Torrt kött

Dom tunnaste skivorna börjar bli klara nu. Mmmmm ... gotti-gott-gott!

Denna laddning kanske blev aningen salt men det får man ta. Lite svårt att dosera saltet då det hänger på hur mycket kött man har i, hur länge det drar i lagen & hur mycket man sköljer efteråt.
 
Googla på beef jerky...

Finns hur mycket recept som helst på olika kryddblandingar och tillagningsätt!:tummenupp
 
Nu har jag påbörjat en batch med "Sporthojs-Jerky" enligt receptet i denna tråd. Lagen luktade gott i alla fall, nu får det ligga och dra ett dygn så får vi se...

Återkommer med smakrapport.
 
Nu har jag påbörjat en batch med "Sporthojs-Jerky" enligt receptet i denna tråd. Lagen luktade gott i alla fall, nu får det ligga och dra ett dygn så får vi se...

Återkommer med smakrapport.

Härligt, smakade du på lagen innan du hade i köttet ? Man brukar få ett hum om hur det kommer smaka om man smakar lite. Lite sent nu kanske men ha hellre lite för lite salt än för mycket. Om du känner på dig att du haft för mycket så skölj köttet mer noggrant innan själva torkningen.

Hoppas du blir nöjd sen. :)
 
Det här verkade ju kalasbra, ska testas!:)
 
Lyfter denna tråden lite :)
Gjorde en saltlag med: salt, socker, peppar, aromat och vitlök. Smakade lite på lagen och det var sjukt gott :yoparty Skivade en rådjurs-stek i 5-6 mm skivor och la skivorna och lagen i en plastburk i kylen, får stå över natten, imorgon ska dem in i ugnen:tummenupp

Över natten är alltså från och med nu fram till 13-14 imorgon när jag vaknar :gnissla
 
Lyfter denna tråden lite :)
Gjorde en saltlag med: salt, socker, peppar, aromat och vitlök. Smakade lite på lagen och det var sjukt gott :yoparty Skivade en rådjurs-stek i 5-6 mm skivor och la skivorna och lagen i en plastburk i kylen, får stå över natten, imorgon ska dem in i ugnen:tummenupp

Över natten är alltså från och med nu fram till 13-14 imorgon när jag vaknar :gnissla

Små barn behöver mycket sömn :rullandeu:7peta
 
Det ska inte torkas i ugnen. Det blir inte lika gott.

Skiva i 4-5 cm skivor, lägg det i saltlag i två dagar och häng sedan upp det på en ganska varm plats hemma (bastu eller litet badrum) en par veckor så är det klart.

Det går såklart ätt äta innan två veckor. Man får ta ner en bit då och då och äta lite tills man hittar rätt torkningsgrad. Sedan går det utmärkt att frysas.
 
Torka kött i ugn är ju som att göra pannkaka på balkongen. Torkat kött är köttbitar som hängs upp på krokar i en bur man har utomhus fast inte i solen.
 
Som barn åt jag väldigt mycket torkad gädda.

Man gör som tidigare sagts och hänger den på väggen, man gör givetvis en bur av nät runt så att inte fåglarna tar sig dit, och man gör det medans det är för kallt ute för insekter.

Kött åt jag mest rökt, då Vindelns rökeri har en egen liten butik där man kan handle billigt.
Man kan även lämna in eget kött och få det rökt, och när jag var barn födde en släkting upp får och grisar, dessutom jagade han älg.

Nu blev jag ju sugen på rökt kött!
 
Nu hänger mitt rådjurskött i ugnen på 50 grader med luckan lite öppen och varmluftsfunktionen igång. Har hängt sen kl 16, börjar redan se jävligt gott ut :):yoparty

Visst, torkat kött torkar man inte i ugnen, men beef jerky gör man i ugn eller grill :tummenupp:)
 
Nyheter
Forged följer tre baggerbyggen

Tre amerikanska hojbyggare ...

Trendbrott: Rullgrusolyckor med MC minskar

Statistik från försäkringsb...

Mc-olyckor kopplat till rullgrus minskar

Trendbrott: Statistik från ...

BMW Motorrad Concept RR

Under den prestigefyllda ut...

Snart dags för Custom Bike Show

Förra året firades den 50:e...

KTM säkrar investerare och gasar vidare

KTM har meddelat en viktig ...

Motorcykelbranschen presenterar ”Safe Ride to the Future 3.0”

Genom att bygga vidare på f...

Bara en månad kvar till Gotland Ring Bike Week!

Nu är det bara en månad til...

En månad kvar till Gotland Ring Bike Week!

Nu börjar det dra ihop sig ...

Vinnn en CTEK CT5 Powersport!

Svara på några enkla frågor...

Back
Top