Recent content by niohundrasexton

  1. niohundrasexton

    Daytona 675 R -13 BMW R1200RS -16 Rex Villiers 98kubikare -50

    Daytona 675 R -13 BMW R1200RS -16 Rex Villiers 98kubikare -50
  2. niohundrasexton

    Vinka inte!

    Det fanns inte ljustuta på mc förr i tiden. Man använde inte heller halvljus dagtid. 6 Volt erbjöd inte några större skillnader på hel- eller halvljus. Påsatt eller avstängt ljus var det ingen skillnad på. ?
  3. niohundrasexton

    Vinka inte!

    - Så är det, absolut !
  4. niohundrasexton

    Vinka inte!

    - Göteborgaren är jovialisk och berättar gärna vitsar. Han känner dock inte alla hojåkare.
  5. niohundrasexton

    Vinka inte!

    - Vinka inte på mig när ni möter mig ! Jag vinkar inte tillbaka om ni vinkar. Det är löjligt att motorcyklister vinkar till varandra. Jag vinkar till folk jag känner, inte till främmande människor på gator och vägar. Vinkandet har sitt ursprung i att varna för fartkontroll. Skulle vinkandet...
  6. niohundrasexton

    Handbromsen är okänslig.

    Nu har jag inte instruktionsboken här men man kanske kan koppla ur ABS:ett å känna om det är nån skillnad.
  7. niohundrasexton

    Handbromsen är okänslig.

    Ja, bromsar man lite hårt så känns något konstigt i andtaget. Jag tycker inte att det stör. Kanske visar att systemet funkar.
  8. niohundrasexton

    Handbromsen är okänslig.

    Ja, det tycker jag oxå. Men, som sagt, låga krypfarter alltså.
  9. niohundrasexton

    Handbromsen är okänslig.

    Jag skall börja med att byta bakbeläggen. Lite skämmigt att det inte är gjort ännu. Får se om det blir någon skillnad. BMW har ju ihopkopplade fram- och bakbroms. Kaaanske bli någon bättring.
  10. niohundrasexton

    Handbromsen är okänslig.

    Ungefär så tänker jag oxå, vad är det för beskaffenhet på beläggen? Böjde mig och inspekterade restgodstjokleken i framoken; mycket kvar, åtminstone 4 mm. och jämnt slitet. Bak är en annan historia; inte mycket kvar. Har haft nya belägg i toppboxen sedan ett år utan att byta. ?
  11. niohundrasexton

    Handbromsen är okänslig.

    A Ja, jag ska böja mig ner, med ficklampa, glasögon och spegel å se om jag ser nått. Om det inte är så mycket kvar så byter jag belägg. Är originalbelägg bäst? Är ju inte ovanligt att så är fallet.
  12. niohundrasexton

    Handbromsen är okänslig.

    Nja, inte hugger men lite grann så , i låga farter. Men som ni säger, beläggen får bytas som första åtgärd.
  13. niohundrasexton

    Handbromsen är okänslig.

    Kör BMW 1200RS -16 Jag tycker att handbromsen är okänslig, speciellt vid låga farter fram mot trafikljus å sånt. Måste koncentrera mig mycket för att inbromsningen skall bli mjuk vid låga farter. Vid högre farter är det inte lika illa. Har jag rätt, om jag tror att beläggen är slitna? Det är...
  14. niohundrasexton

    Triumph Daytona 675-tråden!

    Då får du mera vrid och några hästkrafter ytterligare. Passade den bara rakt in eller har du fått svetsa å sånt? Hela kabelhärva å givare å mätare byttes oxå, förstår jag.?
  15. niohundrasexton

    Triumph Daytona 675-tråden!

    För kännedom; checkenginelampan slocknade! Gick ut i garaget för att fortsätta med "körcykler". Har gjort tre, fyra st. sedan igår. Sååå underbart! ?? Undrar bara vad det var som gjorde att den krånglade i början. Kanske gammal bensin i ledningarna, men den surrar fint som vanligt nu.
Top