Bästa lyxchipsen?

johan_d

Ny medlem
Gick med
2 Aug 2012
Ort
Göteborg
Hoj
Honda Classic 1975
Någon som har något favoritchips och kan något om de lite finare chipsen? Vill hitta ett gott enkelt och naturligt chips utan en massa tillsatser. Är det skillnader i tillverkning eller göra alla likadant? Vad ska man välja? Vilka är minst onyttiga? :gnissla
 
Chips är friterad potatis så orka fjompa med extra dyra chips från saluhallen så länge som man ser till att köpa chips vars kryddblandning inte är fullproppad med natriumglutamat.

Estrella Grillchips FTW!
...Skall det kännas mer rustikt duger Lantchips med Dill & Gräslök bra. (Lantchips med gräddfil innehåller glutamat)
 
Korvis är inne på rätt spår. Esterellas grillchips, eller gräslök för den delen, är helt klart bäst, gärna med dipp/gräddfil.
Glöm renköttships, lantchips eller annat obskyrt. Det ska smaka gott.

Lays funkar ibland men undivk OLW.
Kör Eldorados om du vill ha onyttigt lågprischips.
 
Av de dyrare varianterna så kan jag rekommendera Kettle Sea Salt & Vinegar chips. Är väl den smaken jag är beredd att betala extra för. Annars så har ju Kettle flera sorter även om jag inte testat alla.
 
Tjöp fritös och börja göra själv?
Jag gjorde ett tag tills jag tröttnade. ;)
 
eurochoppers paprikachips var goda men nu verkar de slutat sälja dem
 
Pringlesvarianten bör undvikas.
Hårt processad stärkelse är lättare för kroppen att ta upp.
Kims är smaskigast.
Mot Danmark!
 
Fuck va sugen jag blev på chips nu då :huvet:gnissla:huvet:gnissla
Jag som är på LCHF dieten igen :fakta
Nu blev jag förbannad på mig själv som läser en tråd om chips när jag vet att jag inte kan äta dom :mad:

Annars... tja... jag tycker lantchips generellt känns lyxigare, men det är alltid dippen som gör chipset som jag brukar säga. Att göra en egen smaskig dipp utan sån där färdig pulverpåse fylld med äckliga E:n... massa kryddor, gräddfil, finhackad rödlök.... Nom nom :kär
 
Tycker lantchips/naturchips brukar vara klart godare, ingen större skillnad mot när jag liten tog det tidödande arbetet att själv osthyvla potatis och fritera..

Dom vanliga räfflade känns mer som det är någon potatismassa som gått igenom fritösen typ. Kräver nästan dipp för att vara ätbara.
 
Honungsrostade jordnötter kan annars vara värt att prova också.
 
Salt&vinegar och allt med sourcream går bort.
Estrellas BBQ är en favorit.
Tyska paprikachips är också fina.
Lidl har en god BBQ variant som påminner om hur Estrellas BBQ smakade förr i tiden.
Rena Estrella Vickningschips och släta potatischips kan man bli sugna på ibland.
 
ugn.jpg
 
Nyheter
Tierp Arena värd för EM i Dragracing

Den 7–10 augusti 2025 förva...

120 unga motocrosstalanger från hela världen möts i Uddevalla

Screenshot Den 16–17 aug...

En vecka kvar!

Nu är det exakt en vecka kv...

Farligt vilseledande alkomätare på marknaden

Ett stort oberoende test ut...

Specialbyggd Yamaha XSR900 GP hyllar Rainey

För att fira den trefaldige...

Vi provkör Indian Sport Chief RT

I Allt om MC nummer 8 som k...

Ducati 996 SPS – fabriksny 99:a – såld för rekordsumma

När en hojfirma i Tombolo i...

Äldre än en gentleman

Vi har fotograferat en 100 ...

MV Agusta återgår till 100% eget ägande

MV Agusta Motor S.p.A. till...

MV Agusta åter självständigt

MV Agusta Motor S.p.A. till...

Back
Top