Tunna skivor

Portland

Sporthojsnörd
Gick med
17 Jun 2010
Ort
Nej.
Hoj
BMW R1200GS -16
Är jag född i fel värld?
Pratar man med kollegor och kompisar så verkar det inte så... men....

Varför är det BRA att köpa pålägg till mackan som är tunt?
Jag fattar inte och de man frågar fattar inte heller.
INGEN jag känner tycker detta är bra.
Ändå är alla pålägg skivade supertunt.

Jag längtar fan till julen då man får skära skinkan själv!
:yoparty
 
Det är därför jag tjöper pålägget i delidisken och får skivorna lämpligt tjocka. :)
Svartrökt bog = mums
 
Jag gillar de tunna skivorna, har svårt för tjocka skinkskivor på macka.

Skickat från min H8324 via Tapatalk
 
Absolut bäst med tunna skivor!

Man lägger ett stort antal av dom dubbelvikta, inte tätt utan så det blir lite luft mellan så blir det mycket mer smak, samma med ost, skär tunna skivor men ta en jäkla massa av de och lägg de dubbelvikta med luft emellan.

Går mer pålägg nu med tunna skivor när jag lärt mig vad gott det är med mackor när pålägget smakar något.
 
Skinka som äts med senap ska vara tjockskuren men är det bara smör och kött ska det vara tunt men inte snålt.
Och är det en bra lufttorkad skinka ska den vara så tunn att den är halvt genomskinlig.
 
Absolut bäst med tunna skivor!

Man lägger ett stort antal av dom dubbelvikta, inte tätt utan så det blir lite luft mellan så blir det mycket mer smak, samma med ost, skär tunna skivor men ta en jäkla massa av de och lägg de dubbelvikta med luft emellan.

Går mer pålägg nu med tunna skivor när jag lärt mig vad gott det är med mackor när pålägget smakar något.

Men vem fan har tid med det?
Nä riv kådisen av osten bara och en tjock bit skinka och en bröbit var sida om't, sedan bara gapa stort.
 
Men vem fan har tid med det?
Nä riv kådisen av osten bara och en tjock bit skinka och en bröbit var sida om't, sedan bara gapa stort.

Som att finmala färs, hårdbanka ut en högrevsburgare..

Nej, det finns en orsak till varför en grovmalen burgare är godare. Luft. Samma med skinkan således.
 
Nu skriver man ju fint framför saker för att det låter fint. Finskuret. Finmalen köttfärs, blir som sand i bolognesen. Men apropå tjocklek på pålägg anser jag att det beror på hur smakstark produkten är. Kokt skinka är ju inte så smakstark, funkar i tjockare skivor. Men väldigt kryddig lagrad salami, där tar lätt smakerna över istället för att vara balanserad med resten av sakerna på mackan om det är för tjockt. Det är väl smak sak. Men det finns ändå lite tanke bakom det. Samt att för tjock är ju inte heller smaskens, typ för tjock julskinka kan ju bli väldigt mosshigt. Det handlar inte bara om smak. Utan även hur det känns att bita i o tugga. Tänker jag
 
Det här verkar ju vara en smaksak.
Typ som att vissa torkar arslet sittandes, och vissa ståendes. :D
 
Så kan det kanske vara... vill man torka ståendes är ju det en enkel sak att få till.
Men hur får man tag i normaltjocka skinkskivor??
Möjligt att smak har med luft att göra, varför då inte ta riven skinka?
Jag vill känna konsistensen och tuggmotståndet, anser det är en del av smakupplevelsen.

Testat blöta chips eller ljummen öl?
Smaken är nog densamma, men.... nä.
 
Back
Top