MUF bjuder på Hamburgare

Vad är felet i att låta befintlig utbildad o avlönad matpersonal som redan finns i skolan göra sitt jobb enligt kostcirkels alla regler. Och är enligt muf inte gymnasium ungarna mogna att själva välja/göra det valet (valfrihet) att gå och handla en cancer burgare i närmaste grill om nu skolan för en gångs skull en dag på året inte serverar kött?
 
Vad är felet i att låta befintlig utbildad o avlönad matpersonal som redan finns i skolan göra sitt jobb enligt kostcirkels alla regler. Och är enligt muf inte gymnasium ungarna mogna att själva välja/göra det valet (valfrihet) att gå och handla en cancer burgare i närmaste grill om nu skolan för en gångs skull en dag på året inte serverar kött?

Fast nu var det nog det nog frågan om valfrihet i skolan, inte huruvida man kan köpa sig annan mat utanför.

Sen undrar jag vad som ger cancer i burgaren?
 
MC Donalds burgare innehåller akrylamid vilket kan orsaka cancer.
 
Mängder av olika stabiliseringsmedel och konserveringsmedel bl.a E952 förekommer i din burgare. I slutet på 70-talet lyftes bl.a förbudet av E952 som sattes tio år tidigare när ämnet gav råttor cancer i urinblåsan. Bon appetit!
 
Mängder av olika stabiliseringsmedel och konserveringsmedel bl.a E952 förekommer i din burgare. I slutet på 70-talet lyftes bl.a förbudet av E952 som sattes tio år tidigare när ämnet gav råttor cancer i urinblåsan. Bon appetit!

Vet du vad, gå in på donkens hemsida och leta fram dina cancerogena ämnen.
 
Störst risk för akrylamid torde väl ändå vara pommesen, eller annat friterat på menyn.
Det kan uppstå och det kan vara cancerogent.
Men det roliga är att väldigt många kommer ihåg hysterin om akrylamid i chips, men väldigt få kommer ihåg att rapporten var en bluff.
 
Det cancerframkallande och giftiga ämnet akrylamid har upptäckts i bl.a just hamburgare som innehåller högre halter akrylamid ju högre stektemperaturen är.
 
Det cancerframkallande och giftiga ämnet akrylamid har upptäckts i bl.a just hamburgare som innehåller högre halter akrylamid ju högre stektemperaturen är.

Kan vara bra för dig att hålla koll på vad det egentligen är du pratar om.
Akrylamid är ett cancerframkallande ämne som bildas naturligt när potatis, kaffebönor och spannmålsprodukter upphettas till hög temperatur, som vid ugnsbakning, rostning och fritering. Hur mycket akrylamid som bildas beror på tillagningstid, temperatur och recept.
 
Absolut, men det var hamburgare vi diskuterade.

Du undrade vad sin ger cancer i burgaren.

Forskare säger följande: "Vi stekte hamburgare och fann nervgiftet och cancerframkallande akrylamid. Hamburgare innehöll högre halter akrylamid ju högre stektemperaturen varit."
 
Nyheter
Dags att boka in Gotland Ring!

Upplev magiska Gotland Ring...

Öppet hus på Rapido MCK Stockholm

Lördag den 17 maj bjuds det...

Yamaha TRACER 7 & TRACER 7 GT 2025

Yamahas TRACER 7 och TRACER...

Nya Yamaha Tracer 7 och Tracer 7 GT

Yamaha har presenterat 2025...

Full fart på Bike Trollhättan-dagarna

Just nu har portarna öppnat...

MV Agusta inför fem års garanti

MV Agusta tar ett nytt steg...

MV Agusta förlänger garantin till fem år

Italienska motorcykeltillve...

Bilprovningen: Motorcyklar överlag i gott skick

Foto: Bilprovningen Nu ä...

Färre döda i vägtrafiken

Foto: Jacob Sjöman, Transpo...

Idag inleds nationella potthålsveckan

I år äger Nationella Potthå...

Back
Top