Jo, det är ett mobilt slakteri...
http://www.passionforbusiness.se/britt-marie-stegs-vart-etiska-kott-ar-framtidens-kott/
”God djuromsorg, stressfri slakt i mobila slakterier och minskad klimatpåverkan, detta skapar ett etiskt kvalitetskött och det är framtidens kött”, säger Britt-Marie Stegs. Hon är grundare av Hälsingestintan i Järvsö, Hälsingland, som nu presenterar ett ”mobilt slakteri”.
– Vi presenterar vårt koncept för framtidens kött, det etiska köttet. Vi arbetar intensivt med att utveckla den framtida optimala kedjan för svenskt kvalitetskött, vi har två mål – konsumenten ska få tillgång till smakrikt, hängmörat kött av hög kvalitet och djurhållningen ska vara världsledande. Med vårt mobila slakteri tar vi nu steget mot framtidens djurhållning och en hållbar matproduktion, säger Britt-Marie Stegs.
Det är Sveriges första mobila slakteri för nötdjur. Mobila slakterier innebär att djuren inte behöver vare sig lastas eller transporteras till slakt. Istället kommer slakteriet till gården och djuren slaktas stressfritt i sin hemmiljö.
– Konsumenterna är beredda att betala mer för kvalitetskött när man vet att köttet är mört och gott, att ursprunget är känt och djuromsorgen god, säger Britt-Marie Stegs. Nu ska vi ta fighten för svenska köttbönder och konsumenterna! Vårt etiska kött är framtidens kött.
Britt-Marie Stegs menar att det oftast är ett lotteri att köpa kött i Sverige. Kvalitetssorteringen är nästan obefintlig och märkningen otydlig. Det är viktigt att öka valfriheten och sortera köttet i olika kvaliteter.
– Konsumenterna är beredda att betala mer för kvalitetskött när man vet att köttet är mört och gott, att ursprunget är känt och djuromsorgen god, säger Britt-Marie Stegs. Nu ska vi ta fighten för svenska köttbönder och konsumenterna! Vårt etiska kött är framtidens kött.