Kall fusion i Italien

Jonathan

Gudomlig sporthojare
Gick med
1 Oct 2006
Ort
Västland
Hoj
-
Med tanke på vilka bilar de bygger i Italien så lär ju inte denna manicken heller vara bra.Vitlöksdoftande pizzabagare å vetenskap på högnivå rimmar illa.

Men den kommer vara jävligt snygg! :fakta
Och fungera lite när den själv vill, om ens alls.

Jag vill ha en!
 

GuW

Version 1.1
Gick med
30 Jul 2004
Ort
Nej
Hoj
Ja
Dessutom kommer det att finnas en hel klädkollektion, plånböcker, nyckelringar, muggar och eventuellt en billig laptop i tillbehörssortimentet.

Funktion är underordnat....
 

Pawel

Gudomlig sporthojare
Gick med
28 May 2007
Ort
Kävlinge
Hoj
Speed Triple 1050 -05
Dessutom kommer det att finnas en hel klädkollektion, plånböcker, nyckelringar, muggar och eventuellt en billig laptop i tillbehörssortimentet.

Funktion är underordnat....

Haha, det viktiga är inte effekten...det ljudet! :yoparty
 

Starstriker

Som man googlar får man svar
Gick med
27 Apr 2003
Ort
Stockholm
Hoj
BMW 1200GSA, 3x BMW C1 200
Hur blev det nu då.....? Nån som kunnat verifiera om det funkar eller ej?
 

pbas

Gammal men stel...
Gick med
17 May 2007
Ort
Tullinge
Hoj
RSV4 F, Tuono 08
Jag är skeptisk, italienare och elektronik har väl aldrig lirat riktigt :rolleyes:
iofs sant, men fusion är väl mer kärnfysik än elektronik.
Och inom kärnfysiken har dom ett rätt ok track record faktiskt.

...men det är nog humbug iaf
 

Bearing

Gudomlig sporthojare
Gick med
19 May 2004
Ort
Vänersborg
Hoj
R1100S, XS400
Hittade precis en lysande pedagogisk förklaring varför italienarnas folieapparat med stor sannolikhet är bluff: http://fysik.org/website/fragelada/index.asp?keyword=kall+fusion

Han skriver så här:
Man skall inte avslöja trollkarlens trick, men jag har ett förslag. Det sägs ingenstans, och syns ingenstans i videor och på bilder vad man gör med ångan som genereras. Om denna kondenseras inne i apparaten och släpps ut som vatten återfås ångbildningsvärmet. Enligt ovan används huvuddelen av effekten till att förånga vattnet, så återvinning skulle göra att man kan få en effektbalans utan att blanda in fusion.

Men det stämmer inte. Enligt rapporten:
The main origin of possible errors in [Test1] measure was that the steam was not
checked to be completely dry. During [Test2 ] this measure was done by Dr.
Galantini a senior chemist who has used an “air quality monitor” instrument
HD37AB1347 from Delta Ohm with a HP474AC probe .

Jag är väldigt skeptisk till det här, och har en del teorier om vad som egentligen händer. Men jag ser också att många påpekar "brister", vilka inte är brister eftersom att de finns med i rapporten. Eftersom att demonstrationen rapporten handlar om (Test 2) hade så många oberoende vittnen borde man ju kunna lita på det som står i rapporten. Förklaringen ligger ju någonstans i det som inte står i rapporten; det som inte mättes.

I Nyteknik idag stod det att han som har observerat försöken vill göra ett nytt över 24 timmar. Ett så långt test borde ju utesluta att apparaten använder något dold energikälla som räcker precis den där timmen demonstrationerna pågått.
 

xibalba

Gudomlig sporthojare
Gick med
13 May 2007
Ort
Norrköping
Hoj
GSX-R 1000 -02, GSX-R 750 -98(såld), Duke II -02(såld), GSX 400 E -82
[h=1]Andrea Rossi bjöd svenska forskare på resor till Italien[/h] lyssna på Besöket resulterade i en mycket positiv rapport [h=2] Besöket resulterade i en mycket positiv rapport [/h] (1:42 min)



3295033_1600_900.jpg

Mejlväxling mellan forskarna och Andrea Rossi belägger att han betalat flygresorna. Foto: New Energy Times, Marcus Hansson


Svenska forskare från Kungliga tekniska högskolan och Uppsala universitet har låtit sig bjudas på resor till Italien för att besöka Andrea Rossi, som påstår sig ha en apparat som kan generera energi genom kall fusion.

Publicerat fredag 30 maj kl 06:35

Dela

Rossi har upprepade gånger kommit med grundlösa påståenden om fantastiska energiuppfinningar. Trots det flög 2011 två av de svenska forskarna till Bologna på hans bekostnad - ett besök som resulterade i en mycket positiv rapport om hans påstådda teknik.
Framme i Bologna i Italien välkomnas de två fysikerna av Andrea Rossi. Han visar sin påstådda energiapparat, den så kallade e-katalysatorn, som han säger drivs av en okänd kärnteknisk process.
Det är inte helt ovanligt att forskare blir bjudna på resor i jobbsammanhang. Men i det här fallet publicerar de två fysikerna kort efter bjudresan en reserapport på tidningen Ny Tekniks hemsida, och i den får Andrea Rossis e-katalysator mycket positiva omdömen.
Reserapporten blir startskottet för den stora uppmärksamhet som Andrea Rossi nu får i Sverige. Till italiensk teve säger forskarna kort efter sitt besök att apparaten troligen drivs av en okänd kärnteknisk process och svarade jakande på frågan om det skulle kunna bli aktuellt med ett nobelpris för Rossi och hans medhjälpare.
Rossi har sedan 70-talet kommit med grundlösa påståenden om fantastiska energiuppfinningar. I Italien har han upprepade gånger dömts till fängelse för miljöbrottslighet kopplat till verksamheten. Andrea Rossi själv har avböjt att svara på Vetenskapsradions frågor.
Hanno Essén, idag pensionär, men 2011 lektor i fysik på Kungliga tekniska högskolan, är en av forskarna som åkte till Italien på Andrea Rossis bekostnad. Han har fortfarande idag ett samarbete med honom.
– Jag förnekar ingenting, han har betalat mina senaste flygbiljetter till exempel.
Marcus Hansson
vet@sverigesradio.se

Skriv ut
[h=3]Relaterade länkar[/h]

[h=3]Nyckelord[/h] > Teknik > Fysik & matematik Den blinda tron på kall fusion

[h=3]Bakgrund: Kall fusion[/h] Fusion är när atomkärnor slås ihop och bildar tyngre kärnor medan energi frigörs. På så sätt alstrar solen och andra stjärnor sin energi, men det sker under mycket höga temperaturer och tryck. Skulle fusion ske utan att det krävs hög temperatur är det kall fusion. Idag finns dock inga belägg för att en sådan kärnfysikalisk process kan ske.
Två amerikanska forskare påstod 1989 att de lyckats skapa kall fusion och därigenom funnit en lösning på världens energiproblem. De presenterade sina experiment på en presskonferens i stället för en vetenskaplig tidskrift, och experimenten fick därmed stor uppmärksamhet i media.
Men andra forskare kunde snart visa att de hade mätt fel. Teorierna bakom experimentet stämmer inte heller med den etablerade kärnfysikens regler. Om kall fusion fungerade som påståtts krävs att stora delar av den rådande teorin inom kärnfysiken skulle behöva skrivas om.
Trots det har enstaka personer gång på gång hävdat att de lyckats med kall fusion- utan att de bekräftat sina resultat.
Den senaste i raden är Andrea Rossi, som alltså har byggt en maskin som han påstår kan framställa ren och billig energi.





http://sverigesradio.se/sida/gruppsida.aspx?programid=406&grupp=21161&artikel=5876160

- - - Updated - - -

Fortfarande övertygade? :hihi
 

xibalba

Gudomlig sporthojare
Gick med
13 May 2007
Ort
Norrköping
Hoj
GSX-R 1000 -02, GSX-R 750 -98(såld), Duke II -02(såld), GSX 400 E -82
[h=1]Den blinda tron på kall fusion[/h] lyssna på Den blinda tron på kall fusion [h=2] Den blinda tron på kall fusion [/h] tis 27 maj kl 12:10 (20 min)



3291070_2048_1151.jpg


3291072_2048_1151.jpg




1 av 2

Laboratorium där Andrea Rossi visade upp sin påstådda teknik för att omvandla sopor till olja. I själva verket lagrade han stora mängder giftigt avfall som läckte ut i naturen. Foto: Marcus Hansson/Sveriges Radio




Andrea Rossi påstår att hans maskin fungerar genom kall fusion, men forskare får inte titta in i maskinen eller ta del av alla mätdata. Ändå har etablerade svenska fysiker skrivit positiva rapporter om Rossis maskin.

Publicerat tisdag 27 maj kl 01:00

Dela

Fusion är när atomkärnor slås ihop och bildar tyngre kärnor medan energi frigörs. På så sätt alstrar solen och andra stjärnor sin energi, men det sker under mycket höga temperaturer och tryck. Skulle fusion ske utan att det krävs hög temperatur är det kall fusion. Om det fanns skulle det förändra världens energiförsörjning.
2011 påstod Andrea Rossi att hans apparat kan alstra energi genom kall fusion. Han lyckades få flera välrenommerade svenska forskare att skriva positivt om hans teknik. Hanno Essén, lektor på KTH och dåvarande ordförande i skeptikerföringen Vetenskap och folkbildning, och fysikern Sven Kullander, ordförande i Kungliga vetenskapsakademiens energiutskott, får mäta på utsidan av maskinen och drar slutsatsen att den troligen drivs av en okänd kärnteknisk reaktion. Samtidigt skriver journalisten Mats Lewan på Ny Teknik många positiva artiklar om Andrea Rossis apparat.
Vetandets värld åkte ned till Italien för att ta reda på mer om Andrea Rossi. Vi har besökt ett nedlagt raffinaderi utanför Milano. Där träffade vår reporter Marcus Hansson Edorado Bai, läkare och tidigare anställd på arbetsmiljömyndigheten i Lombardiet, Elvino Fradegrada som arbetar vid den lokala kommunen och Paolo Centola, professor i kemi på italiens största tekniska universitet, Politechnico, i Milano. De beskriver honom som en bedragare. Sylvie Coyaud, en italiensk-fransk vetenskapsjournalist förklarar hur Andrea Rossi nu använder sig av samma knep som han gjort i 30 års tid för att skapa intresse för sina påstådda uppfinningar som i flera fall visat sig inte fungera.
Reporter: Marcus Hansson

- - - Updated - - -

[h=1]Forskare hjälpte misstänkt bedragare sälja mirakelmaskin[/h] lyssna på "Jag vet att han utnyttjar oss" [h=2] "Jag inser att han utnyttjar oss" [/h] (2:21 min)



3291233_1600_900.jpg

Andrea Rossis energiuppfinningar: miljökatastrof i Italien och lyxlägenheter i USA. Foto: Sveriges Radio, Google streetview, New Energy Times.


Forskare från ledande svenska universitet kan ha hjälpt en fängelsedömd uppfinnare att sälja en maskin som en majoritet av forskarvärlden avfärdar som bluff. Det handlar om så kallad kall fusion och italienaren Andrea Rossi, som påstår sig ha byggt en maskin som producerar stora mängder ren och billig energi.

Publicerat tisdag 27 maj kl 06:30

Dela

Flera svenska forskare från KTH och Uppsala universitet har skrivit positiva rapporter om Andrea Rossis påstådda uppfinning, den så kallade e-katalysatorn.
Det svenska stödet har varit en avgörande dörröppnare för Rossi, enligt Sylvie Coyaud. Hon är vetenskapsjournalist bosatt i Milano och har skrivit om misstänkta kall fusion-bedrägerier sedan 1989.
Hon säger att utan de svenska forskarnas positiva rapporter hade Andrea Rossi inte kunnat sälja sin påstådda teknik till ett amerikanskt investmentbolag.
– De svenska forskarna blev en garantistämpel för e-katalysatorn, säger Sylvi Coyaud.
I ett pressmedelande från investmentbolaget – som alltså säger sig ha köpt rättigheterna till Andrea Rossis teknik – anges de svenska forskarnas rapport som den enda vetenskapliga referensen.
– Han ljuger hela tiden men folk tror honom fortfarande, säger Sylvie Coyaud.
Hon berättar att Andrea Rossis tillvägagångssätt varit detsamma ända sedan 1980-talet. Genom att få forskare och journalister att lita på honom har han skapat trovärdighet för sina uppfinningar, som han sedan kunnat sälja till investerare.
Andrea Rossi har ända sedan 1970-talet presenterat spektakulära uppfinningar inom energiområdet. De rör sig om uppfinningar som sedan, enligt mycket väldokumenterade källor, visat sig inte fungera eller ens existera. Han har även flera gånger blivit dömd till fängelse för omfattande miljöbrottslighet kopplat till hans uppfinningar.
Vetenskapsradion har talat med en lång rad personer i Italien. De förmedlar en bild av att Rossi är en farlig bedragare som är ytterst skicklig på att manipulera både forskare och institutioner.
Genom journalisten Mats Lewan på tidningen Ny Teknik kom Andrea Rossi 2011 i kontakt med en rad högt uppsatta forskare på Kungliga tekniska högskolan, Uppsala universitet och Kungliga vetenskapsakademin.
En av forskarna som deltagit i testerna av Andrea Rossis apparat är fysikern Hanno Essén, numera pensionerad lektor vid KTH.
– Ja, jag inser att han utnyttjar oss för att få ut sin uppfinning. Jag känner mig på det sättet utnyttjad, men inte på något ohederligt sätt. Alla vill ju få ut sina resultat, säger Hanno Essén.
Vetenskapsradion har upprepade gånger sökt Andrea Rossi för en kommentar. Han har via mejl svarat att han inte vill uttala sig.
Reporter: Marcus Hansson
vet@sverigesradio.se


Skriv ut
[h=3]Relaterade länkar[/h]

[h=3]Nyckelord[/h] > Teknik > Fysik & matematik Den blinda tron på kall fusion

[h=3]Bakgrund: Kall fusion[/h] Fusion är när atomkärnor slås ihop och bildar tyngre kärnor medan energi frigörs. På så sätt alstrar solen och andra stjärnor sin energi, men det sker under mycket höga temperaturer och tryck. Skulle fusion ske utan att det krävs hög temperatur är det kall fusion. Idag finns dock inga belägg för att en sådan kärnfysikalisk process kan ske.
Två amerikanska forskare påstod 1989 att de lyckats skapa kall fusion och därigenom funnit en lösning på världens energiproblem. De presenterade sina experiment på en presskonferens i stället för en vetenskaplig tidskrift, och experimenten fick därmed stor uppmärksamhet i media.
Men andra forskare kunde snart visa att de hade mätt fel. Teorierna bakom experimentet stämmer inte heller med den etablerade kärnfysikens regler. Om kall fusion fungerade som påståtts krävs att stora delar av den rådande teorin inom kärnfysiken skulle behöva skrivas om.
Trots det har enstaka personer gång på gång hävdat att de lyckats med kall fusion- utan att de bekräftat sina resultat.
Den senaste i raden är Andrea Rossi, som alltså har byggt en maskin som han påstår kan framställa re

- - - Updated - - -

[h=1]Negativa mätresultat publicerades aldrig[/h] lyssna på Negativa mätresultat publicerades aldrig [h=2] Negativa mätresultat publicerades aldrig [/h] ons 28 maj kl 12:10 (20 min)



3292382_1104_622.jpg

Andrea Rossi bor nu i Miami Beach, USA. Foto: New Energy Times och Google streetview,


Andrea Rossis påstådda mirakelmaskin energikatalysatorn har testats vid Uppsala universitet. Men inga resultat från testet eller omständigheterna kring det har publicerats. Även på Naturhistoriska riksmuseet har en viktig undersökning gjorts som tyder på att Rossis påståenden inte stämmer. Inte heller där har någonting publicerats.

Publicerat onsdag 28 maj kl 01:00

Dela

På Uppsala universitet har The Svedberg-laboratoriet använts för att göra vad som beskrivs som ett oberoende test av Andrea Rossis maskin. Men vid testerna krävde Rossi att få bestämma över delar av den mätutrustning som skulle användas. Trots att undersökningarna skett i skattefinansierade lokaler med dyr mätutrustning så har ingenting publicerats om testet.
Dessutom gjordes på initiativ av en ledamot i Kungliga vetenskapsakademin en mycket noggrann analys av det nickelpulver som Andrea Rossi har påstått är själva kärnbränslet i hans apparat. Detta skedde på Naturhistoriska riksmuseet med pengar från en stiftelse som vanligtvis ger pengar till kulturella ändamål. Betalningarna gjorde via Kungliga vetenskapsakademins konto. Den mycket noggranna undersökningen visar att det inte skett någon kärnteknisk process med nickel inblandat, vilket Rossi påstått. Ett tungt argument mot Rossis påståenden - men som inte publicerades.
Reporter: Marcus Hansson
Producent: Ulrika Björkstén ulrika.bjorksten@sr.se
Programledare: Camilla Widebeck camilla.widebeck@sr.se
 

Steffo K

3 hojar på 30 år. Byter inte gärna.
Gick med
25 May 2009
Ort
Hufvudstadsnära
Hoj
-06 Yamaha R1 50th anniversary edition
Sorgligt när svenska forskare blir blåsta av klassiska svindlare, och därmed framstår som korkskallar. Det lär ju inte hjälpa dem i deras fortsatta forskning och jakt på anslag direkt.
 

Anders

Tidigare Dee_cati
Gick med
8 Mar 2003
Ort
Arboga
Hoj
Säsongsavslutning
Allt går att sälja med mördande reklam sägs det ju. Att det med största sannolikhet är en bluffmakare är väl ganska känt vid det här laget. Men att det fortsätts forska i kall fusion är ju positivt, någon gång måste ju någon träffa rätt och motbevisa tidigare kända teser. För vi kan ju knappast ha nått vägs ände än, hoppas jag.
 
Nyheter
Högsta antalet viltolyckor på tio år

Under 2023 inrapporterades ...

Värva SMC-medlem – chans att vinna MC-resa till Nya Zeeland

Foto: Miles Holden Värva...

Hydet Dirt Drags istället för hillclimb 

Den 3 augusti i år har Hyde...

Dags för 50:e Custom Bike Show

Lördagen den 1 juni är det ...

Varning för potthål

Foto: STR/Hanna Maxstad ...

Snart dags för Distinguished Gentlemans Ride

Söndag 19 maj är det dags f...

Ola Stenegärd på MC Collection

Sverige har begåvats med et...

Motorcyklisternas och MC-industrins manifest

Under tisdagen presenterade...

Motorcyklisternas och MC-industrins manifest

Under tisdagen presenterade...

Provkörningsduell, Ducati Hypermotard 698 Mono mot Husqvarna 701 SM!

Just nu är Allt om MC på et...

Top