Var går gränsen för djurplågerì? Att det här är över gränsen torde de flesta vara överens om men ändå.
Hälla salt på mördarsniglar? Rycka ben av mygga? Trampa på myror? Fiske? Hälla juice på en Labrador? Sparka en hest på fejset?
Gränsen är väl vad som är socialt accepterat i ett samhälle egentligen. Ingen säger väl något om man trampar ihjäl en myra direkt. Tror inte någon säger något om att rycka ett ben från en mygga heller eller dela en mask på hälften. När småbarn kommer på att man kan tända eld på ett grässtrå med ett förstoringsglas och lite sol brukar det tillslut leda till att de försöker sig på att bränna en myra.
Koka skaldjur någon? Rätt grymt egentligen om man tänker på det.
http://www.ica.se/recept?recipeid=628155
Gör så här
Öka receptet valfritt antal gånger så att koklagen gott och väl täcker skaldjuren i grytan.
Skaldjuren ska vara levande (havskräftor kan dock vara avlivade före kokning).
1. Använd en rymlig gryta. Blanda ingredienserna till lagen och koka upp.
2. Skrubba rent skaldjuren i kallt vatten.
3.
Koka lagen på full effekt när du lägger i skaldjuren med huvudet först.
4. Låt det koka upp igen och sjud sedan efter den beräknade koktiden, se nedan.
5. När koktiden är över ska skaldjuren svalna i lagen för att bli färdigkokta och få smak. Kyl gärna grytan i vattenbad (byt till nytt kallt vatten flera gånger).
Ungefärlig koktid (räknas från uppkok):
Havskräftor: Stora 2-3 min, små 1,5 min
Krabba: 15-20 min
Hummer: 450 g 6-7 min (+ 1 min/100g utöver det)