Hylla på köksö

Andreas318

Ny medlem
Gick med
22 Jan 2013
Ort
Österåker
Hoj
660SMC -04 , VN800 bobber
Freeeedaaaaag! :banana:banana

Återigen söker jag eran kunskapsbank, den här gången utanför hojvärlden.
Är det någon som vet vad en sån här hylla till köksö kallas? Alternativt var man kan hitta sånna där vinklade, korta rostfria ben?

96953-köksö.jpg
 
Annat ämne än rubriken!

Vi har precis skaffat en onödigt stor köksö för vårat kök, så det försvårade bänkskivorna lite... Vårat förstahandsval av bänkskiva var laminat som matchade resten av köket, men då vi båda är unga och det är första gången vi har breddat våra vingar (nyinflyttade, hehe!) så hade vi inte flera tusen att lägga ut på en måttanpassad laminatskiva... Allt säljs ju bara i standardstorlekar för de humana priserna! :smasha

Hur som helst! :) Det blev en skiva i massiv ek, trä då alltså. Knuxet kommer till när vi ska olja in den nu... Köpte Herdins köksbänksolja (kanske den vanligaste köksbänksoljan i Sverige?) http://www.herdins.se/lackoljor/herdins-koksbanksolja__58
Och av ren slump så fick jag syn på innehållsförteckningen innan vi skulle börja stryka på... PETROLEUM? :fakta Varför vill man ha det i bullarna? Samma ämne som man använder till lysfotogen, hm? Hehe. Planen med denna olja är kanske inte för att ha i direkt kontakt med livsmedel, men hittar inget som avråder det varken på burken eller på hemsidan. Det enda jag kan hitta är att denna köksbänksolja INTE rekommenderas till skärbrädor (absolut kontakt med livsmedel) , utan då rekommenderar de sin paraffinolja istället (också gjort på petroleum...) :crash

Linolja (från linfrön) rekommenderas då den är helt giftfri, MEN inte i kontakt med mat och speciellt inte vid bakning av deg osv som verkligen brer ut sig över bänken, då den ska avge en hel del smak...

Man blir ju tokig?!
Och sen så är ju farsan på om att man inte ska vara så nojjig, ''slaffsa på och var glad'' haha :arsele

Hur ska man ställa sig egentligen...? Bensin i bullarna, eller bullar som bara smakar lin?:va
 
Jag kan tycka det är lite äckligt att baka direkt på en yta man har för en massa andra saker också. Speciellt i trä som suger åt sig allt möjligt. Lite som när vi var bortbjudna en gång och jag ser att de står och blandar salladen i direkt i diskhon. Åt inte ett skit av den salladen kan jag säga.

Ska man ha en yta att baka på så bör den vara av sten eller något oorganiskt material.
 
Nyheter
Tierp Arena värd för EM i Dragracing

Den 7–10 augusti 2025 förva...

120 unga motocrosstalanger från hela världen möts i Uddevalla

Screenshot Den 16–17 aug...

En vecka kvar!

Nu är det exakt en vecka kv...

Farligt vilseledande alkomätare på marknaden

Ett stort oberoende test ut...

Specialbyggd Yamaha XSR900 GP hyllar Rainey

För att fira den trefaldige...

Vi provkör Indian Sport Chief RT

I Allt om MC nummer 8 som k...

Ducati 996 SPS – fabriksny 99:a – såld för rekordsumma

När en hojfirma i Tombolo i...

Äldre än en gentleman

Vi har fotograferat en 100 ...

MV Agusta återgår till 100% eget ägande

MV Agusta Motor S.p.A. till...

MV Agusta åter självständigt

MV Agusta Motor S.p.A. till...

Back
Top