Tips på schysst nötkött/korvgryta?

Jonathan

Gudomlig sporthojare
Gick med
1 Oct 2006
Ort
Västland
Hoj
-
Råkade tina en nötstek för mycket igår (~0,5kg) så nu tänkte jag svänga ihop en köttgryta, gärna med nån starkare korv såsom chorizo t ex.

Har glanat igenom tasteline men tycker inget faller mig direkt i smaken. Hittade den här men jag vette fan.
Låter föga gott med saltgurka, grädde och korv i samma gryta..

Har ni något, relativt enkelt, gott recept som skulle passa?

Hit me!
 
Släng i en massa soja, vatten, en skvätt vin, lite enbär, rosépeppar och örter... vill du få en tjockare konsistens använd Majzena.
 
Köttgryta går inte att misslyckas med.

Kött
Röd lök
Vit lök
Morötter
Palsternacka
Rött vin.
Buljong.
Tomatpuré och krossad tomat om man vill.

Fräs kött och pudra med lite mjöl.
I med grönsakerna.
Bryn några minuter.
På med rött vin.
Sjud en minut.
Ha på med buljong.
Krydda med svartpeppar, salt, paprikapulver(valfri styrka) lagerblad och hel kryddpeppar.

Låt koka länge på låg värme
Red vid behov innan servering, serveras med fördel med försk hackad persilja och ett gott bröd och en öl till. :tummenupp
 
Köttgryta går inte att misslyckas med.

Kött
Röd lök
Vit lök
Morötter
Palsternacka
Rött vin.
Buljong.
Tomatpuré och krossad tomat om man vill.

Fräs kött och pudra med lite mjöl.
I med grönsakerna.
Bryn några minuter.
På med rött vin.
Sjud en minut.
Ha på med buljong.
Krydda med svartpeppar, salt, paprikapulver(valfri styrka) lagerblad och hel kryddpeppar.

Låt koka länge på låg värme
Red vid behov innan servering, serveras med fördel med försk hackad persilja och ett gott bröd och en öl till. :tummenupp

Du har uppenbarligen inte ätit något jag lagat. :gnissla

Skämt åsido, det var något sånt jag hade tänkt mig typ.
Men jag fräser nog på nån korv och tjongar i den i slutet.

Ska inte äta grytan nu, utan den kommer få agera matlåda.
Skulle vara fint att ha potatis till detta, men det går ju faen inte att värma som folk.
Ris it is.
 
Kryddig korv funkar ju grymt till.
Det viktiga är att det verkligen får sjuda läääänge så att kättet blir mört och buljongen mustig.
 
Kryddig korv funkar ju grymt till.
Det viktiga är att det verkligen får sjuda läääänge så att kättet blir mört och buljongen mustig.

Javisst!

Jo man får nog sätta igång den och göra annat under tiden, och kanske kika till den då och då. Nån timme lär den väl sjuda iaf?
 
Kör den minst en timme, kolla köttet. Det ska falla isär. Blir det för torrt har du i mer vätska. Inte för varmt för det ska inte stormkoka.
Det är det bästa med grytor - du slänger i allt i grytan på 10 minuter och sedan kan du göra annat i två timmar och maten är klar.
 
Chiligryta tycker jag är najs.
Kött från djur, mycket
En öl, stor
Färsk eller torkad chili
Chilipulver
Salt
Peppar
Socker
Spiskummin, plenty
Vitlök
Gul lök
Eventuellt annat, typ bönor
Krossade eller hela eller passerade tomater

Kör det i minst 5 men gärna uppåt 24 timmar.

Långkok rewls.

Jag gjorde en bra höstgryta igår, tre sorters svamp, rådjur, gul lök, vitlök, lagerblad, Merlot, salt, peppar, socker, ca 2tim räckte.
 
Kött
Lite salt och peppar
Vänd några gånger i stekpannan/grytan
Käka med potatisgratäng

Ren köttsmak är inte alls fel, mycket protein också, och man behöver inte krydda/koka sönder en god köttbit.
 
Kött
Lite salt och peppar
Vänd några gånger i stekpannan/grytan
Käka med potatisgratäng

Ren köttsmak är inte alls fel, mycket protein också, och man behöver inte krydda/koka sönder en god köttbit.

Till förrätt kan man ha toast skagen och sedan banan split till efterrätt. Pås-bea är givet till denna kombo.
1989 rulez
 
Kött
Lite salt och peppar
Vänd några gånger i stekpannan/grytan
Käka med potatisgratäng

Ren köttsmak är inte alls fel, mycket protein också, och man behöver inte krydda/koka sönder en god köttbit.

En stek ska du nog inte enbart "steka på lite". Kan bli lite segt det.
 
Till förrätt kan man ha toast skagen och sedan banan split till efterrätt. Pås-bea är givet till denna kombo.
1989 rulez

Varför ändra på något som fungerar :va :bensinmotor

En stek ska du nog inte enbart "steka på lite". Kan bli lite segt det.

Ähh, 500g stek kan man knappt kalla stek. Men fine, dela upp den i skivor :tummenupp
 
Last edited:
Blev fint som fan det där. :)

dqg36x.jpg
 
Nyheter
Nicky Hayden-specialversion – såld för 2,5 miljoner

En exklusiv motorcykel med ...

BMW Motorrad Vision CE

På IAA Mobility 2025-mässan...

Höstrusch för våra fotografer

Inte bara sommarmånaderna, ...

Jonathan Rea avslutar sin racingkarriär

Efter nästan två decennier ...

Yamaha debuterar med V4 i MotoGP

Yamaha har meddelat att för...

Hojmys i Ugglans Park

Ända sedan början av 90-tal...

MC-mässan 2026

MC-Mässan är tillbaka 23–25...

Bike kör Stark Varg EX!

Under hösten kommer Bike gö...

Customhoj Bike Show 2026

Den 23 till 25 januari körs...

Racing på Kjula Dragway till helgen

Den kommande helgen (23-24 ...

Back
Top