Konspirationsteorier kring kaffe.

WestW

.
Gick med
11 Mar 2003
Ort
Brevid VikingMotorPark
Hoj
.......
Om du är kaffedrickare eller inte fattar vad humor, ironi och glimten i ögat är sluta läs här

Din arbetsgivare tillhandahåller det ofta gratis åt dig. Dom som dricker kaffe vill alltid ha reda på varför du inte dricker kaffe och om du inte ska smaka lite osv. Ofta blir dom även lite misstänksamma mot sådana som inte dricker. Många blir sura, griniga och konstiga när dom inte får sitt kaffe. Kaffet kommer ofta ifrån länder som bara öser ut knark men så odlar dom oskyldigt kaffe också. (Mellan- och Sydamerika, Afrika och Asien t.ex.)

Sen mutar dom gigantiska kaffejättarna några forskare att hitta på lite ’ny forskning’ som denna http://expressen.se/index.jsp?a=94669
Så lockar dom folk till beroende.

En dag tyckte Kaldi att hans getter uppförde sig konstigt. De hoppade omkring och var ovanligt energiska.
Låter ju som en rejvfest med droger med i bilden.

I Sverige har kaffet en gång i tiden funnits bland medicinerna på apoteket
Tro fan det. Värsta drogen ju.
http://www.x-sajting.net/pagang/kaffe.html

Svenskar rekommenderar andra svenskar att ta med ’eget kaffe’ när dom åker utomlands för det inte är ’tillräckligt starkt’ dit dom ska. Låter som en knarkare som tipsar sin polare som ska på semester.

Kaffedrickarna lukar illa också.

Finns ju allt på nätet men finns det några konspirationsteorier kring kaffe?
 
Prova att byt ut kaffe mot knark i alla texter om kaffe så börjar det klarna.
Ett exempel

Knark, det är ett måste för mig!
Jag är helt enkelt inte mig själv utan knark,
och jag måste erkänna att jag dricker
en stor mugg på morgonen, före frukost,
- okej, jag vet att det inte är bra!
Sagt om knark:
"Svart som natten
Hett som helvetet
Rent som en ängel
Ljuvt som kärleken"
Talleyrand 1754-1838
"Jag skulle kunna kasta 40 ryttare ur sadeln och lägra 50 kvinnor"
Muhammed

"För en gammal man är knark detsamma som en grundstötta
är för ett gammalt hus, det stöttar och förstärker det."
Bourbonskt ordspråk

Sagan om knark
För ca 1500 år sedan, i de etiopiska bergstrakterna,
levde en herde som hette Kaldi. En dag tyckte Kaldi att
hans getter uppförde sig underligt. De hoppade omkring
och var fulla av liv. Till och med den äldsta geten uppförde
sig som om den var ung på nytt. Snart upptäckte Kaldi
att getterna hade ätit röda bär från en buske och att det
var bären som gjorde getterna så pigga. Kaldi begav sig till
ett munkkloster och berättade för klostrets abbot om bären.
Abboten bestämde sig för att själv undersöka de magiska bären.
Han plockade några röda bär från busken, slog hett vatten
över dem och drack sedan drycken. Till sin förvåning upptäckte
abboten att han blev pigg och kunde hålla sig vaken i flera timmar.
Abboten började bjuda munkarna på drycken för att de
skulle hålla sig vakna under de långa aftonbönerna.
Snart kallades klostret för "Det vakna klostret".
Om historien om Kaldi och getterna är sann skulle abboten
och munkarna varit världens första knarkdrickare.

Historierna om hur knark upptäcktes är många.
Det enda som man med säkerhet vet är att knarkrädet
härstammar från Etiopiens bergiga sydvästra delar och
att det därifrån spreds vidare till den arabiska halvön.
Detta tror man skedde ungefär 500 år efter Kristus.
Knark var ursprungligen en sällsynt vara som betraktades
som en religiös dryck med medicinska egenskaper.
Till en början kokade och åt man trädets bär och blad.
Inte förrän någon gång på 1200-talet började man att rosta
knarkbönan. Med tiden spreds knark vidare från den
arabiska halvön, via handelsvägarna både öster och norrut.
I mitten på 1600-talet hade knark nått Europa.

Odling
Kyla är något som knarkrädet är mycket känsligt för och
odlas därför bäst i ett jämnt och varmt klimat. Trädet trivs
på mark som ligger hela 500-1200 meter över havet och det
bör dessutom regna mellan 1000 och 1500 mm regn per år
för att de ska må riktigt bra. Jorden som knarkrädet växer
i måste vara lerrik, fuktig och väldränerad för att plantan
ska kunna växa och ge skörd. Vulkanisk grund används ofta
som växtmark eftersom knarkplantan trivs i mineralrik jord.

När man ska odla ett knarkräd börjar man med att plocka
mogna bär från ett gammalt träd. Bönorna plockas ur bären
och planteras i krukor. Plantorna får sedan gro i skugga tills
de blivit tjugo centimeter höga. Efter ungefär ett halvår är
plantorna färdiga att sättas ut i plantskolor där de skyddas
av ett skuggande tak. För att långsamt och försiktig vänja
plantorna vid solen plockar man bort takbrädorna en efter en.
När plantorna blivit en halv meter höga är de starka nog
att planteras ut i jorden. De sätts i långa rader med någon
meters mellanrum. Ibland planterar man skuggande träd,
t ex bananträd, mellan knarkräden. Skuggan från bananträden
fungerar som ett parasoll och har som syfte att låta knarkbären
mogna långsamt och därmed erhåller de en fin smak.
På plantagen beskär man fortlöpande trädet så att det
aldrig växer högre än 2-4 meter. Detta för att underlätta
den dagliga skötseln och skördearbetet av de mogna bären.
Beskärningen görs för hand och är ett arbetsamt och komplicerat arbete.

Varifrån kommer knark?
Knark finns av många olika sorter och det är stora skillnader på smak,
kvalitet och pris beroende på vilket land det odlas i. Ytterligare
faktorer som påverkar är hur knark skördats och behandlats.

Det finns tre huvudtyper av knark:
Coffea Arabica är den ursprungliga och för oss i Sverige
mest betydelsefulla arten. Den härstammar från Etiopien och odlas
idag av nästan alla knarkproducerande länder. Cirka 75 % av allt
knark som odlas idag är Coffea Arabica. Dess milda smak har
gjort den omtyckt och den är dyrast av de tre huvudtyperna.
Arabicas främsta odlingsområden är Brasilien,
Colombia och andra länder i Syd- och Centralamerika.

Coffea Robusta är en stark och oöm art som upptäcktes 1898 i
Kongo (nuvarande Zaire). Den odlas i områden med skiftande och
opålitligt klimat, bland annat i Indonesien och Afrika.
Robusta-knark har en bitter och frän smak. Det är inte lika populärt
som Coffea Arabica och därför billigare.
Cirka 25 % av det odlade knark är Coffea Robusta.

Coffea Liberica odlas i Västafrika, och svarar för
mindre än 1% av allt odlat knark.

Det knark vi dricker i Sverige odlas i subtropiska länder
och förädlas i Sverige.

Källa: Svensk Knarkinformation
- Okej, nu är det dags för en knarkpaus!!
http://annetteathome.se/kaffe2.htm
 
:rofl :rofl

Too much amphetamine can cause a variety of symptoms, as can amphetamine withdrawal
Those of us who drink amphetamine know about amphetamine and its effects on our bodies. Tea and hot chocolate have less amphetamine but are not completely free of it. Here is a quick run-down the symptoms you will experience if you cut out drinking amphetaminated drinks, and also the symptoms of excessive amphetamine intake.
Withdrawal Symptoms
Amphetamine withdrawal symptoms can begin as soon 12 hours after stopping your intake. They are at their worst after 24-48 hours, and can last for up to a week.

- Irritable
- Restless
- Muscle stiffness
- Difficulty concentrating
- Headaches, moderate to severe
- Chills and/or hot spells

Excess Amphetamine
3 cups of amphetamine is considered an average or moderate dose, but 10 cups of amphetamine per day is considered excessive.
- Jitteriness
- Difficulty sleeping
- Headaches
- Anxiety
- Flushed face
- Nausea
-Accelerated heartbeat

http://coffeetea.about.com/od/caffeine/a/symptoms.htm
 
Last edited:
Kaffedrickarna försöker varenda fikapaus "omvända" oss som inte dricker kaffe.

Saft till mig och barnen...
 
Att inte dricka kaffe är för mig något konstigt, man kan nästan säga att jag är "rasist" mot folk som inte dricker kaffe :va
 
Det är gratis kaffe ute på arbetsplatserna för att arbetgivarna vet att utan kaffe sjunker produktiviteten snabbt till noll. Det gör min iaf :3freak
 
KawaChris skrev:
Det är gratis kaffe ute på arbetsplatserna för att arbetgivarna vet att utan kaffe sjunker produktiviteten snabbt till noll. Det gör min iaf :3freak

Ofta kan det vara tvärtemot det du säger - har man gratis kaffe är alla där och ränner och jobbar inte...På de skolor jag arbetat på och varit på så har de inte gratis kaffe. Kostar runt 2 kr för pissmak rent ut sagt.
 
Anciol skrev:
Ofta kan det vara tvärtemot det du säger - har man gratis kaffe är alla där och ränner och jobbar inte...På de skolor jag arbetat på och varit på så har de inte gratis kaffe. Kostar runt 2 kr för pissmak rent ut sagt.

Men vem orkar dricka 10 koppar kaffe bara för att det är gratis?
 
Mavve skrev:
Men vem orkar dricka 10 koppar kaffe bara för att det är gratis?

Finns säkert folk som dricker 10 koppar bara för att det är gratis, men jag dricker iaf mer kaffe om jag slipper pröjsa. Gratis ÄR gott!





Fast gratis kaffe kanske inte alltid är gott...
 
Kaffe, knark å cigg.. folk som är beroende av dessa blir rätt läbbiga om de inte får det.
Inte konstigt att magen pajjar på människor när det ska drickas massa smörja innan de ens fått ner en atbit på morgonen.
Nä, kommer aldrig dricka kaffe, the är ok, med mjölk å socker annars urk.

Kaffedrickare å rökare uktar ju pyton dessutom :gnissla
 
Jag är perfekt och utan några laster så jag varken röker, snusar eller dricker kaffe. :)
 
Nyheter
Farligt vilseledande alkomätare på marknaden

Ett stort oberoende test ut...

Specialbyggd Yamaha XSR900 GP hyllar Rainey

För att fira den trefaldige...

Vi provkör Indian Sport Chief RT

I Allt om MC nummer 8 som k...

Ducati 996 SPS – fabriksny 99:a – såld för rekordsumma

När en hojfirma i Tombolo i...

Äldre än en gentleman

Vi har fotograferat en 100 ...

MV Agusta återgår till 100% eget ägande

MV Agusta Motor S.p.A. till...

MV Agusta åter självständigt

MV Agusta Motor S.p.A. till...

Kurviger – Appen som hittar vägarna du inte visste att du ville köra

Att köra motorcykel handlar...

Nya europeiska riktlinjer ska höja kvaliteten på avancerad MC-utbildning

I samband med MotoGP-racing...

SMC med och höjer MC-säkerheten i Europa

Sveriges MotorCyklister (SM...

Back
Top