HD startar ny fabrik i Thailand.

P1200VB

Medlem
Gick med
12 May 2012
Ort
Göteborg
Hoj
2013 HD Fat Bob
Ja de ligger inte i samma liga som de japanska hojarna men inte heller sämst till. Sen är frågan om det har tagits hänsyn till alla hemmapulare som skruvar sönder hojarna? I Motorrads test jämförs originalhojar och där låg som sagt Road Kingen väldigt bra till även jämfört med japanska tillverkare. Tillfällighet eller inte? Vem vet.

En Fat Bob 2013 med 103" motorn (1690cc) levererar 100 ft-lb på veven vilket motsvarar ca 135 Nm. De är ganska så strypta original i och med bullerkrav men genom att öppna upp med bättre flödande luftfilter och avgassystem och sen en bänkkörning på det där man ställer in både bränsle och tändning så blir de betydligt roligare att köra. Klar märkbar skillnad mot original. Då har jag ändå kvar katalysatorn och har endast bytt till Slip-Ons. Ger en något högre men framförallt dovare ton. Inte öronbedövande högt som vissa andra gillar.

https://www.topspeed.com/motorcycle...na-fat-bobinternational-version-ar140913.html

Här är en liten filmsnutt från bänkkörningen. En väl inställd motor som inte går för magert är också viktigt för hållbarheten. Byter man bara avgassystem utan att bänkköra kan man korta ner livslängden rejält om man har otur.

Harleys egen "SuperTuner" ger fullständig tillgång till alla justerbara tabeller i cykelns ECU. Därmed slipper man så kallade piggybackboxar (exempelvis PowerCommander) som sitter mellan motorns ECU/dator och styrdelar (injektorer, mapsensor, tempgivare osv.) och förvränger/justerar data för att uppnå en önskad förändring.

 
Last edited:
Nyheter
Lunchhälsning från Merzouga!

Bästa ökenguiden, Jordi Arc...

Rapport från Marocko: Dag 1

Vi bekantar oss med lokalin...

Godmorgon från Erfoud!

Provkörning pågår: läckra Yamaha XSR 900 GP

Sandy kör XSR 900 GP All...

Bike på Ténéré Spirit Experience i Marocko!

Yamahas fabriksteam i Rally...

Besök oss på BikeDagarna i Trollhättan!

Årets BikeDagar har precis ...

Besök oss på BikeDagarna i Trollhättan!

Årets BikeDagar har precis ...

Anmälan till Start2Ride 2024 har öppnat

Screenshot Biljettförsäl...

Anmälan öppen till HUSQVARNA TREK 2024

Nu är ägare av Husqvarna No...

Peter kör nya Svartpilen 801

Bara några kilometer från a...

Top