MUF bjuder på Hamburgare

Vad är felet i att låta befintlig utbildad o avlönad matpersonal som redan finns i skolan göra sitt jobb enligt kostcirkels alla regler. Och är enligt muf inte gymnasium ungarna mogna att själva välja/göra det valet (valfrihet) att gå och handla en cancer burgare i närmaste grill om nu skolan för en gångs skull en dag på året inte serverar kött?
 
Vad är felet i att låta befintlig utbildad o avlönad matpersonal som redan finns i skolan göra sitt jobb enligt kostcirkels alla regler. Och är enligt muf inte gymnasium ungarna mogna att själva välja/göra det valet (valfrihet) att gå och handla en cancer burgare i närmaste grill om nu skolan för en gångs skull en dag på året inte serverar kött?

Fast nu var det nog det nog frågan om valfrihet i skolan, inte huruvida man kan köpa sig annan mat utanför.

Sen undrar jag vad som ger cancer i burgaren?
 
MC Donalds burgare innehåller akrylamid vilket kan orsaka cancer.
 
Mängder av olika stabiliseringsmedel och konserveringsmedel bl.a E952 förekommer i din burgare. I slutet på 70-talet lyftes bl.a förbudet av E952 som sattes tio år tidigare när ämnet gav råttor cancer i urinblåsan. Bon appetit!
 
Mängder av olika stabiliseringsmedel och konserveringsmedel bl.a E952 förekommer i din burgare. I slutet på 70-talet lyftes bl.a förbudet av E952 som sattes tio år tidigare när ämnet gav råttor cancer i urinblåsan. Bon appetit!

Vet du vad, gå in på donkens hemsida och leta fram dina cancerogena ämnen.
 
Störst risk för akrylamid torde väl ändå vara pommesen, eller annat friterat på menyn.
Det kan uppstå och det kan vara cancerogent.
Men det roliga är att väldigt många kommer ihåg hysterin om akrylamid i chips, men väldigt få kommer ihåg att rapporten var en bluff.
 
Det cancerframkallande och giftiga ämnet akrylamid har upptäckts i bl.a just hamburgare som innehåller högre halter akrylamid ju högre stektemperaturen är.
 
Det cancerframkallande och giftiga ämnet akrylamid har upptäckts i bl.a just hamburgare som innehåller högre halter akrylamid ju högre stektemperaturen är.

Kan vara bra för dig att hålla koll på vad det egentligen är du pratar om.
Akrylamid är ett cancerframkallande ämne som bildas naturligt när potatis, kaffebönor och spannmålsprodukter upphettas till hög temperatur, som vid ugnsbakning, rostning och fritering. Hur mycket akrylamid som bildas beror på tillagningstid, temperatur och recept.
 
Absolut, men det var hamburgare vi diskuterade.

Du undrade vad sin ger cancer i burgaren.

Forskare säger följande: "Vi stekte hamburgare och fann nervgiftet och cancerframkallande akrylamid. Hamburgare innehöll högre halter akrylamid ju högre stektemperaturen varit."
 
Nyheter
Provkörningsvecka, KTM 1390 Super Adventure S EVO!

Bike är på plats på sommarv...

Nortons comeback

Norton gör en triumferande ...

Boxer, V3, V4, VR5 och 6-cyl

Teknik – nya mc-motor...

Enfield presenterar sin stora twin

Efter spionbilder, hintar o...

Gotland Ring Bike Week 2026

Packa hojen, damma av hjälm...

Motorsportsalongen i Örebro!

Jag tog en snabb avstickare...

Honda CB 1000 GT bjuder på sportig komfort

Det är ingen lätt uppgift H...

KTM: ”Det är helt klart vägen framåt.”

Rajiv Bajaj, 58, VD för den...

Framtidens hjälmar är här!

Bland finesserna finns ljus...

Öhlins, som under många år ...

Back
Top