Fredagsfika på jobbet...

Ge dem ett varsit Mariekex. :tummenupp

Lyxa till det om du vill med en klick sylt och grädde på spray på varje kex.
 
Radiokaka, dags för en revajval!
 
Jag tyckte denna såg lite intressant ut då jag ögnade igenom månadens Buffétidning

http://www.ica.se/FrontServlet?s=mat_recept&state=recept&receptid=621799

Jag tyckte denna såg lite intressant ut då jag ögnade igenom månadens Buffétidning

http://www.ica.se/FrontServlet?s=mat_recept&state=recept&receptid=621799

Annars blir alla människor som barn på nytt av cupcakes (vanliga trista muffins som man kletar färgglad glasyr och petar på godisar på)

God cupcakglasyr kan med fördel göras av en klick Phillyost (ingen lightskit) och valfri smak (limejuice, inga halvfabrikat..äkta vara) och florsocker. Blanda till en mjuk bredbar massa.

Annars kan man riva lite apelsinskal och pressa i apelsinsaft (plus philly o floris). Eller jordgubbssylt (till Phillyn o florsockret). Smälta blockchoklad och blanda med florsocker (här måste du vara kung på att röra annars blir det äckelklumpar). Florsocker is the shit :)

Skall du göra en vanlig kladdkaka, smält 200 g blockchoklad (eller finare såklart) och blanda ner i smeten innan du gräddar den, för överjävligt god smak.
 
Last edited by a moderator:
Köp baguetter, rör ihop en tonfiskröra i en hink så det räcker gott o väl. Tjacka lite gurka, tomater, nån brie kanske. Klart. Enkelt o skitgott.
fyfan va sugen jag blev på det, gick ner och gjorde mig en bunke:)
 
kladdkaka! garanterat val! om inte det funkar kan du ju göra snittar av falukorv med olika pepparkaksformar... lovar cheyerna kommer gå crazy när du frågar om de vill ha korv! ;)
 
kladdkaka! garanterat val! om inte det funkar kan du ju göra snittar av falukorv med olika pepparkaksformar... lovar cheyerna kommer gå crazy när du frågar om de vill ha korv! ;)

Du har inte sett cheyerna på mitt! :skrämd
 
Anställ mig....

Mitt jefla kneg stoltserar med "fredagsöl", vilket nbrukar innebära att alla sitter på sina kontor med en folkis bar för att "hinna klart det där lilla till", och sen blir det inget så har man torskat minst en timme på att vänta på att få bira loite när man kunnat åka hem och redan varit halvpackad!
 
Anställ mig....

Mitt jefla kneg stoltserar med "fredagsöl", vilket nbrukar innebära att alla sitter på sina kontor med en folkis bar för att "hinna klart det där lilla till", och sen blir det inget så har man torskat minst en timme på att vänta på att få bira loite när man kunnat åka hem och redan varit halvpackad!

:hihi
 
Ge ut receptet! :yoparty

200g smör
3dl vetemjöl
1dl socker
1tsk bakpulver

Dumlekolor
Noblesse

Blanda ihop smör, mjöl, socker och bakpulver till en deg. Rulla en längd och dela i ca 24bitar, rulla till kulor och lägg i en folieform. Tryck ner en Dumlekola i degkulan. Grädda i mitten av ugnen i ca 10min tills de fått en gyllene färg. Lägg en Noblesse på varje kaka å låt smälta ner.
Detta slår allt kan jag lova. Lycka till. :)
 
Vit kladdkaka är grymt!:tummenupp

En fräschkladdkaka med vit choklad och citron.. Grymt god med lite glass och jordgubbar.
 
200g smör
3dl vetemjöl
1dl socker
1tsk bakpulver

Dumlekolor
Noblesse

Blanda ihop smör, mjöl, socker och bakpulver till en deg. Rulla en längd och dela i ca 24bitar, rulla till kulor och lägg i en folieform. Tryck ner en Dumlekola i degkulan. Grädda i mitten av ugnen i ca 10min tills de fått en gyllene färg. Lägg en Noblesse på varje kaka å låt smälta ner.
Detta slår allt kan jag lova. Lycka till. :)


Låter perfekt!

Några frågor bara,

Är en folieform samma sak som man har till muffins, fast till muffins är det i papper?

Hur transporterar man detta lättast utan att dom kladdar i varann under transporten?
Eller så kanske Noblessen blir så stel att den inte kladdar... :va
 
Låter perfekt!

Några frågor bara,

Är en folieform samma sak som man har till muffins, fast till muffins är det i papper?

Hur transporterar man detta lättast utan att dom kladdar i varann under transporten?
Eller så kanske Noblessen blir så stel att den inte kladdar... :va

Han menar väl såna där mindre formar som man har till typ syltkakor..
Hans kakor blir väl förövrigt som syltkakor med dumle istället för sylt...

När kakorna svalnar stelnar ju chokladen igen...s en rä det väl bara att ställa kakorna i sina formar i en stor burk och om du behöver göra två lager kan du ju bara lägga ett smörpapper eller bakplåtspapper imellan så klibbar de inte..
 
Last edited:

hahaha... fi fan... jag kopplade inte förän nu... Den vita kladdkaka jag syftar på har inget med vare sig runkbulle eller bukkaka att göra..


100 g vit choklad
100 g margarin
2 dl strösocker
150 g Kesella lätt
2½ dl vetemjöl
saft och skal av ½ citron eller en hel lime
2 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
½ tsk salt

Smörj och bröa en form med löstagbar kant. Smält chokladen i vattenbad
och smöret på låg värme i en kastrull. Rör socker och Kesella till en
jämn smet. Tillsätt därefter smör och choklad och blanda noga.

Riv skalet av citron eller lime och pressa därefter ur saften. Blanda
mjöl, vaniljsocker, bakpulver och salt och rör ner det i smeten lite i
taget. Häll smeten i formen och grädda 25 minuter i 200 grader.

Servera med glass och jorgubbar. :tummenupp Grymt en sommarkväll efter lite grillat. Mycket fräschare och inte ika mäktigt som vanliga chokladkakor.
 
Nyheter
Sandvikens franskaste Triumph

I Norrtälje kunde vi se hur...

Hydet Dirt Drag #2 – Helt enkelt skitkul

Den 2 augusti körde Hydet M...

A ride for our child, Tyra

MC-kortegen ”A ride for our...

Mälaren Runt #40 – 16 augusti

Lördagen den 16 augusti kör...

Specialbyggd Yamaha XSR900 GP

För att fira den trefaldige...

Dragracing-EM på Tierp Arena 7-10 augusti

Den 7–10 augusti 2025 förva...

Tierp Arena värd för EM i Dragracing

Den 7–10 augusti 2025 förva...

120 unga motocrosstalanger från hela världen möts i Uddevalla

Screenshot Den 16–17 aug...

En vecka kvar!

Nu är det exakt en vecka kv...

Farligt vilseledande alkomätare på marknaden

Ett stort oberoende test ut...

Back
Top