Topplockspackning Yamaha YZF-R125

Blomsterhondan

Sporthojsnörd
Gick med
13 Jul 2015
Kolla på tändstiften. Om det kommer in vatten i cylindern så brukar de vara nästan fria från sot.

Om det i stället blåser från förbränningsrummet till en vattenkanal så kan man sätta en klick fett på slangen från expansionskärlet när motorn är ordentligt varmkörd. Spottar den ut fettet så är det troligen så att packningen läcker.
Det lättaste är väl annars att åka till en vettig mc eller bilverkstad. De brukar ha utrustning för att se om det läcker. Var det sker är ju en annan fråga.
 

Boost 3

Gudomlig sporthojare
Gick med
30 Nov 2007
Ort
kramfors
Hoj
KTM sm990
Okej, nu börjar jag fundera på vad problemet kan vara... inga höga tryck vid slangar, ingen vatten i oljan. Men varningslampan lyser 1-10min och sedan släcks den. Kan det vara fel med själva varningslampan? Hojen står ute varje natt, kanske 2ggr utan kapell när det har regnat...

Kolla även undersida kylarlock och i runt kanten i kylaren om du ser en fet kläggig massa som påminner och gammalt fett eller filmjölk. Om så är fallen kan packningen vara väck ut från förbränningsrum och till vattenkanal. Mät även upp kylarvattnets temp när den varit igång på tomg i 10-15minuter Om tempen inte överstiger 100 C så funkar vattenpumpen åtminstonde. Digital stektermometer med sond brukar gå trula ner i kylaren, de kostar bara en hundring om du inte redan har en? De är de viktigaste för om den pumpar dålig eller inte alls går så ryker topppackningen i minsta/bästa fall. Om inte vattnet går runt och den blir het kan de även va termostaten som inte öppnar (om den har termostat?)
Om tempen är ok och de inte finns slem i kylaren och den inte tar vatten så är de nog annat fel som tänder lampan alt tempgivaren på kylaren som felar.
 
Last edited:

Rollern

Ny medlem
Gick med
1 May 2018
Ort
STOCKHOLM
Hoj
2012 Yamaha YZF-R125
Märkte att batteri vätskan hade tagit slut när jag skulle starta den imorse... Att man kan vara dum att man inte kollade den. Köpa ny eller fylla på?
 
Nyheter
Dags för 50:e Custom Bike Show

Lördagen den 1 juni är det ...

Varning för potthål

Foto: STR/Hanna Maxstad ...

Snart dags för Distinguished Gentlemans Ride

Söndag 19 maj är det dags f...

Ola Stenegärd på MC Collection

Sverige har begåvats med et...

Motorcyklisternas och MC-industrins manifest

Under tisdagen presenterade...

Motorcyklisternas och MC-industrins manifest

Under tisdagen presenterade...

Provkörningsduell, Ducati Hypermotard 698 Mono mot Husqvarna 701 SM!

Just nu är Allt om MC på et...

Course 3-i-1 Paketpris – Förarens val

I den spännande världen av ...

Eldrivna Oruga Unitrack

Oruga Unitrack, en motorcyk...

Distinguished Gentlemans Ride 2024 körs 19 maj

Söndag 19 maj är det dags f...

Top