Laga mat -regnbåge! recept o tips!

Mikolino

trött & hungrig mest hela tiden
Gick med
25 May 2007
Ort
karlshamn
Hoj
retarrrrrrd
Ska ha mig en lite träff ikväll med min framtida fru:tuttar

Har 2 portionsstora(+) regnbågar som jag tänkte ordna till!

Ramlade över nedanstående text som låter rätt enkelt och väldigt gott, men har lite frågor runt de i allmänhet!

Rensa bågen och grydda rikligt med salt, färsk dill och citronpeppar, lägg den på ett stort folieark.
Koka potatis så att de blir halvfärdiga, skiva de sedan och lägg runt bågen.
Ta lite lite rödlök, sparris, citron eller vad du gillar och lägg över fisken och potatisen.
Sen tar du en eller två korvar med persiljesmör och skivar över allt, vik ihop paketet och lägg på grillen ca 25min.


Frågor:

(Fisken e rensad o klar ,har varit fryst)

Texten behandlar ju en grillad version, jag kommer göra i ugn, blir de typ 200grader o 25-30min?

Man ska ju tydligen bara "slänga" ihop lite av varje o lägga de runt fisken, hur pass ska man passa sig från skinnet/fjället?

Mer tips på ingredienser att blanda till förutom "Ta lite lite rödlök, sparris, citron eller vad du gillar " ?!

eftersom jag har 2 bågar:tummenupp så kan man ju prova 2 blandningar.?

Känns som det saknas någon form av sås till detta, vilken ska man köpa?

Rött vin går ju bort, vilken typ av vitt ska man satsa på?

tack på framhjul!
 
Last edited:
Mitt tips är att titta under regnbågen efter tunnan med guldmynt och sen bjuda ut henne på restaurang istället.
 
En enkel och god sås som passar till det där:
1 burk Cremé fraiche
1 citron
Riv skalet och vispa ner i burken, kläm ur citronen där i också.
Lite salt och peppar.

Mer behövs inte till Regnbåge då det inte ska förstöras av en sås som tar över för mycket.
Tänk på att rödlök blir lite sötare i ugnen och kanske inte passar perfekt till fisken.

Och en enkel potatisrätt till detta:
Småpotatis, ca 1kg.
2 citroner
1,5dl flytande smör
2msk olivolja
2 vitlöksklyftor
Timjan
Lite salt och peppar

Förkoka potatisarna så att de är halvfärdiga.
Blanda ihop alla andra ingredienser i en skål (riv citronskalet även här, och kläm i en av citronerna)
Lägg potatisen i en ugnsform och häll över blandningen och klipp lite timjan över det hela.

Men är du säker på att hon äter fisk då? Glöm för fan inte efterrätt, typ en hemlagad kladdkaka med grädde eller nåt :tummenupp
Får du inte ligga efter det så kan du lika gärna dumpa henne.
 
Trixet när man ska fånga ett kvinnligt hjärta är att misslyckas med maträtten. Då väcker du hennes mammabehovs-känslor och hon kommer göra allt för att ta hand om dig istället. :)

Jämför det med tvätt-trixet. Fixa så att vittvätten blir rosa så slipper du tvätta någon mer gång. :fakta
 
Ugnsstek firrarna.

* Ta de rensade fiskarna (åtminstone urtagna, men de kan ha kvar huvud och fenor), skölj av de och salta (efter behag) på in- och utsidorna.
* Smöra en form i lämplig storlek.
* Lägg på fiskarna och släng in i ugnen på ca 225grader.
* När fiskarna börjar bli färdiga häller du på grädde och kastar på lite hackad gräslök.
* Ta ut det ur ugnen när det är färdigt.

Servera med t.ex. kokt potatis.

Enkelt, men smarrigt! :tummenupp
 
tack för tipsen! kommer bli de första receptet samt dee__cati´s sås och nån annan influens ni skrivit!

Snart dags o shoppa o raka underlivet!!
 
Nyheter
Öppet hus på Rapido MCK Stockholm

Lördag den 17 maj bjuds det...

Yamaha TRACER 7 & TRACER 7 GT 2025

Yamahas TRACER 7 och TRACER...

Nya Yamaha Tracer 7 och Tracer 7 GT

Yamaha har presenterat 2025...

Full fart på Bike Trollhättan-dagarna

Just nu har portarna öppnat...

MV Agusta inför fem års garanti

MV Agusta tar ett nytt steg...

MV Agusta förlänger garantin till fem år

Italienska motorcykeltillve...

Bilprovningen: Motorcyklar överlag i gott skick

Foto: Bilprovningen Nu ä...

Färre döda i vägtrafiken

Foto: Jacob Sjöman, Transpo...

Idag inleds nationella potthålsveckan

I år äger Nationella Potthå...

Nationella Potthålsveckan 1-7 maj

Det är återigen dags för Na...

Back
Top