Köksknivar

Vad ni än gör, köp inte keramik-knivar, visst är dom vassa som attans, men tappar man dom i golvet och har klinkers så går dom sönder. Har 3st som jag har fått och alla har små hack i sig på grund av klumpighet.
 
6 år senare... vad blev det då
jo, idag blev det ett klipp på tradera. Helt nya i set för 2500 kr
och global som jag sa tidigare i tråden att jag inte ville ha, men då svärföräldrarna har det & dom e ju bra, samt vad man läst på nätet, så verkar folk ganska nöjda med dem ändå.
 

Bifogat

  • 1.jpg
    1.jpg
    334.4 KB · Visningar: 21
  • 2.jpg
    2.jpg
    594.4 KB · Visningar: 21
Har också kört Global i många år. Gillar dom.
 
Jag har snöat in på Miyabis damaskusknivar i 5000fcd och 5000mcd serierna. :love:
Galet vassa, ruskigt välbalanserade, grymt sköna och fantastiskt vackra!
Kombon av det mörka i fcd och det silvriga i mcd är klockren!
20210621_005038.jpg
 
Är också lite torsk på finknivar, tycker det är trevligt att ha något vackert OCH användbart i köket. Gör man bara Korv Stroganoff och tacos så kan det kanske kvitta men det blir lite roligare med bra grejor.

Mitt senaste inköp

Har även ett par Yaxell och en Anarchy som jag gillar skarpt, https://anarchyknives.com/product/chef-knife-21cm/

Global är mycket kniv för pengarna.
 
6 år senare... vad blev det då
jo, idag blev det ett klipp på tradera. Helt nya i set för 2500 kr
och global som jag sa tidigare i tråden att jag inte ville ha, men då svärföräldrarna har det & dom e ju bra, samt vad man läst på nätet, så verkar folk ganska nöjda med dem ändå.
Inte för att vara neg, men kolla så det inte är kopior. Finns en hel del där ute.
 
Ni som har Global? Ni tycker inte att handtagen är i tunnaste laget? Finns liksom inget att hålla i?
 
Ni som har Global? Ni tycker inte att handtagen är i tunnaste laget? Finns liksom inget att hålla i?
Jo det funkar om det bara är lite till vardags, men skall man göra något större än hacka en lök så får man skav på pekfingret av ovansidan på bladet för att man tvingas hålla så långt fram.
Jag har iofs bara kockkniven, det är möjligt att tex skalkniv och andra funkar.
För min del använder jag den mest om jag skurit tex kyckling med den andra och inte diskat den, då kan Globalen åka fram, är det dock en större hackningsoperation så avbryter jag oftast och diskar min Tojiro till slut ändå.

Jag får säga att Tojiron är den som används mest, jag gillar det lilla formatet på den, med 18 cm är den smidig som fasen.
 
Nyheter
Idag inleds nationella potthålsveckan

I år äger Nationella Potthå...

Nationella Potthålsveckan 1-7 maj

Det är återigen dags för Na...

Motorcykelns Dag 3 maj

Den 3 maj är det Motorcykel...

Bilprovningen: Brister hos var fjärde motorcykel

Foto: Bilprovningen Våre...

Europeisk kampanj för säkrare motorcykelkörning

Den europeiska branschorgan...

Bara två månader kvar till Gotland Ring Bike Week !!

En liten påminnelse om året...

2 månader kvar till Gotland Ring Bike Week !!

Nu är det bara två månader ...

Nya Indian Pursuit Elite

Screenshot Indian Motorc...

Icons of British Originality

Åtta team från åtta länder ...

BMW presenterar R 12 G/S

BMW Motorrad har presentera...

Back
Top