Köttfärssås...

Proteinbombsåsen:

Köttfärs
Kidneybönor
Linser
Hackad spenat
Tomater
Ärtor
Morötter
Jalapeno

:kryckor
 
vart köper man jalapenos?? hittar bara tråkfeferonis här i krokarna lr hungarian hotwax som som egentligen heter
 
För godast resultat så häller man av vattnet från pastan och sedan blandar man ner pastan i grytan med såsen och låter det sjuda i en till två minuter.
 
Ett annat tips till köttfärssåsen: Grön paprika funkar vansinnigt bra ihop med röksmak, exempelvis bacon, en rökig bbq-sås eller vad man nu har. Hacka ner paprikan och fräs tillsammans med löken om den ska bli mjuk, vänta med den till senare om den ska vara lite krispigare.
 
Homo skrev:
2418322 vart köper man jalapenos?? hittar bara tråkfeferonis här i krokarna lr hungarian hotwax som som egentligen heter

Där man hittar tacos. Finns burkar med röda eller gröna jalapenosar.
 
Svamp, svamp, svamp brukar jag ha i min köttfärsås. Burkchampinjoner funkar fint, men vill man klura till det så går det säkert med annan svamp också.
Morötter som någon skrev tidigare fungerar också bra! en bra ide kan vara att riva dem först :tummenupp
 
man ska ha i honung i den det blir smaskens.

soya
honung
en köttbuljongstärning
en matsked vetemjöl.
salt
peppar
lite ketchup
och smaka av
MUMMA
 
Hmmm.. köttfärssås är ett italienskt påfund som med fördel intages tillsammans med pasta :fakta Och ska det bli riktig italiensk touch på anrättningen krävs en skvätt balsamvinäger... och därmed PASTA !!
 
Gjorde det igår. La in halva i en sluten burk i kylen. Bör inte vara några probbs med att tugga i sig en dag "gammal" föttfärssås.
 
Boris skrev:
2417795 Proteinbombsåsen:

Köttfärs
Kidneybönor
Linser
Hackad spenat
Tomater
Ärtor
Morötter
Jalapeno

:kryckor
Rena hälsokosten, rör i en burk keso också ifall man vill ha lite mer protein :D
Spenat är en av mest näringstäta grönsaker som finns, micket bra!

MikkE skrev:
2419178 Gjorde det igår. La in halva i en sluten burk i kylen. Bör inte vara några probbs med att tugga i sig en dag "gammal" föttfärssås.
En dag gammal köttfärssås som stått i kylskåp är ingen fara att äta, kyler man den bara så snabbt som möjligt så man kan ha den stående några dagar.
 
avlägga lägesrapport

mm idag blev det köttfärssås. jag hade i köttfärs, 2 svampiljoner, 4 torkade starka pulveriserade chilis, buljongtärning, ingen lök (blä), krossade tomater.

det blev sådär, smakar för mycket tomat tycker jag, får ta nån annan sort sås nästa gång. men det va ju ätbart iaf
 
Måste oxå skriva mitt recept. :)

Hacka och stek lite lätt en halv gul lök + en klyfta vitlök. Stek med blandfärs, ca 500 g och en halv burk svamp. På med 2 krm svart peppar + halv tesked salt.

När det är färdig stekt så häller man på en burk krossade tomater. Låt det bubbla tills det mesta av vätskan är borta, kanske en 10 min. Därefter häller man på ca 1,5 dl matlagningsgrädde å låter det koka in. Därefter avslutar man med det viktigaste, timjan! Fungerar fint med vanlig torkad.

\Masonit
 
Last edited:
*/ ?>
Nyheter
Förarkurser på Nürburgring

Nu är datumen för båda föra...

Brembo presenterar TrackTribe

Brembo presenterar TrackTri...

21/12 är sista dagen beställning av Katalogen 2026

Stora Motorcykelkatalogen 2...

Gotland Ring Bike Week 2026, spara pengar med early bird erbjudande!

Packa hojen, damma av hjälm...

Gotland Ring Bike Week 2026, spara pengar med early bird erbjudande!

Packa hojen, damma av hjälm...

Ny Retro Ducati till 100-årsjubileumet?

Rykten om nya klassiska Duc...

Ny Retro Ducati till 100-årsjubileumet?

Rykten om nya klassiska Duc...

Äntligen!

Om du, som jag, ständigt åk...

Missa inte förköpstävlingen

Jul närmar sig och även om ...

Sista chansen!

Nu är vi inne på sluttampen...

Back
Top