Vad ska du äta idag?

Mmmm, skall testas i helgen, är svag för hel laxsida.

Håller du öppet fullt i nederventilen på grillen eller stänger du den i samma utsträckning som övre ventilen?

Beror på grillen, du ska kunna ta på locket "en kort stund" utan att bränna dig = lagom temp. Ifall den blir för varm så stäng bottenventilen lite, gäller riktigt stora webergrillar t ex.

Om det slutar röka så fyller man på med mer rökchips/puck. Obs, om kolen tar slut, tänd mer kol på sidan om och lägg i när den är ljusgrå.)
 
Ett bra kines-recept eftersökes, gärna på kyckling (eller skata om det ska vara äkta kinakrog-style).
 
En fredagsklassiker
Kött
Ungstekt potatis med timjan
Chilibearnaise
Avokadosallad

Fish Eye som är ett vin på Cabernet Sauvignon från Kalifornien. grymt gott.

Efterrätt blir mörk choklad och mörk rom med is och mynta.
 
Fläskfilé med pasta och bearnaisesås.
Pallade inte gå till pizzerian så fick ta vad som fanns :rolleyes:
 
En fredagsklassiker
Kött
Ungstekt potatis med timjan
Chilibearnaise
Avokadosallad

Fish Eye som är ett vin på Cabernet Sauvignon från Kalifornien. grymt gott.

Efterrätt blir mörk choklad och mörk rom med is och mynta.

Åhh, får mig att dreggla som Homer Simpson :drool

Hos mig står det en makaronigratäng i ugnen, lagom porrig fredagsmat :( Men det finns inte ork till mer när man har varit hemma med en jobbig unge hela dagen :brinnerup

Fast rom ska det fan bli :Bugar
Imorgon blir det förhoppningsvis öl- och whiskeymässa i Örebro om nån behagar att följa med, styvfar bangade pga jobb och ensam vill man ju inte gå...
 
Ett bra kines-recept eftersökes, gärna på kyckling (eller skata om det ska vara äkta kinakrog-style).

Ok. Det var ett tag sen, här kommer det rakt ur huvet, men de funkar säkert:

Kantonese style kyckling (sötsurstark), 4 pers
Koka ris.
2 kycklingfiléer, skär i ca 1 cm strimlor (eller grannens katt)
Salt, (+ ev krydda t ex curry, cayenne, soja, paprika, ingefära)
Vetemjöl
Olja (för fritering, utan smak dvs matolja, raps, liknande ej oliv)

Salta, ev krydda kycklingbitarna, vänd i mjöl och fritera sedan kycklingen i en panna, wok eller saucette/rostfri funkar bra.
Låt rinna av på hushållspapper.

------

Thai sweet chili, ca 0,5 dl
Någon söt soppa/kräm (pulver funkar) aprikos, nypon, liknande ca 1 dl.
Rör ihop m thai sweet.
Ca 1 msk soja av japansk typ (välj färg på sötsura såsen)
Ha i mer chili om starkt önskas. Kanske chiliflakes om tokstarkt är målet.

Såsen ska vara riktigt söt, tillsätt socker om det behövs.
------
Hetta upp olja i en wokpanna, obs, olja utan smak, t ex solros, matolja, raps eller liknande.
1 gul paprika ca 1 x 1 cm bitar
1 gul lök i klyftor ca 0,5 cm
Ananas i skivor, skurna i bitar.
Jordnötter, osaltade (eller skölj saltade under kran)
Sockerärtor (om finnes, eller andra kul grönsaker)

Woka grönsakerna, häll på sötsura såsen och i med friterade kycklingen.
 
Åhh, får mig att dreggla som Homer Simpson :drool

Hos mig står det en makaronigratäng i ugnen, lagom porrig fredagsmat :( Men det finns inte ork till mer när man har varit hemma med en jobbig unge hela dagen :brinnerup

Fast rom ska det fan bli :Bugar
Imorgon blir det förhoppningsvis öl- och whiskeymässa i Örebro om nån behagar att följa med, styvfar bangade pga jobb och ensam vill man ju inte gå...

Jag var på den mässan i sthlm. Troligtvis den bästa mässan jag har vart på. Kommer garanterat tillbaka nästa gång!

Till tråden. Lunch blev lövbiff med avocado och till middag tacos!
 
Ett bra kines-recept eftersökes, gärna på kyckling (eller skata om det ska vara äkta kinakrog-style).

Skare vara fint:
Koka ris.
-------
Tigerräkor, råa, tinade, med skal eller utan
Pressa över tre-fem vitlöksklyftor.
Salta lagom, med skal kräver mer salt, generellt är mer salt bättre än för lite, men för salt är inte bra.
Ev paprikor/chili i strimlor

Låt marinera.
----------------------
Såsen;
Ca 0,5 dl skalad mandel (Skala oskalad mandel: häll på kokande vatten, låt stå ett par minuter, på med kallvatten, tryck/riv av skalen)
Ca 2 cm färsk ingefära, riven
Ca 1 dl krossade tomater
Ca 2 msk kycklingfond
Ca 3-4 msk smör/flytande smör
Lite soja av japansk typ
Ev lite socker
Ev cayenne/chili för den som vill

Mixa såsen utom smör. Värm i panna. Tillsätt smöret innan servering.
-----------------

Gör allt klart, dvs dukning, ris, sås, dryck etc så allt är framme på bordet.

Stek sedan räkorna röda i olja/flytande smör lagom varm stekpanna, bränn inte vitlöken + ev paprika/chili. Servera i fräsande stekpanna på bordet, ev med pannunderlägg under.
 
Last edited:
Hmm, gick upp 7 i morse.

Har ätit en fralla, en twix och 2 cheezburgers.

Kanske borde äta något mer?
 
Hmm... Kanske ska laga till mig Snitzel med citron på. Men vad ska man ha till? :va
 
Skare vara fint:
Koka ris.

Jag är sjuk idag och hoppar nog whiskeymässan så jag funderar på om jag ska trösta mig med att laga en jävla massa kinesmat istället då stadens kinakrog suger getpung.

Tack för recepten, det sistnämnda gjorde mig riktigt hungrig även om det första också såg gott ut.
 
Den dragna grisen är i ugnen. Inatt ska den tas ut när jag kommer hem från partaj..


LMS årsfest - here we come!
:banana
 
Blir enkelt.

Oxpytt med lite iblandad korv och fläsk, snabbt och enkelt och klart ätbart =)
 
Musslor blir det ikväll!

Moules mariné.
-Fräs gul lök tillsammans med vitlök i en stor kastrull. Fräs tills det börjar bli mjukt. Släng i en liten chili efter smak. På med vitt vin och en mängd persilja. Låt mysa ihop sig. Stormkoka upp allt och i med musslorna. Vänd runt dem ett tag så alla musslor får i sig lökröran/vinet. 5-10 min.
Servera med baguette.

Sen för att dryga ut det hela så kör vi en Chevre/bacon-macka innan.
Leta reda på något vitt bröd. Skär en skiva chevre och lägg på mackan. Linda in chevren i bacon och lägg på en klick honung eller chutney. En kvist av någon trevlig färsk krydda gör susen, typ timjan, rosmarin eller dragon kanske. I i ugnen tills baconet blir knaprigt och osten börjat smälta lite.

Smask.

Hmm, gick upp 7 i morse.

Har ätit en fralla, en twix och 2 cheezburgers.

Kanske borde äta något mer?

Jag hade klarat mig till kl 9 på en sådan måltid. Sen hade jag blivit grinig. Ordentligt grinig till lunch. En plåga mot eftermiddagen för att senare inta apatiskt-flyktingbarn-stadie i fosterställning på kvällen.
 
Last edited:
Jag hade klarat mig till kl 9 på en sådan måltid. Sen hade jag blivit grinig. Ordentligt grinig till lunch. En plåga mot eftermiddagen för att senare inta apatiskt-flyktingbarn-stadie i fosterställning på kvällen.

:D

Jag klarar mig på typ ingenting :va
 
Det blev en AP-meny till lunch och en dryg timme senare (misskalkylerat av mig) så blev det kycklingspett i jordnötssås med ris. Nåja, det gick att trycka i sig en hel del av det också då det var så satans gott.

Så nu ikväll känns middag meningslöst så 1kg lösgodis får lösa det hela :D
 
Back
Top