Kan tipsa om ett bröd jag fått sen jag va barn.. Mormor som bakade det, så det har alltid hetat "mormors limpa"
½ Liter ljummet vatten
1 Paket jäst
3 dl farin socker
2 tsk salt
2 ägg
1½ liter rågsikt
Jäst i bunke, i med vatten, ägg salt å socker, sen i med mjölet. Jäsa 30 minuter, sen dela den i 3 avlånga limp liknande delar, sen jäsa 30 min till. Gå lös med en gaffel på ytan om du vill ha det lite frasigare eller låt bli om du vill ha det lite kladdigare. Ugnen på 200 grader och 20 minuter / limpa.
Resultatet blir ett helt fantastiskt gott bröd som man bara måste äta upp direkt
½ Liter ljummet vatten
1 Paket jäst
3 dl farin socker
2 tsk salt
2 ägg
1½ liter rågsikt
Jäst i bunke, i med vatten, ägg salt å socker, sen i med mjölet. Jäsa 30 minuter, sen dela den i 3 avlånga limp liknande delar, sen jäsa 30 min till. Gå lös med en gaffel på ytan om du vill ha det lite frasigare eller låt bli om du vill ha det lite kladdigare. Ugnen på 200 grader och 20 minuter / limpa.
Resultatet blir ett helt fantastiskt gott bröd som man bara måste äta upp direkt
