Ketchup - jävulens påfund??

Till brats har man givetvis brat-brön (ej att förväxla med silikonpumpor från Stureplan...), som är väl tilltagna för att kunna hålla en rejäl laddning manna-mat. :yoparty

Det är viktigare att sikikonpumporna är dimensinerade för att hålla en rejäl laddning man...
 
För bövelen, korvbröden är ju under årtionden utvecklade och förfinade för att passa till HOTDOGS och inget annat :D
Till HOTDOGS passar ketchup o senap ypperligt.
Vill man lyxa till det så kan man slänga på en skopa mos, gurksallad, räksallad eller annat valfritt tillbehör, men grunden i korv med bröd är ju hotdogs, korvbröd (kôrvbröö som vi säger i värmland!) med ketchup o senap PUNKT!
Ska inte förväxlas med nåt nytt påfund som cirkulerade på tv'n som kallades Bröd med korv, det måste ha smakat skit :näsblod

Du menar inte att du äter Denniskorvar :näsblod :zpy
Ska man käka korv så ska det vara riktigt korv och inte hotdogs.
 
Absolut.

Om man:

- Inte kan laga mat
- Ar uppvuxen i ett hem dar allt dranktes i ketchup och man blivit praglad pa skiten
- Saknar matkultur
- Inte egentligen gillar mat

Skitsnack, jag kan laga mat, har bra matkultur och alltid ätit god mat. Att man gillar lite ketchup till vissa maträtter har inget med ålder att göra:tungan :tungan
 
Förvara flarran upponer när den börjar ta slut så har du alltid pruttfri ketchup tillgänglig. Tyvärr uppstår ett problem med initialt ofrivilligt sprut när locket öppnas men är du snabb som fan kan detta undvikas! :mattias
 
Du menar inte att du äter Denniskorvar :näsblod :zpy
Ska man käka korv så ska det vara riktigt korv och inte hotdogs.

Denniskorvar är lika goda kalla som varma :tummenupp
Fast äter jag dom kalla så skippar jag ketchupen!
 
Inte om du gör en köttfärssås som den _ska_ tillagas.

Kan inte du lägga ut receptet på den köttfärssåsen och tillvägagångsättet vid tillagningen?
Skulle vara bra om alla lärde sig hur köttfärssås ska tillagas, man vill ju inte vara med om för stora vurpor i köket :tummenupp
 
Kan inte du lägga ut receptet på den köttfärssåsen och tillvägagångsättet vid tillagningen?
Skulle vara bra om alla lärde sig hur köttfärssås ska tillagas, man vill ju inte vara med om för stora vurpor i köket :tummenupp

Jag kan ju inte avslöja för mycket, men det är viktigt att använda sig av färs på vilt (gärna rådjur); det ska gå en hel egyptisk vitlök ("den som inte är särskilt klyftig") per fyra portioner, köttet ska stekas i olivolja, och har man fått i sig mindre än ett och ett halvt glas torrt rödvin när maten serveras har man inte lagt ner tillräckligt med kärlek på maten.
:tungan
 
Jag kan ju inte avslöja för mycket, men det är viktigt att använda sig av färs på vilt (gärna rådjur); det ska gå en hel egyptisk vitlök ("den som inte är särskilt klyftig") per fyra portioner, köttet ska stekas i olivolja, och har man fått i sig mindre än ett och ett halvt glas torrt rödvin när maten serveras har man inte lagt ner tillräckligt med kärlek på maten.
:tungan

Det sket sig ju direkt eftersom jag ju inte jagar, för färs på vilt duger ju antagligen inte om man inte har skjutit djuret själv.
Vidare dricker jag inte vin så det är helt enkelt kört.:D
 
Last edited:
Det sket sig ju direkt eftersom jag ju inte jagar, för färs på vilt duger ju antagligen inte om man inte har skjutit djuret själv.
Vidare dricker jag inte vin så det är helt enkelt kört.:D

Jag skjuter faktiskt inte själv (har varken jägarexamen, jaktmark eller del i skyttelag), men styckningen tar jag hand om.

Ajdå, nej utan vin blir det ingen bra köttfärssås, så enkelt är det. :D
 
Det sket sig ju direkt eftersom jag ju inte jagar, för färs på vilt duger ju antagligen inte om man inte har skjutit djuret själv.
Vidare dricker jag inte vin så det är helt enkelt kört.:D

haha du kan ju dricka vin utan köttfärs,säkert gött med vilt i färsen till såsen men lite överkurs om du frågar mig.:D
 
Jag kan ju inte avslöja för mycket, men det är viktigt att använda sig av färs på vilt (gärna rådjur); det ska gå en hel egyptisk vitlök ("den som inte är särskilt klyftig") per fyra portioner, köttet ska stekas i olivolja, och har man fått i sig mindre än ett och ett halvt glas torrt rödvin när maten serveras har man inte lagt ner tillräckligt med kärlek på maten.
:tungan

har du viltfärs i köttfärssåsen är det inte en köttfärssås längre...

missförstå mig rätt, jag gillar viltkött men det är två olika saker

har du hummerkött i en bearnaisesås är det en hummerbearnaise och inget annat osv...

till er som har ketchup till köttfärssåsen så kan jag bara säga att det räcker med lite socker i såsen för att få en bra brytning mot tomaterna...


jag har ketchup på min korvmebrö och inge annat...
 
har du viltfärs i köttfärssåsen är det inte en köttfärssås längre...

Ska vi se här... Om jag har viltfärs i köttfärssåsen så har jag en ...morotssås? Nja, jag tycker fortfarande det är en köttfärssås, även om den smakar bättre än gris-som-käkat-hormoner-och-antibiotika-hela-livet-och-sedan-blivit-inklämd-med-350-andra-grisar-och-fått-en-idiotisk-mängd-adrenalin-ut-i-alla-muskler-innan-den-blivit-skjuten-och-mald-till-köttfärs-sås.

:tungan
 
Ska vi se här... Om jag har viltfärs i köttfärssåsen så har jag en ...morotssås? Nja, jag tycker fortfarande det är en köttfärssås, även om den smakar bättre än gris-som-käkat-hormoner-och-antibiotika-hela-livet-och-sedan-blivit-inklämd-med-350-andra-grisar-och-fått-en-idiotisk-mängd-adrenalin-ut-i-alla-muskler-innan-den-blivit-skjuten-och-mald-till-köttfärs-sås.

:tungan

Vd köper du för griskött :va

För svenska grisar är inte fullproppade med hormoner och antibiotika, finns mycket stränga regler runt vad du får ge till slaktdjur och hur många dagar innan slakt som du får ge antibiotika. (och det gäller alla typer av djur)
 
Roliga med denna tråden är att ketschup älskarna gillar ketschup och respekterar att dom som inte gillar ketschup inte gör det, medan dom som hatar ketschup föraktar och hatar ketschup älskarna eftersom de inte lägger ner tiiiiiiiid o käääääääärlek på sin mat(gays)


oj kan man ha mer ketschup ord felstavat i en mening på samma gång :D
 
Roliga med denna tråden är att ketschup älskarna gillar ketschup och respekterar att dom som inte gillar ketschup inte gör det, medan dom som hatar ketschup föraktar och hatar ketschup älskarna eftersom de inte lägger ner tiiiiiiiid o käääääääärlek på sin mat(gays)


oj kan man ha mer ketschup ord felstavat i en mening på samma gång :D

Ja och så tycker folk att det är konstigt att dom inte kan hålla fred i mellanöstern :D
 
Vafalls.
Köttfärssås gör man inte på fläskkött.
Det är mer för koldolmar o dyl.


Ketchup är ju en kanoningrediens när man tillagar sötsur sås t ex.

Men som tillbehörskrydda till maten är det för sött.

Liksom djävulens påfund att ha ananas i mat, helt korkat, är alldeles för sött.
 
Nyheter
Mälaren Runt #40 – 16 augusti

Lördagen den 16 augusti kör...

Specialbyggd Yamaha XSR900 GP

För att fira den trefaldige...

Dragracing-EM på Tierp Arena 7-10 augusti

Den 7–10 augusti 2025 förva...

Tierp Arena värd för EM i Dragracing

Den 7–10 augusti 2025 förva...

120 unga motocrosstalanger från hela världen möts i Uddevalla

Screenshot Den 16–17 aug...

En vecka kvar!

Nu är det exakt en vecka kv...

Farligt vilseledande alkomätare på marknaden

Ett stort oberoende test ut...

Specialbyggd Yamaha XSR900 GP hyllar Rainey

För att fira den trefaldige...

Vi provkör Indian Sport Chief RT

I Allt om MC nummer 8 som k...

Ducati 996 SPS – fabriksny 99:a – såld för rekordsumma

När en hojfirma i Tombolo i...

Back
Top