HanneZ
Avställd
Detta kan tänkas vara en oseriös tråd, så är inte fallet!
Jag käkar ganska mycket ägg för tillfället. Något som irriterar mig är att ungefär varannan tillkokning av ägg så är skiten omöjlig att skala. Man får bort en mm² i taget och halva äggvitan följer med. Annars så får man bort typ 2-3 cm² och ingen äggvita. Då jag är ute efterproteinerna och inte har så mycket tålamod så gillar jag inte den första sortens ägg. Någon som vet hur och varför det blir så?
Min tillagning går till på följande sätt:
Lägger ner äggen i en kastrull, fyller på vatten så nästan nästan äggen täcks. Sen sätter jag på 12:an(full ös) och lägger på locket. När det kokar tar jag av locket och sänker till 8:an och sätter äggklockan på 7 min. När den ringer så häller jag av vattnet, fyller på med kallt vatten. Väntar 20 sek och börjar sen skala första ägget.
Nån som kan lösa detta mysteri?
/ Hannes
Jag käkar ganska mycket ägg för tillfället. Något som irriterar mig är att ungefär varannan tillkokning av ägg så är skiten omöjlig att skala. Man får bort en mm² i taget och halva äggvitan följer med. Annars så får man bort typ 2-3 cm² och ingen äggvita. Då jag är ute efterproteinerna och inte har så mycket tålamod så gillar jag inte den första sortens ägg. Någon som vet hur och varför det blir så?
Min tillagning går till på följande sätt:
Lägger ner äggen i en kastrull, fyller på vatten så nästan nästan äggen täcks. Sen sätter jag på 12:an(full ös) och lägger på locket. När det kokar tar jag av locket och sänker till 8:an och sätter äggklockan på 7 min. När den ringer så häller jag av vattnet, fyller på med kallt vatten. Väntar 20 sek och börjar sen skala första ägget.
Nån som kan lösa detta mysteri?
/ Hannes