sysselsättning på t.ex. sin tvättdag :tummenupp

Favorit resept som verkar omöjligt att misslyckas med:

Tekakor/bullar

8 dl havregryn
1 l lättmjölk
75 g jäst
175 g smält margarin
1/2 dl socker (gärna farin)
1 msk salt
ca. 2 l vetemjöl + lite till utbakning

Lägg grynen i en bunke. Värm mjölken fingervarm, slå den övergrynen och låt
svälla
i ca 15 min. Smula i jästen och rör om. Smält margarin, tillsätt det och
övriga ingredienser och arbeta degen. Jäsa i 30 min.
Arbeteta degen och kavla ut den drygt cm-tjock och tag ut med mått 9-10 cm diam.
Låt jäsa 30 min. Ugn 200-225 gr. ca 8-10 min.
Valfritt: Smällt margarin, spä med lite vatten & pensla dom nygräddade bullarna.
 
Nyheter
Sandvikens franskaste Triumph

I Norrtälje kunde vi se hur...

Hydet Dirt Drag #2 – Helt enkelt skitkul

Den 2 augusti körde Hydet M...

A ride for our child, Tyra

MC-kortegen ”A ride for our...

Mälaren Runt #40 – 16 augusti

Lördagen den 16 augusti kör...

Specialbyggd Yamaha XSR900 GP

För att fira den trefaldige...

Dragracing-EM på Tierp Arena 7-10 augusti

Den 7–10 augusti 2025 förva...

Tierp Arena värd för EM i Dragracing

Den 7–10 augusti 2025 förva...

120 unga motocrosstalanger från hela världen möts i Uddevalla

Screenshot Den 16–17 aug...

En vecka kvar!

Nu är det exakt en vecka kv...

Farligt vilseledande alkomätare på marknaden

Ett stort oberoende test ut...

Back
Top