Julstöket döda micron

björn.e

hej hej
Gick med
19 Apr 2003
Ort
Utanför Linköping
Hoj
Brukar vara den med nummer 4
Å den fan var inte helt billig heller, går den att laga någonstans eller är det bara att bita i det sura och köpa en ny? Den går i 5 sec sen verkar någon ajtomajt-säkring slå ifrån, troligtvis när den ska börja "micra".Google ger mig mest tips om olika maträtter jag kunde ha lagat :huvet

björn
 
Jag lagade min Micro som hade pajat, den fungerade i ytterligare 15 sekunder innan det slog ut lågot och svart kväljande rök ur den...

Det var IOFS en skitbillig micro, förmodligen den billigaste på marknaden för 20 år sedan.

Jävla skitprodukter dom sålde på den tiden!
 
Ring lokala vitvarutomten?

Billigt = Laga
Dyrt = Köp nytt


Något jag inte förstår är varför det ska vara så jävla dyrt med en micro som bara har två vred?
Det tog oss en månad att hitta en vettigt stor micro med vred istället för massa siffror och rymd-menyer. Dyr var den också.
 
Jag vågar nog säga att det inte är någon idé att lämna in den på lagning då kostnaden lär hamnar i nivå med en ny.
 
Last edited:
När är micron oumbärlig?

Jag har aldrig haft en sedan jag flyttade ut från morsan. Inte en enda gång har jag känt behov av en heller.
Det är en ärlig fråga. När måste man tvunget använda en micro? :va
 
När är micron oumbärlig?

Jag har aldrig haft en sedan jag flyttade ut från morsan. Inte en enda gång har jag känt behov av en heller.
Det är en ärlig fråga. När måste man tvunget använda en micro? :va

I stort sett varje dag när man har en. Tina frysta saker när man ska laga mat, så att tjejen kan äta sina äckliga micropopcorn *hon skulle aldrig få göra popcorn på spisen*, och många fler exempel säkerligen.
Numera kokar jag till och med riset i micron efter att tjejen köpte en jävligt smart uppfinning. Så nu slipper jag använda riskokaren och riset blir alltid perfekt och det luktar inte lika illa som det annars gör.

När behöver man INTE en micro är istället frågan.
 
I stort sett varje dag när man har en. Tina frysta saker när man ska laga mat, så att tjejen kan äta sina äckliga micropopcorn *hon skulle aldrig få göra popcorn på spisen*, och många fler exempel säkerligen.
Numera kokar jag till och med riset i micron efter att tjejen köpte en jävligt smart uppfinning. Så nu slipper jag använda riskokaren och riset blir alltid perfekt och det luktar inte lika illa som det annars gör.

När behöver man INTE en micro är istället frågan.

*viskar* Hört talas om S P I S

Riskokare:va.... Allvarligt koka ris...hur svårt kan det va :rolleyes:
 
Last edited:
*viskar* Hört talas om S P I S

Riskokare:va.... Allvarligt koka ris...hur svårt kan det va :rolleyes:

Klart som fan jag har spis men ris kokar man i en riskokare eller i micron :tummenupp
Jag gjorde ju en tråd för många år sen om just eldrivna hushållsartiklar då jag tyckte att jag har på tok för många sådana som kanske är överflödiga men just riskokaren är grym tycker jag, det blir perfekt varje gång och man råkar inte bränna fast det som man kan göra på spisen.
 
Micro är helt jävla onödigt, men som med allt annat som vi har idag så har vi skapat oss ett behov.
 
Klart som fan jag har spis men ris kokar man i en riskokare eller i micron :tummenupp
Jag gjorde ju en tråd för många år sen om just eldrivna hushållsartiklar då jag tyckte att jag har på tok för många sådana som kanske är överflödiga men just riskokaren är grym tycker jag, det blir perfekt varje gång och man råkar inte bränna fast det som man kan göra på spisen.

Kan man misslyckas med att koka ris alltså.

Mänskligheten slutar aldrig förvåna mig! :tuttar

/ Jens
 
Kan man misslyckas med att koka ris alltså.

Mänskligheten slutar aldrig förvåna mig! :tuttar

/ Jens

Klart som fan man kan, det beror ju på vad för ris man kokar också. Basmati är enklare än Jasmin till exempel då vattnet sugs upp på olika vis.
Då jag nästan jämnt kokar klibbigt jäkla Jasmin-ris så är riskokaren perfekt, men ännu bättre blir det att göra det i micron.
Var inte så jävla negativ hela tiden, speciellt inte mot mig :mad:
 
Klart som fan man kan, det beror ju på vad för ris man kokar också. Basmati är enklare än Jasmin till exempel då vattnet sugs upp på olika vis.
Då jag nästan jämnt kokar klibbigt jäkla Jasmin-ris så är riskokaren perfekt, men ännu bättre blir det att göra det i micron.
Var inte så jävla negativ hela tiden, speciellt inte mot mig :mad:

Haha, du har varit neggo mot mig i flera år, så nu kommer hämnden :krama

Med låg effekt på plattan och lock på kan väl inget ris i världen brännas?

Puss :tungan

/ Jens
 
Get a room..

Ris o potatis är två saker jag aldrig kunnat koka.
 
Haha, du har varit neggo mot mig i flera år, så nu kommer hämnden :krama

Med låg effekt på plattan och lock på kan väl inget ris i världen brännas?

Puss :tungan

/ Jens

Njae, man kan ju tycka så :D Det måste ju finnas en anledning till varför varenda liten jävla kines-japan-thai-mfl äger MINST en riskokare :gnissla
Jag var faktiskt in i en renodlad riskokar-affär när jag var i thailand senast, jag var bra sugen på att köpa en som var dekorerad med dödskallar :yoparty
 
Njae, man kan ju tycka så :D Det måste ju finnas en anledning till varför varenda liten jävla kines-japan-thai-mfl äger MINST en riskokare :gnissla
Jag var faktiskt in i en renodlad riskokar-affär när jag var i thailand senast, jag var bra sugen på att köpa en som var dekorerad med dödskallar :yoparty

Kan de ha att göra med att de faktiskt äter ris varje dag o det därmed är smidigare snarare än att det är svårt att göra ris på spisen?
 
Get a room..

Ris o potatis är två saker jag aldrig kunnat koka.

Potatis är fan sjukt svårt ibland :gråta Jag hatar att koka icke-fast potatis om man ska äta den som vanligt sen, den måste nästan vara hård i mitten för att bli bra. Även här kör man på låg effekt men nog fan så ska skiten ändå spricka :mad:

Kan de ha att göra med att de faktiskt äter ris varje dag o det därmed är smidigare snarare än att det är svårt att göra ris på spisen?

O nej.
 
Last edited:
Potatis är fan sjukt svårt ibland :gråta Jag hatar att koka icke-fast potatis om man ska äta den som vanligt sen, den måste nästan vara hård i mitten för att bli bra. Även här kör man på låg effekt men nog fan så ska skiten ändå spricka :mad:



O nej.

Den är väl nästan sådan att den ska spricka och mjöla sig. Passar fint till potätemos.

Det är lite mormorsvarning på vanlig kokt potatis, är det inte det? Svårt som fan att få bra är det iallafall.

/ Jens
 
Nyheter
Tierp Arena värd för EM i Dragracing

Den 7–10 augusti 2025 förva...

120 unga motocrosstalanger från hela världen möts i Uddevalla

Screenshot Den 16–17 aug...

En vecka kvar!

Nu är det exakt en vecka kv...

Farligt vilseledande alkomätare på marknaden

Ett stort oberoende test ut...

Specialbyggd Yamaha XSR900 GP hyllar Rainey

För att fira den trefaldige...

Vi provkör Indian Sport Chief RT

I Allt om MC nummer 8 som k...

Ducati 996 SPS – fabriksny 99:a – såld för rekordsumma

När en hojfirma i Tombolo i...

Äldre än en gentleman

Vi har fotograferat en 100 ...

MV Agusta återgår till 100% eget ägande

MV Agusta Motor S.p.A. till...

MV Agusta åter självständigt

MV Agusta Motor S.p.A. till...

Back
Top