Recent content by Ollvid

  1. Ollvid

    Savage Scrambler, Strandragga med stil!

    Lånar denna tråden lite och undrar om OP känner till om man kan köpa eftermarknads remhjul för att "dreva" sin Savage?
  2. Ollvid

    Honda Hornet 600 hög temp?

    Flera stycken som har sagt ungefär så. Vart orolig att jag behöver byta termostat och kylarvätska. Är av skolan att arbetstemp ALLTID är i mitten av mätaren och runt 90 grader.
  3. Ollvid

    Honda Hornet 600 hög temp?

    Lånar tråden till en fråga.. Vid normal åkning så ligger nålen på första "smala" markeringen på min 2001'a. Är detta normalt? Borde inte nålen ligga i mitten av markeringarna vid normal körning?
  4. Ollvid

    Honda Hornet 600 2001 saknar växel?

    Jag köpte hojen idag, så vet inte så mycket mer än vad jag upptäckt idag egentligen :) Japp! Får bara peta upp foten 4 ggr från ettan...
  5. Ollvid

    Honda Hornet 600 2001 saknar växel?

    Hej! På min Honda Hornet 600 2001, så verkar det som att jag bara har 5 växlar, trots att manualen säger att det skall vara 6 st. Är det någon som känner till om det vanligt att man "tappar" en växel? Cykeln har bara gått 850 mil, så tycker inte att något sådant borde hända.. Alla andra växlar...
  6. Ollvid

    Ktm 640

    Nej, det skramlar runt motorn..
  7. Ollvid

    Ktm 640

    Är det någon som är van vid skrammel från avgassystemet och vad man kan göra åt det? Jag har ett mettalliskt skrammel, som låter mer på högra sidan, men allt sitter åt och fjädrarna som håller fast utblåsen på cylindern är tighta..
  8. Ollvid

    Ktm 640

    Stort tack för det svaret! Då blir det till att skruva igen :) Har, som sagt, ingen möjlighet att dra den skruven med 20nm, dock har jag en momentnyckel som sträcker sig till 28nm. Antar att det inte är lika noga.. Eller?
  9. Ollvid

    Ktm 640

    Ursäkta att jag BUMP:ar, men jag ville bara veta om jag ska skruva innan nästa körning eller om jag kan åka som det är idag..
  10. Ollvid

    Ktm 640

    Kikade på kamkedjesträckaren idag igen och jag klarar mig på kamkedjan denna säsongen ut =) Dock undrar jag: Jag fick tips om att trycka in det sista hacket på sträckaren med en mejsel innan jag satte på fjäder+skruv. Samt så hade jag ingen möjlighet att dra den skruven med momentnyckel. 1. Kan...
  11. Ollvid

    Ktm 640

    OK! Gummit var vulkat i drevet, så det går inte att flytta på... Har kört med detta i två dagar nu och det verkar fungera bra! Tack för all feedback!
  12. Ollvid

    Ktm 640

    en liten fundering.. bytte framdrevet nu och det nya hade ingen gummiring på, som originaldrevet. Det borde väl inte spela någon roll?
  13. Ollvid

    Ktm 640

    Ännu en följdfråga; Hur är det med smörjning av O-ring kedja? Ska man smörja ofta eller räcker det med Chain Wax?
  14. Ollvid

    Ktm 640

    Kanon, då lever jag på den kedjan jag har ;) En tilläggsfråga; muttern till framdrevet, är det "vänstergängad" eller drar man åt och lossar som vanligt?
  15. Ollvid

    Ktm 640

    Tack för svar! Har du någon "motivation"? :)
Top