Grillning

Bullen77

Det är inte fullt förän det rinner över
Gick med
4 Dec 2008
Ort
I en kåk på Västkusten
Hoj
Ny investeringar på g
Vi ska ha grillfest hemma i helgen och behöver lite nice tips på vad man kan grilla och marinad,glaze,kryddor,tillbehör mm mm
 
objektvisa.asp
 
Purjolök med getost var galet gott. Kan inte receptet utantill dock :(

Kan rekommendera "kok"boken Paul Grillar
Mååånga spännande saker till grillen. Som oftast är goda. Även om vissa kombinationer låter minst sagt tveksamma.
 
Har du nått City Gross nära dig så sväng in där, finns väldigt mycket gott till grillen där.
Färskt styckat kött är gott :)
Finns även en del olika marinader och goda såser där också.

En riktigt barbeque sås är ju ett måste. Sen kanske lite aioli också, lite tzatziki, bea om man gillar det. Lite fräscht kaninfoder(sallad) bör man också ha.

Bara fantasin som sätter gränsen, sök lite på google också. Man kan nog f-n grilla nästan vad som helst. Knoddarna grillade lite köttbullar igår, var faktiskt gott :)
 
Jag ser alltid till att ha minst en oöppnad flaska, med denna magnifika sås hemma i reserv.

Favorit sedan ett par år.

KANSAS-small.jpg


En bild hemifrån som illustrerar en kombo som inte kan misslyckas:
 

Bifogat

  • bbq.jpg
    bbq.jpg
    120.6 KB · Visningar: 82
Last edited:
Ett tips om du skall ha många på besök är att göra en stor bulgursallad som tillbehör. Funkar oavsett vad du har på grillen och går att göra i förväg så du kan ägna dig åt att dricka öl vid grillen när gästerna kommit:
- Bulgur
- Rödlök
- Soltorkade tomater
- körsbärstomater
- ruccola
- eventuellt fetaost.

Edit:
Är ni riktigt många så avråder jag från att grilla saker som fläskfilé eller kycklingklubbor. Det är alldeless för stor risk att hälften blir överlagat och resten är rått....

Är ni många skulle jag snarare rekommendera kycklingspett gjorda på kycklingytterfiléer samt marinerad fläskkarré skuren i relativt tunna skivor, typ centimetern. Det är enkelt att marinera, går snabbt att grilla och både kycklingen och karrén klarar sig bra om den får gå lite för länge.
 
Last edited:
Revbensspjäll !!!

Köp några rejäla bitar, minst 2,5-3 kg.
Fram med den största kastrullen (saftmaja är perfekt)
Blanda till en riktigt mustig buljong. Några skvättar liquid smoke
är ett måste.
Koka spjällen till dess att köttet börjar släppa från benen (30-40 min).
Ta bort från värmen och låt svalna i lagen.

Skär upp spjällen i lagom bitar och lägg i kylen om du ska ha dom
till helgen. Annars protionsfryser du dom.

Grillningen går på nolltid. Medelvarmt med en glaze som helst skall
vara söt (honung el lönnsirap) och het.
Inte för varmt, då förkolnas sockret...fult och äckligt.

Tar max 5 min på grillen för du behöver bara värma köttet och få
glazen att kladda till sig. Ät med fingrarna och njut.:tummenupp:banana
 
Revbensspjäll !!!

Medelvarmt med en glaze som helst skall

Förkokta spjäll är aldrig fel. :fakta :tummenupp

Bara glaze:a och lägga på grillen när gästerna är på plats.

Ett enkelt glazerecept som är sjukt gott och räcker till typ så mycket är:

2dl flytande honung
1,5-2dl japansk soja
2dl ketchup
4-5 pressade vitlöksklyftor
1 tumstor bit med ingefära som rivs ned
2msk liquid smoke
grovmalen peppar eller pepparmix
 
Köpa överbra och dyrt kött när man skall brassa grillat till många är lika bortkastat som att spara den dyraste champagnen till tolvslaget på nyårsafton.
+1
Spjäll är redan nämnt men vill oxå slå ett slag för karré.
Mycket prisvärt och lämpligt för grillen.
Men flintastek går fetbort.

En kul annan variant på förkokt är oxbringa.
Kul att ställa förutfattade meningar på skam med. Har fått en
och annan köttsnobb att tappa ansiktet med sånt "billigt skräp"
 
Grillade lax på midsommarafton. Välj gärna en laxbit med skinn/fjäll kvar så håller de för att vändas på i grillen.
 
Grillade lax på midsommarafton. Välj gärna en laxbit med skinn/fjäll kvar så håller de för att vändas på i grillen.

Grillar man typ laxsida så behöver man ju egentligen inte vända... Men om man vill ha grillränderna även på "köttsidan" så är ett tips att pensla köttsidan med grädde och grilla den först bara i en halvminut eller så för att ge finfina grillränder. Sen låter man den gå klart på skinnsidan samtidigt som man kan pensla lite glaze eller grillolja på köttsidan.

Santa Marias grillolja Citrus gör sig bra till lax. Lite Citronpeppar på det och saken är biff(fast lax)..
bbq_grilloil_citrus.jpg
 
Köpa överbra och dyrt kött när man skall brassa grillat till många är lika bortkastat som att spara den dyraste champagnen till tolvslaget på nyårsafton.

Man köper naturligtvis en bra bit till sig själv, och till alla andra grillar man på nå't överskottsroadkill från Polen.
 
Nystartat site som har koll på det här, med godsaker för grillning http://www.grillhouse.se/

Jula sålde förr "smoker" för ett par papp men nu borta från sortimentet, nån som vet fler ställen var prisvärda BBQ smokers säljs? De på grillhouse är relativt dyra.

Och för den som undrar, BBQ smoker är da shit, det gör all annan grillning....torftig.
 
En glaze som är sinnessjukt god är jack-daniels glaze som dom serverar på "Thank god its friday" har hittat ett recept på den men kan inte garantera att den smakar lika gott, men skall enligt receptmakerskan göra det, den med lite göttigt kött med hemmgjorda potatisklyftor kan bara bli bra!

är den i närheten av så god som orginalet så är den lätt värd jobbet

Cirka 2,4 dl
1 hel vitlök
1 msk olivolja
1,6 dl vatten
2,35 dl ananasjuice
0,6 dl teriyakisås
1 msk soja
3,15 dl farinsocker
3 msk. citronjuice
3 msk finhackad silverlök
1 msk Jack Daniels Whiskey
1 msk krossad ananas
¼ tsk cayennepeppar
Skär av 1,25 cm av vitlökstoppen. Skär även av vitlöksroten så att vitlöken står stadigt. Skala den men lämna så pass att löken håller ihop. Ställ den i en liten ugnsfastform och häll över olivolja. Baka en timme i 160 graders ugnsvärme. Låt den sedan svalna.
Koka upp vatten, ananasjuice, teriyakisås, soja och farinsocker på medelstark värme. Sänk sedan värmen och låt det sjuda. Kläm ut den rostade vitlöken och vispa ner 2 msk av vitlöksmassan samt resterande ingredienser i kastrullen.
Låt glazen sjuda 40-50 minuter eller till dess den reducerats till hälften och påminner om sirap till konsistensen.
 
Nyheter
Jonathan Rea avslutar sin racingkarriär

Efter nästan två decennier ...

Yamaha debuterar med V4 i MotoGP

Yamaha har meddelat att för...

Hojmys i Ugglans Park

Ända sedan början av 90-tal...

MC-mässan 2026

MC-Mässan är tillbaka 23–25...

Bike kör Stark Varg EX!

Under hösten kommer Bike gö...

Customhoj Bike Show 2026

Den 23 till 25 januari körs...

Racing på Kjula Dragway till helgen

Den kommande helgen (23-24 ...

Harley-Davidson och MotoGP lanserar Harley-Davidson Bagger World Cup

Harley-Davidson och MotoGP ...

BMW Motorrad International GS Trophy 2026 körs i Rumänien

Platsen för BMW Motorrad In...

Strängnäs Bike Show den 30/8

Sista lördagen i augusti är...

Back
Top