Laga billig mat

Neb Jones skrev:
Jag behöver tips på billig mat att laga. Fantasin börjar tryta och jag är trött på blodpudding och havregrynsgröt. Hjälp önskas!
Jag har en snabb maträtt
Ta 12 köttbullar och en näve pommes och släng ner det i 275 gradig fritös och vips
Maten klar på 3 minuter ..
det kallar jag för snabb mat direkt från frysen ...
 
Koka makaroner/bandspagetti/ris.

Köp chorizio och stek, stek röd paprika och champinjoner. Sen häller du ner någon svamsås, helst champinjon sås. Kelda hade färdig men den har de tagit bort. Jäkligt gott!

Eller pasta, kyckling, rödlök lite sallag och gör kycklingsallad. Finns en sås som heter Mangolaja, färdigsås som finns i kylhyllan(ser ut som nya marmeladflaskorna, man liksom pressar ut den, som en ketchup flaska) så har du en jätte god pasta sallad.

Eller så kan du ta lite tomatsås, creme fresh, något kött eller korv, och äta med ris eller pasta. :tummenupp
 
Tips: Grillkrydda kan få vad nästan vad som helst att smaka bra. Bara man anväder det i tillräckliga mängder...
 
Hagster skrev:
1 Kelda Ostsås. (9:-)
1 paket bacon. (10:-)
1 halv lök. (3:-)
1 burk champinjoner. (4:-)
Pasta: (10:-)
Stek baconen och löken. Hiva i skiten i den i kastrullen med den varma såsen. Tryck i champinjoner.
Sen pasta till det.

Räcker till 2 pers, 3 om man kokar mkt pasta :D

- lök + broccoli. Skitgott! :rock Billig och enkel mat finns det väl mängder av, det är när man ska äta bra och nyttigt det börjar bli svårt med fantasin.
 
Last edited:
Couscous

Tomatpuré

Tonfisk


Couscous klar på fem min.
Blanda i tonfisken och rör ned purén.
Kolhydrater och proteiner. Tomatpurén är för smaken!
 
Mech skrev:
Couscous

Tomatpuré

Tonfisk


Couscous klar på fem min.
Blanda i tonfisken och rör ned purén.
Kolhydrater och proteiner. Tomatpurén är för smaken!

Är couscous gott? Senast jag åt det var i Marocko för många herrans år sen. Vad smakar det, vad är det?
 
Emmi skrev:
Är couscous gott? Senast jag åt det var i Marocko för många herrans år sen. Vad smakar det, vad är det?

Det är vete i dom bara. Och det är gott som fan + lättlagat.
Har bra kolhydrater dessutom.
 
euroshopper-ravioli! 9.90 på ica och det räcker till middag + matlåda.

ska man göra nåt fint är väl köttfärs bland det billigaste (köttet). jag brukar trycka ihopp färsen till bollar som jag steker och häller på grädde i slutet så får man sås till. servera med kokt potatis, hackad rå gul lök och lingonsylt. ska du lyxa till det så hacka lite persilja men den kostar ju 14 kr för en klase, kan kännas onödigt.
 
Chipsgratäng

1 msk margarin
1 röd lök
2 finrivna morötter
500 g blandfärs
1 burk passerade tomater
5 msk tomatpuré
5 dl vatten
1 buljongtärning
oregano eller basilika
Vit grundsås:
2 msk margarin
2 msk vetemjöl
4 dl mjölk
salt
peppar
1 påse med valfria chips
riven lagrad ost

Börja med att tillreda köttförssåsen: Bryn margarin i en gryta, tillsätt hackad lök och morötter. Lägg i köttfärsen och bryn alltsammans. Tillsätt tomater, tomatpuré, vatten och buljongtärning. Låt alltsammans småputtra under lock i 30-45 minuter. Krydda med örtkryddor och smaka av med salt och peppar.
Tillred en vit grundsås: Smält margarin, rör i mjöl och späd med mjölk. Låt småkoka cirka 5 minuter och smaka av med salt och peppar.
Smöra en gratängform.
Börja med sås och varva sedan med köttfärs, chips och sås. Avsluta med ett lager ost.
Obs! Om du använder kryddstarka chips, var försiktig med salt och peppar.
Grädda i 225 grader varm ugn tills rätten har fått fin färg, cirka 30 minuter.
 
Lättlagat och billigt.

Stek bacon.
Koka pasta

Blanda ihop allt och i med en ägg-gula och "koka" in denna i röran. Gott,lätt och billigt.
 
Torsk är ju inte så billigt längre men det var det...

Ett torskblock.
En knippe dill.
hela tomater på burk
grädde

Måttligt med margarin/smör i panna
I med fisken och dillen på med locket låt stå tills fisken är hyfsat klar.
på med grädden och tomaterna krossa dom lite =)
salta sen klart

riiiiiiiiiiktigt gott! ;)

Krossade tomater
Tonfisk
Kryddor
Pasta
chilepulver
salt
dragon
aromat...

Närings/proteinrik middag för under 12spänn... beronde på var man handlar =)

:yoparty
 
Twosaint skrev:
Vet inte om jag missförstod dig eller ? Vad är det för fel på det ?
Menade inge illa...men penne med bearneisesås låter som något som jag hade dragit mig för att äta...men visst..det är kanske gott.
 
Fläskpankaka + Lingonsylt..
Raggmunkar och fläsk/bacon
Potatissoppa med purjolök samt ostkaka
Tomatsoppa och sen pannkakor..


Annars är ette generaltips att köpa en frystkyckling..(billigt)

Tina eländet och koka i 45 minuter elelr vad det nu tar i vatten med två buljongtärningar. (spar buljongen)

När den är fördig plockar du loss allt kött och kan med detta göra två enkla och billiga rätter...

1. Currykyckling
- Fräs på lite lök, ett halvt äpple(nerhackat) samt 1.5 matskedar curry i smör.
- Gör en redning av någon dl mjölk och maizena-redning
- häll i någon dl av buljonen du fått över när du kokade kyklingen
- I med lämplig mängd kyckling och du har en god kyklingcurry

2. korvgubbes Kycklinglåda
- gör en sås med ca 0.5-1 dl mjölk, 0.5-1 dl buljong och maizenaredning..
- tillsätt lite chilisås alt. tomatpure. krydda med t.ex. basilika och oregano
- fräs ett paket bacon nedskuret i småbitar
- lägg kyckling och bacon i en lagom stor ungsäker form
- häll över såsen
- strö över riven ost och gratinera...

Enklare blir det inte..
 
Jag är så glad att jag inte är student längre...

Förrästen, hur gick det med fiskpinnar med chokladsås, provade du det? :hihi



hållundan skrev:
Jag gillar experiment. Denna skrevs på SH för några veckor sedan när pengarna tröt...

Dagens smaksensation/middagstips.

Normalgräddat Leksandsknäcke med smör och leverpastej med en bädd av nykokt pasta med grillkrydderi.

Riktigt schysst faktiskt.

Recept: Svårighetsgrad: Medel. Prisgrupp: Låg.

1-8 knäckebröd
Bordsmargarin (Lätta går bra)
Leverpastej (Scan funkar kanon)
Pasta (Penne, Rigate, Tagligatelle, vad du behagar, skruvar rekommenderas)
Några kryddmått grillkrydderi.

Tillagning:

Koka pastan enligt förpackningens anvisningar. Blanda ett stort glas med Oboy, minst 0,6 liter. Bré några mackor med smör och leverpastej. Doseras efter tycke och smak. Häll av pastan då den kokat livligt sin utnämnda tid. Applicera grillkrydderiet, lagom är bäst. Bekläd nu mackorna med så många pastaskruvar som ryms. Njut.

Serveras gärna med Oboy, vatten eller annan naturlig dryck.

:tummenupp

Edit: Annars är allt med Kelda/Fraiche/Culinesse + pasta riktigt schysst och gott. Variera med kyckling, färs, korv, bacon eller annat nyttigt...
 
släng upp lite pytt på en tallrik och in i mikron.
Enkelt och så jädrans snabbt,
 
hållundan skrev:
Jag gillar experiment. Denna skrevs på SH för några veckor sedan när pengarna tröt...
lagom är bäst. Bekläd nu mackorna med så många pastaskruvar som ryms. Njut.

Leverpastej & pastaskruvar lat riktigt javla skruvat :D
 
Sjalv lever jag for tillfallet pa Subway-mackor da jag bor "mellan lagenheter". Riktigt gott dessutom!
 
Henken skrev:
Sjalv lever jag for tillfallet pa Subway-mackor da jag bor "mellan lagenheter". Riktigt gott dessutom!

Ååååh, en hel enfootsmancka med tonfisk.... mums. Sånna levde jag på i ett halvår på Mallis.
Problemet är att det är så jäkla svårt att äta dom. Innehållet rinner ut och sen sitter man där som en förståndshandikappad med mat över hela tröjan. Och ler lite ansträngt.
 
Nyheter
European Bike Week: 2-7 september 2025

Under veckan den 2 – ...

Michael Schumachers Honda Fireblade såld på auktion

Michael Schumachers Honda F...

Dags för Mälaren runt 2025 – 16 augusti

Lördagen den 16 augusti 202...

Retrohoj från Honda presenterad på Suzuka

Under 46:e Coca Cola 8-timm...

Sandvikens franskaste Triumph

I Norrtälje kunde vi se hur...

Hydet Dirt Drag #2 – Helt enkelt skitkul

Den 2 augusti körde Hydet M...

A ride for our child, Tyra

MC-kortegen ”A ride for our...

Mälaren Runt #40 – 16 augusti

Lördagen den 16 augusti kör...

Specialbyggd Yamaha XSR900 GP

För att fira den trefaldige...

Dragracing-EM på Tierp Arena 7-10 augusti

Den 7–10 augusti 2025 förva...

Back
Top