Mat prat!

Jonne_boy

Äntligen tillbaka
Gick med
6 Mar 2003
Ort
Gnesta [sörmland]
Hoj
Kawasaki ZXR 400 -92
Behöver lite tips,,

bjuder flickvännen på mat imorron,,
jag ska göra hasselbacks potatis..

Vad ska man ha till det?? något gott och lagom svårt

nått som ser svårare ut än det är vore fint =)

:hej :confused: :confused:
 
spagetti?? nä!! :confused:


Lövbiffsrular med dijongsenap och skinka och ost funkar ypperligt

tag 1 lövbiff,bre på senapen ,lägg på skinkan (och ost)och rula ihop(fäst med tandpetare)
stek på i panna så det blir fin färg...och sen in i ungnen
 
Jonne_boy skrev:
Behöver lite tips,,

bjuder flickvännen på mat imorron,,
jag ska göra hasselbacks potatis..

Vad ska man ha till det?? något gott och lagom svårt

nått som ser svårare ut än det är vore fint =)

:hej :confused: :confused:
Viltfärsbiffar med trattkantarellsås! Gott! :tummenupp

Och till förrätt kan du fixa en rösti med lite gravad lax och en kall sås gjord på stenbitsrom och creme fraiche. Lite grönt och en bit citron till är bra.

Nu är jag hungrig igen... :(
 
Det e sensuell fisk damerna vill ha jonneB ;)
Jag lovar, du kammar hem noll utan fisk.

Visa att du köpt den färsk genom att ha den i en plastpåse när du kommer genom dörren: Öööhh, den här käkar vi :D

750RR :rofl :rofl :rofl
 
Pellert skrev:
Viltfärsbiffar med trattkantarellsås! Gott! :tummenupp

Och till förrätt kan du fixa en rösti med lite gravad lax och en kall sås gjord på stenbitsrom och creme fraiche. Lite grönt och en bit citron till är bra.

Nu är jag hungrig igen... :(


det däör blev jag väldigt nyfiken på...

Recept!
 
Taco-Kyckling-Schnitzel

En väldigt enkel och god rätt är som rubriken säger:
Taco-kyckling-schnitzel

Den är lite annorlunda och brukar bli en hit just därför

Ingredienser:
- En stor kycklingfilé per skalle
- En dl ströbröd
- 1 påse taco-krydda
- ett ägg
- sat, peppar

1 Tina filéerna och platta till dem ordentligt mellan två skärbrädor eller dyl.
2 vispa till ägget en aning
3 blanda tacokrydda och ströbröd och ev. salt å peppar
4 doppa kycklingfilen i ägget
5 panera med taco-ströbrödet
6. stek på svag/medel-värme i ca 3-4 minuter per sida eller tills du är säker på att det är genomstekt.. (du vill ju bjuda henne på schysst mat å inte salmonella)

Enkel sås:
1.5-2 dl matlagningsyogurt
Valfri mängd chunky-salsa, medium förslagsvis om du inte vet att hon gillar startk mat

Servera med ris eller din hasselbackar eller potatiskroketter med vitlök och örter!

En garanterad succe hos tjejen eller polarna. framför allt klarar vilken klant som helst av det!
 
Jonne_boy skrev:
det däör blev jag väldigt nyfiken på...

Recept!
Hmmm... Recept är svårt. Jag går på känsla, men ungefär hälften viltfärs (älg, rådjur vad man får tag på helt enkelt) och hälften fläskfärs. Det blir torrt annars.

Sen gör man som vanligt när man gör panbiffar ungefär men kryddar med lite enbär och annat som går bra till vilt. Tratkantarellsåsen är en helt vanlig svampsås fast med trattkantareller istället.

Ja, just det... Rösti är typ en potatiskaka. Grovt riven potatis som man steker som raggmunkar ungefär. Ska kolla om jag hittar ett recept. Gott är det i alla fall!
 
Färsbiffar:
1 lök
8-10 krossade enbär
400 g viltfärs
200 g fläskfärs
1 dl (mörkt) öl
1 ägg
1 liten knippa persilja, finhackad
salt
svartpeppar
smör att steka i

Finhacka löken, fräs den i smör och låt svalna. Blanda sedan löken med alla övriga ingredienser till en jämn smet. Provstek en liten klick och smaka av kryddningen. Forma till biffar och stek i smör.
 
Ungefär så här tror jag att det ska vara. Lite osäker men kryddning kan du smaka dig fram till. (Tack till min mor som kan recept utantill! :) )

Färsbiffar:
1 lök
8-10 krossade enbär
300 g viltfärs
300 g fläskfärs
1 dl (mörkt) öl
1 ägg
1 liten knippa persilja, finhackad
salt
svartpeppar

Finhacka löken, fräs den i smör och låt svalna. Blanda sedan löken med alla övriga ingredienser till en jämn smet. Forma till biffar och stek i smör.

-----------------------------------------------------------------------------

Svampsås

Rensa svampen väl och skär den i mindre bitar. Låt den fräsa i 4-5 min. i smör. Smält smör i en tjockbottnad kastrull. Tillsätt mjöl, rör om och späd med buljong, vitt vin och grädde. Låt koka till en tjock sås. Tillsätt svampen och låt småkoka i 4-5 min.

Edit: Kanske ska synas att det är 2 olika recept.
 
Måste bara lägga upp ett trevligt recept som kanske kan komma till användning någon gång. Lättlagat och gott!

Den lättfotade flickans spaghetti - Spaghetti alla puttanesca

Receptet kommer från de centrala delarna av Italien
och är ett typiskt inlandsrecept med sin roliga,
ganska tuffa kombination av bacon, lök, oliver och kapris.


Detta behövs för 4 pers.
ca.350 g spaghetti
1 gul lök
4 msk olivolja
200 gram bacon,ev i bit
1/2 dl vitt vin
100 g svarta oliver
1 burk kapris (50g)
2 msk tomatpurè
2 msk vatten
1 krm svartpeppar

Så här gör du:

1. Sätt på en stor gryta med lätt saltat vatten till pastan.
2. Hacka löken o fräs den i oljan i en lämplig panna, skär bacon i små bitar o fräs den med löken.
3. Kärna ur oliverna, dela dom i 4 delar, lägg i oliverna, kaprisen med spad, tomatpuren utrörd mrd vatten samt peppar (eventuellt en skvätt vin) i pannan låt puttra i ca 15 min.
4. Koka under tiden spaghettin al dente, avstanna kokningen genom att tillsätta ett glas kallt vatten, sila upp o blanda med såsen i pannan.
Servera på varma tallrikar, gärna med nyriven parmesan.
Till maten dricker du gärna ett lätt rött vin, eller kanske ännu hellre ett vin som Trentino Chardonnay.
 
Små toastmackor med stekta kantareller, rödlök, sallad och fetaost funkar bra som aptitretare. Bara att använda fantasin så löser sig det mesta. Mitt tips är att inte läsa recepten för noga, utan gå mer på stortåkänslan.
 
Jonne_boy skrev:
Behöver lite tips,,

bjuder flickvännen på mat imorron,,
jag ska göra hasselbacks potatis..

Vad ska man ha till det?? något gott och lagom svårt

nått som ser svårare ut än det är vore fint =)

:hej :confused: :confused:

Här kommer ett eget komponerat recept som funkar fin fint till hasselbackare, till och med bättre än selleri :)

1 Fläskfilé
1 pkt bacon
ett par vitlöksklyftor
grönpeppar (ej inlagda)
kalvfond

Helstek fläskfilén på högvärme, den skall bara få färg runt om.
Krossa grönpeppar (ca 2 msk) i en mortel, tillsätt ett par klyftor vitlök, häll i lite fond typ en msk.
Ta ur filén ur stekpannan, bred på på grönpeppar/vitlöken.
Täck filén med bacon och fäst med tandpetare.
In i ugnen i 225 grader i typ en 30 min.

Till detta måste man givetvis göra en god sås, säger bara grädde och börja med såsen först så den får småputtra länge.

"Fläskfilé tillagad på detta sätt blir, god, saftig och dryg" :)


//\//\
 
Varför krångla bjud´na på romantisk middag på sibylla funkar perfekt//en som testat :D
 
Tackar korvgubbe, för mattipset..

det va väldigt gott.. med mej som kock blir allt gott!!

Och kvällen blev, milt uttryckt väldigt bra!
 
Back
Top