Vad ska du äta idag?

Älgfärsbiffar med västerbottenost på kantarellbädd med gräddsås gratinerat under västerbottentäcke. Kokt potatis och haricoverts till det.

:drool

Det där såg sjukt gott ut måste jag säga! :tummenupp
Aldrig hört talas om det dock. :koll

Får la testa!

Gört! Svinenkelt att laga, bara kasta på nån egenlagad marinad på en fläskbit (gärna med ben om du hittar) och sen låta det sköta sig själv i ugnen 6-7 timmar.
Varje gång blir jag dock lite konfunderad då min hjärna får för sig att det är tonfisk jag äter :va Sjukt...
 
Last edited:
:drool



Gört! Svinenkelt att laga, bara kasta på nån egenlagad marinad på en fläskbit (gärna med ben om du hittar) och sen låta det sköta sig själv i ugnen 6-7 timmar.
Varje gång blir jag dock lite konfunderad då min hjärna får för sig att det är tonfisk jag äter :va Sjukt...

Vart hittar man enklast kryddorna Tony´s krydda och harissapasta? På Svensson-ICA Maxi eller på nysvensk-Willys? Kanske på Skåneman-Citygross?
 
Jag är en stor fan av BBQ, så jag tackar för receptet! Jag roar mig med en amerikansk bbq grill emellanåt.
OT: Tipsar om en fantastisk to-die-for varmrökt lax på klotgrillen:
En laxfile, sida med skinn, ca 1,5 kg
2 msk enbär
1 tsk chiliflakes
1/2 dl salt
1 dl socker

Briketter
Blötlagda rökchips hickoryspån en näve, eller en "puck" av äppelträd, en, eller liknande, obs utan bark.

Mortla kryddblandningen, häll över laxfilen, låt vila i rumstemp i en eller ett par timmar i påse. Tänd grillen för indirekt grillning/rökning dvs kolen på ena sidan och gärna aluminiumfolie som avgränsare/värmestrålskydd så inte laxen blir grillad. När briketterna är ljusgrå är de dags att börja.

Lägg rökchips på lite alufolie på glöden/puck direkt på. Lägg laxen med skinnet nedåt på gallret på kalla sidan. Stäng ventilen på locket så den är öppen ca 3-5 mm, lagom temp är ca 110 grader. Det tar 45 min-1,5 tim, beroende på laxfilens tjocklek, kolla lite då och då, det syns när de e klart, den blir riktigt röd och vacker i ytan. Använd grillgallret och skjutsa över laxen på en bricka, så får du den hel och fin.

Mmmm, skall testas i helgen, är svag för hel laxsida.

Håller du öppet fullt i nederventilen på grillen eller stänger du den i samma utsträckning som övre ventilen?
 
Till lunch idag blir det kycklingfilé, vattenkastanjer, bambuskott, minimajs och röd paprika i en teryakisås (osäker på stavningen). Då jag/vi åt ris dagen innan så blev det tagliatelle till det hela, funkar utmärkt :tummenupp

Lite paprikapulver, salt och vitlökspeppar (en färdigmixad kryddburk) är de enda kryddorna som använts till.

Enkelt, gott och förhållandevis billigt käk.

Edit: Till middag är det tänkt köttbullar, mos, brunsås och lingonsylt. Förjävla fint!
 
Vart hittar man enklast kryddorna Tony´s krydda och harissapasta? På Svensson-ICA Maxi eller på nysvensk-Willys? Kanske på Skåneman-Citygross?

Ingen aning, jag litar inte på någon annan än mig själv och gör således egen marinad. Denna gång blev det en mix av Harissa, chilisås, vitlök, grillkrydda, soja, Teryaki och lite mer skit jag hittade.
 
Ingen aning, jag litar inte på någon annan än mig själv och gör således egen marinad. Denna gång blev det en mix av Harissa, chilisås, vitlök, grillkrydda, soja, Teryaki och lite mer skit jag hittade.

Aha. Jag förstår.

Idag blir det Ugnsgratinerad falukorv med stor sallad och lite potätemos.

Falukorv är självklart Vaggeryds

115006.jpg
 
Lite bilder också...

MAT.jpg

Ikväll blev det lax i ugn med pesto.
Försöker gå ifrån att äta så j*vla mycket pasta hela tiden, så fick romansallad, tomat och morot till istället.

Sen blev det lite "godis" i form av nötter/mandel också.
 
En ruskigt god köttfärssås med rårivna morötter uppblandade med hackade svarta oliver med lite citron över. Självklart spaghetti till det.
 
seriöst gjord korvstroganof med ris, riktigt gott.

blir lite ostkaka snart också
 
Pasta, pesto, lök, köttfärs, bacon, grädde, paprika, broccoli, allt i en röra. :tummenupp
 
Tips behövs inför kvällsmaten!
Nåt lätt/snabblagat med potatis...
 
Näe, det fick bli varma mackor med lite rester på. De ligger i ugnen nu :drool
 
2x150g jumbostar +meny på pommes och läsk :)

Låt mig gissa; Ditt BMI är inte det lägsta vi har sett i denna tråd va :gnissla
Å andra sidan är det något även lilla jag (170/70) skulle kunna trycka i mig men jag brukar försöka undvika det av förklarliga skäl :D
 
Aha. Jag förstår.

Idag blir det Ugnsgratinerad falukorv med stor sallad och lite potätemos.

Falukorv är självklart Vaggeryds

115006.jpg
Potätermos:

[YOUTUBE-ID]Wdzm5qRUaCY[/YOUTUBE-ID]
 
Back
Top