Recent content by Josef

  1. Josef

    Stora jakttråden

    Då gäller det att slita ut sin pipa innan man får pengarna tillbaka då. På två år hinner det iofs processas en hel del så sista ordet är kanske inte sagt än. Jag har förutom en SFAR som garanterat blir förbjuden inköpstillstånd på en Dragunov så det blir intressant att se den exakta...
  2. Josef

    Stora Grill-tråden

    Idag var det dags för skaldjur i form av Argentinska rödräkor: Jag gillar att grilla skaldjur hastigt och utan fett så dessa fick en marinad på citron, ingefära, fisksås, Wochestershiresås, vitlök och chili. Sedan fortfarande frysta in i Traegern på 250 grader en stund medan det åts förrätt...
  3. Josef

    Stora Grill-tråden

    Spiskummin är en absolut självklarhet i alla grillkryddor. Koriander fattar jag att alla inte gillar men i torkad form har den inte alls den parfymiga smaken utan är en helt annan krydda. Jag gillar färsk koriander med lime på en sallad eller taco också men jag hade inte haft det till en bit kött.
  4. Josef

    Stora Grill-tråden

    Resultatet var nog årets höjdpunkt så här långt vad gäller matupplevelse. Det blev perfekt stekgrad, extremt saftigt kött och vitlökstäcket blev en sjukt god crust tillsammans med röken och köttsaften. Fettkappan blev inte krispig men den var mycket god och tunn nog att hela familjen åt upp...
  5. Josef

    Stora Grill-tråden

    Nu är jag nöjd med både färg och temp. Några minuter vila och sen är det käk! Årets första färskpotatis fick gå med en stund också.
  6. Josef

    Stora Grill-tråden

    Plockade av köttet vid 50 grader och lät det vila ner till 47. Då blev det några minuter över kolen på het 67cm Weber med locket på för att kväva elden, därefter flyttade jag den till indirekt värme och väntar nu på att den ska komma upp i 54 grader så den inte blir för blodig för familjen.
  7. Josef

    Stora Grill-tråden

    46 grader nu. Ser rätt bra ut men hade velat ha lite mer färg. Gasar på Traegern nu sista biten för färg på köttsidan och tänder upp lite kol för att få en bra yta på fettsidan. Lite fettdropp på heta kol hör till smaken av picanha tycker jag.
  8. Josef

    Stora Grill-tråden

    Nu blir det liverapportering! Jag har precis startat middagen med att slänga en picanha på Traegern. Rubbade med salt, peppar, rökt paprika, ingefära, koriander och spiskummin. Därefter täckte jag köttsidan med hackad vitlök. Tänkte den ska få gå med fettkappan nedåt på 100 grader och super...
  9. Josef

    Navstyrd supermono

    På en gathoj är den varianten förmodligen att föredra men på en racer som inte behöver särskilt mycket styrutslag hade jag inte velat ha flexat som kommer med att ha en längre gaffel som dessutom har en lång sektion i rät vinkel mot kraften vid bromsning. Plus den extra onödiga vikten. På en...
  10. Josef

    Stora Grill-tråden

    Jag helgrillade en njurtapp från en Black Angus igår. Sjukt gott med klyftpotatis och några goda såser. Och i tisdags rökte jag ett par hjortstekar några timmar. Blev mycket bra som kallskuret och har varierats i olika rätter sedan dess. Men jag lyckas ju aldrig komma ihåg att ta några bilder...
  11. Josef

    Jag har köpt en ny motorcykel - tråden

    Kalla den det namnet på BMW-klubbens forum och se hur många som tappar det helt. 😆
  12. Josef

    Hojrenoveringen som klev ut genom fönstret och försvann, med en släng av mördarbakterier, valpsjuka, alugjutning, husvagnar, vapen och allt däremellan

    Snyggt blir det och jag har lärt mig massor. Framförallt att jag inte ska bygga egna stockar enär jag inte har tålamodet som krävs.
  13. Josef

    MC Uppkörning om två dagar !

    Ett surt misstag som så klart leder till kuggning men förrättaren tyckte uppenbarligen att du kunde köra egentligen så det ska nog gå bra nästa gång.
  14. Josef

    Tråden för stötande skämt

    Den krävde sin allmänbildning.
  15. Josef

    MC Uppkörning om två dagar !

    Det värsta som kan hända är att du får köra upp en gång till och det är ju inget att vara nervös över. Slappna av, ha kul och kör som du lärt dig så kommer det gå fint. Och lycka till!
Back
Top