Starstriker
Som man googlar får man svar
Jag trodde jag visste, tills jag för en tid sedan började läsa på förpackningarna.
Visste sedan tidigare att det tjyvsockras överallt och att en till synes "ren" matvara kan inne hålla hur många E-ämnen som helst.
Exempel: Grovt bröd. Jag käkar alltid grovt bröd i tron om att det skall vara nyttigare än det vita. Läste på en förpackning men nån brun limpa med lite solrosfrön på som jag brukar köpa. Fiberinnehåll 5%. Vilket skämt. Brunt FÄRGÄMNE. Helt otroligt. Man har alltså färgat en vit limpa brun och strött på lite frön ovanpå. Sen har man kallat den för sport-harmoni eller nån annan skit.
Annat exempel: Lättfil 0.5%. Tycker inte det är jätteballt med naturell lättfil, så jag har köpt sån med lite smaksättning. SLut med det nu. Den är ju fullproppad med socker. Vidrig är vad det är.
Eller hur fan kan man göra en musli (som enligt min definition skall vara nyttig) och sen tillsätta socker till den milda grad att det blir rena bakelsen?
Choco-pops och sån skit. Hur kan folk köpa det till sina barn? Det är ju rena giftet.
I US&A har man nyligen klassat pizzasås som grönsak för att man skall få fortsätta servera pizza i skolmatsalarna. !?!?!?!?
Det tar aldrig slut. Börja läsa på förpackningarna ni som inte gör det.
Jag skall försöka sluta med halvfabrikat och laga min egen mat från grunden av riktiga råvaror. Med tre ägg hemma kan man göra både mayo, aioli och sorbet. Osv. Köpa marmelad? Jag rör ihop en grym ingefäramarmelad på 10 minuter. Inte ett enda E-ämne.
Det är kul att laga mat och dessutom vet man vad man stoppar i sig. Gissar att man får lägga en timme till om dagen på matlagning nu.
Nån här som köper ekologiskt? Jag har varit skeptisk till sånt tidigare. Tyckte det bara var antroposofer och rödstrumpor som käkade ekologiskt, men nu är de tinget snack. Speciellt när det gäller mat till mina barn. Borde fan vara kriminellt att sälja något som inte är ekologiskt.
Hur gör ni? Bryr ni er?
Visste sedan tidigare att det tjyvsockras överallt och att en till synes "ren" matvara kan inne hålla hur många E-ämnen som helst.
Exempel: Grovt bröd. Jag käkar alltid grovt bröd i tron om att det skall vara nyttigare än det vita. Läste på en förpackning men nån brun limpa med lite solrosfrön på som jag brukar köpa. Fiberinnehåll 5%. Vilket skämt. Brunt FÄRGÄMNE. Helt otroligt. Man har alltså färgat en vit limpa brun och strött på lite frön ovanpå. Sen har man kallat den för sport-harmoni eller nån annan skit.
Annat exempel: Lättfil 0.5%. Tycker inte det är jätteballt med naturell lättfil, så jag har köpt sån med lite smaksättning. SLut med det nu. Den är ju fullproppad med socker. Vidrig är vad det är.
Eller hur fan kan man göra en musli (som enligt min definition skall vara nyttig) och sen tillsätta socker till den milda grad att det blir rena bakelsen?
Choco-pops och sån skit. Hur kan folk köpa det till sina barn? Det är ju rena giftet.
I US&A har man nyligen klassat pizzasås som grönsak för att man skall få fortsätta servera pizza i skolmatsalarna. !?!?!?!?
Det tar aldrig slut. Börja läsa på förpackningarna ni som inte gör det.
Jag skall försöka sluta med halvfabrikat och laga min egen mat från grunden av riktiga råvaror. Med tre ägg hemma kan man göra både mayo, aioli och sorbet. Osv. Köpa marmelad? Jag rör ihop en grym ingefäramarmelad på 10 minuter. Inte ett enda E-ämne.
Det är kul att laga mat och dessutom vet man vad man stoppar i sig. Gissar att man får lägga en timme till om dagen på matlagning nu.
Nån här som köper ekologiskt? Jag har varit skeptisk till sånt tidigare. Tyckte det bara var antroposofer och rödstrumpor som käkade ekologiskt, men nu är de tinget snack. Speciellt när det gäller mat till mina barn. Borde fan vara kriminellt att sälja något som inte är ekologiskt.
Hur gör ni? Bryr ni er?