LCHF - Erfarenheter

Finncrisp kan man käka en eller ett par ibland, ger ca 5 g kolhydrater/st. Jag brukar baka ett lch-f"bröd" bakat på ägg, riven ost, sesamfrö, fiberhusk, och bakpulver. det kan du trycka i dig hur mycket du vill av.

Hustrun (lchfare) har bakat en del sådana varianter.
Jag tycker att de är ganska långt ifrån OK.
När hon dessutom påstod att man inte skall äta för mycket frukt (jag är delvis neger) så var det slut med lchfandet för min del.
Jag behöver det dock inte, det var mest sympatidietering.
 
Hustrun (lchfare) har bakat en del sådana varianter.
Jag tycker att de är ganska långt ifrån OK.
När hon dessutom påstod att man inte skall äta för mycket frukt (jag är delvis neger) så var det slut med lchfandet för min del.
Jag behöver det dock inte, det var mest sympatidietering.

nej, det är ju inte som nybakt surdegsbröd direkt, men för dom gånger man saknar "smörgåskänslan" duger det, tycker jag. Frukten saknar jag nån gång i bland, särskilt clementiner kan jag få toksug efter, men det kommer iaf så pass sällan att jag kann kosta på mig att falla för suget.
 
Fan, tog precis mitt midjemått. 7 cm bort på 6 veckor. Galet. Tyckte väl satt brallorna satt lite lustigt.
Har knappt ens ansträngt mig.....
 
Har du kört LCHF?

Se mitt inlägg från igår. Kör ingen strikt diet, men har såklart dragit ned på energiintaget. Ligger på ett underskott om ca 5-600 kcal/dygn.

HF-delen skiter jag i. Käkar 2-3 kycklingfileer eller 3-400g fläskfile till middag. Chili-con carne med massor med kött och bönor i är gott, lättlagat och nyttigt (inget ris/potatis till)
Några ägg till frukost och ett äpple. Glögg och lussebulle på kvällen unnar jag mig.

I övrigt har jag sågat bort allt vitt (=raffinerat): socker, mjöl, bröd, pasta, ris och sånt. Finns gott om produkter som funkar bra som ersättning för ovanstående; råsocker, riktigt grovt bröd om man nu vill ha en macka, råris och fiberpasta.

Tycker inte jag fått ge upp någonting alls faktiskt. Skulle väl vara lightdrycken jag drack till maten förut som nu ersatts med vatten.

Skriver upp allt jag stoppar i mig på dumbbell.se. Då får man en bra hum om vilka bovarna är.
Rätt som det var blev det enkelt att gå ned i vikt :banana
 
Enda metoden som fungerar. Livsmedelsverket kan man inte lyssna på. I min hormonstinna ålder så straffas fusk med finnar och att kroppen tar upp vatten till dom nivåer för en kolhydratjunkie.
Men för mig så gör jag mig av med det rätt snabbt igen. Är man bara lite hård och håller kosten hyffsad och försöker att lyssna på sin kropp när den säger att du bör äta istället för när hjärnan säger att du är sugen.
Så är det den enklaste dieten att hålla om du bara har lite karaktär och inte toksvullar på helgerna och kör lchf i veckorna. Det värsta man kan göra är att köra lchf och fuska med pasta eller pizza eller smågodis.
Jag äter endast sötsaker av sociala skäl numer. Har helt tappat sötsuget och det är jäkligt skönt.

Och det där med att köttindustrin skulle pumpa in pengar skulle jag gärna vilja se lite hard evidence på... Låter som rena knarkdrömmar.
 
Jag håller med dig om att det inte behöver vara så. Men jag tror de flesta hellre tuggar blodig biff istället för broccoli. Har dock inga vetenskapliga bevis för detta :)
 
Jag håller med dig om att det inte behöver vara så. Men jag tror de flesta hellre tuggar blodig biff istället för broccoli. Har dock inga vetenskapliga bevis för detta :)

Att de flesta hellre gör det innebär inte att vad de sysslar med är lchf :) sen kan man självklart äta mer kött än vanligt och ändå hålla ration genom att öka fettintaget ännu mer.
 
Visst, men utesluter man pasta, ris och potatis etc så lär man väl äta mer kött?

Jag skulle säga att majoriteten av de som byter till LCHF inte alls ökar sin köttkonsumtion. För min egen del blev det mindre kött än innan för det är väldigt sällan det blir köttfärssås nuförtiden - nåt vi käkade två, tre gånger i veckan förut. Köttbullar, korv med bröd och annat sånt latmanskäk har det också blivit mycket mindre av det senaste halvåret.
 
Det blir en ganska märklig kost när man spontanhandlar. Det blir mycket att man lassar upp någon slags italiensk skinka vilken man rullar till en behändig korv och sedan äter ett block fetaost till den med pesto och småtomater vid sidan av. För min del blir det sällan någon egentlig rätt utan snarare en blandning av diverse lösa artiklar som hamnar slumpvis på tallriken efter LCHF-modellen.
Jag finner ofta mig själv fnissandes åt min egen matdumhet och inser vilken förbannad ungkarl jag är som sitter och äter blockvis av fetaost till middag. Men samtidigt är det inte så dumt!
 
Det blir en ganska märklig kost när man spontanhandlar. Det blir mycket att man lassar upp någon slags italiensk skinka vilken man rullar till en behändig korv och sedan äter ett block fetaost till den med pesto och småtomater vid sidan av. För min del blir det sällan någon egentlig rätt utan snarare en blandning av diverse lösa artiklar som hamnar slumpvis på tallriken efter LCHF-modellen.
Jag finner ofta mig själv fnissandes åt min egen matdumhet och inser vilken förbannad ungkarl jag är som sitter och äter blockvis av fetaost till middag. Men samtidigt är det inte så dumt!

Men å andra sidan liknar det mycket av den medelhavsmatkultur som skitnödiga skribenter brukar hylla.
 
Jag finner ofta mig själv fnissandes åt min egen matdumhet och inser vilken förbannad ungkarl jag är som sitter och äter blockvis av fetaost till middag. Men samtidigt är det inte så dumt!

När frugan jobbar känner jag exakt samma sak. Scrambled eggs och bacon blir det många luncher, följt av lite nötter, ost och annat sånt där småplock. Fast så länge det är gott, man mår bra och blir mätt så känns det som det kvittar.
 
Det blir en ganska märklig kost när man spontanhandlar. Det blir mycket att man lassar upp någon slags italiensk skinka vilken man rullar till en behändig korv och sedan äter ett block fetaost till den med pesto och småtomater vid sidan av. För min del blir det sällan någon egentlig rätt utan snarare en blandning av diverse lösa artiklar som hamnar slumpvis på tallriken efter LCHF-modellen.
Jag finner ofta mig själv fnissandes åt min egen matdumhet och inser vilken förbannad ungkarl jag är som sitter och äter blockvis av fetaost till middag. Men samtidigt är det inte så dumt!

Låter väldigt bekant - eller på sin höjd fiberhusk-pannkaka som "rätt". Det krävs mycket mer förberedelser och funderande för att få ihop bra måltider med goda såser m.m. (om man inte vill äta kyckling och ost varje middag). Det börjar för övrigt bli dags igen - det har fettat till sig runt magen nu under ledigheten och speciellt iom Jul/Nyår... så trist bara att inte kunna dricka pilsner och mjölk obehindrat.
 
Nyheter
En vecka kvar!

Nu är det exakt en vecka kv...

Farligt vilseledande alkomätare på marknaden

Ett stort oberoende test ut...

Specialbyggd Yamaha XSR900 GP hyllar Rainey

För att fira den trefaldige...

Vi provkör Indian Sport Chief RT

I Allt om MC nummer 8 som k...

Ducati 996 SPS – fabriksny 99:a – såld för rekordsumma

När en hojfirma i Tombolo i...

Äldre än en gentleman

Vi har fotograferat en 100 ...

MV Agusta återgår till 100% eget ägande

MV Agusta Motor S.p.A. till...

MV Agusta åter självständigt

MV Agusta Motor S.p.A. till...

Kurviger – Appen som hittar vägarna du inte visste att du ville köra

Att köra motorcykel handlar...

Nya europeiska riktlinjer ska höja kvaliteten på avancerad MC-utbildning

I samband med MotoGP-racing...

Back
Top