Donuts

Status
Ej öppen för fler svar.

EazyD

En superhjälte för dig...
Gick med
11 Jan 2004
Ort
Stockholm
Hoj
I April
Har letat och letat efter recept men hittar inte.
Receptet på hur man gör äkta Amerikanska donuts.

Är det någon som har det eller vet var man kanske kan hitta det?

ThawIce.jpg
 
Jag åt 3 stycken donuts idag, från ICA affären...

De där amerikanska smackar gott, men endast 1 ... då fler än det o du börjar må illa. Iaf jag! Du blir även tokfet som ALLA poliser är i USA (nej).
 
Ska man fråga det på ett sporthojs-forum där de flesta är singlar som äter nudlar varje dag för att har råd med hojen? :va


:) Skojjar bara... tror jag :va


Swedie: Vem tog betalt? :D :tummenupp
 
EazyD skrev:
Har letat och letat efter recept men hittar inte.
Receptet på hur man gör äkta Amerikanska donuts.

Är det någon som har det eller vet var man kanske kan hitta det?

ThawIce.jpg

Munkar
ca 20 st

Ingredienser
50 g smör eller margarin
1 1/2 dl mjölk
1/4 paket (ca 12 g) jäst
1 msk socker
1 kryddmått salt
2 äggulor
ca 5 dl vetemjöl
olja till fritering
strösocker





Gör så här

1. Smält fettet i en kastrull. Häll i mjölken och låt den bli fingervarm (37 °). Smula sönder jästen i en bunke och rör ut den med degspadet. Blanda i socker, salt, äggulor och mjöl. Rör samman degen väl. Täck över och låt jäsa ca 1 timme.

2. Kavla ut degen med lätta tag på mjölat bakbord så den blir ca 1 cm tjock. Ta ut ca 20 rundlar (ca 6 cm i diameter) med mått. Täck över och låt dem jäsa ca 30 min.

3. Värm fettet till 180°. Lägg ner några munkar i taget. Fritera dem vackert guldbruna, ca 1 min på varje sida. Låt munkarna rinna av på hushållspapper. Vänd dem i socker. Servera varma eller kalla.

Så här gör man syltmunkar:
Kavla ut degen. För att få lagom utrymme för varje syltmunk: Markera lätt 10 rundlar på halva degen. Lägg en klick fast sylt, t ex av aprikos, mitt på ringarna. Vik över den andra deghalvan. Ta ut rundlar där upphöjningarna med sylt syns. Tryck till kanterna och fritera.
 
loop skrev:
Munkar
ca 20 st

Ingredienser
50 g smör eller margarin
1 1/2 dl mjölk
1/4 paket (ca 12 g) jäst
1 msk socker
1 kryddmått salt
2 äggulor
ca 5 dl vetemjöl
olja till fritering
strösocker




Gör så här

1. Smält fettet i en kastrull. Häll i mjölken och låt den bli fingervarm (37 °). Smula sönder jästen i en bunke och rör ut den med degspadet. Blanda i socker, salt, äggulor och mjöl. Rör samman degen väl. Täck över och låt jäsa ca 1 timme.

2. Kavla ut degen med lätta tag på mjölat bakbord så den blir ca 1 cm tjock. Ta ut ca 20 rundlar (ca 6 cm i diameter) med mått. Täck över och låt dem jäsa ca 30 min.

3. Värm fettet till 180°. Lägg ner några munkar i taget. Fritera dem vackert guldbruna, ca 1 min på varje sida. Låt munkarna rinna av på hushållspapper. Vänd dem i socker. Servera varma eller kalla.

Så här gör man syltmunkar:
Kavla ut degen. För att få lagom utrymme för varje syltmunk: Markera lätt 10 rundlar på halva degen. Lägg en klick fast sylt, t ex av aprikos, mitt på ringarna. Vik över den andra deghalvan. Ta ut rundlar där upphöjningarna med sylt syns. Tryck till kanterna och fritera.


:Bugar :Bugar :Bugar :Bugar Tack!
 
Status
Ej öppen för fler svar.
Nyheter
Mälaren Runt – Tillbaka till rötterna

Under lördagen kördes Mälar...

Fat Boy Gray Ghost – 35 år efter Terminator 2

2025-års Fat Boy Gray Ghost...

European Bike Week: 2-7 september 2025

Under veckan den 2 – ...

Michael Schumachers Honda Fireblade såld på auktion

Michael Schumachers Honda F...

Dags för Mälaren runt 2025 – 16 augusti

Lördagen den 16 augusti 202...

Retrohoj från Honda presenterad på Suzuka

Under 46:e Coca Cola 8-timm...

Sandvikens franskaste Triumph

I Norrtälje kunde vi se hur...

Hydet Dirt Drag #2 – Helt enkelt skitkul

Den 2 augusti körde Hydet M...

A ride for our child, Tyra

MC-kortegen ”A ride for our...

Mälaren Runt #40 – 16 augusti

Lördagen den 16 augusti kör...

Back
Top