Korv med bröd: hur vill du ha den?

Hur ska ketchup och senap serveras?


  • Antal röstningar
    0
Beror det inte lite på vilken av ingredienserna man har i mest av, eller är jag ute på cykeltur nu? :hihi

Jag tror till och med att du är ute med en tandemcykel :gnissla

Jag vettefan men majonnäsgurka låter så fel det bara kan bli. Och jag brukar ofta göra egen gurkmajonnäs och då blir det inte mer majonnäs än gurka åtminstone. En näve hackad smörgåsgurka, en matsked majonnäs och sedan salt och peppar och lite olivolja. Bra mycket godare än det där på tub, som förvisso duger när man är ute i skogen och grillar.
 
Jag tror till och med att du är ute med en tandemcykel :gnissla

Jag vettefan men majonnäsgurka låter så fel det bara kan bli. Och jag brukar ofta göra egen gurkmajonnäs och då blir det inte mer majonnäs än gurka åtminstone. En näve hackad smörgåsgurka, en matsked majonnäs och sedan salt och peppar och lite olivolja. Bra mycket godare än det där på tub, som förvisso duger när man är ute i skogen och grillar.

Då är det garanterat ett sånt där "vart-man-bor"-fall, för jag är uppväxt med båda orden. :)

Jag brukar bara ha majonnäs och bostongurka när jag gör det, men ska testa ditt recept någon gång. :)
 
Dina hemablandade påhittade recept påverkar ju naturligtvis inte källan till gojset, korvkiosken.

Såsbrun, såsköttfärs, salladsräk, gurkboston, salladsvästkust, såsvitlök, osv.....?

Haha. :D
 
Finns bara en korvmoj där jag äter korv och det är Günters på Karlbergsvägen i Stockholm, jugoslavisk bratwurst, zigeuner wurst eller nån annan kul korv med surkål, stark sås och senap till. :smasha

Min brorson, som är tysk, älskar svensk korv. Min mor köper och skickar ner till dom. Det finns mycket bra korvar och fin korvtradition i detta landet! Eller är det bara här nere?

De flesta mindre orter har i alla fall ett korvställe som är vettigt och det är inte något större fel på Statoils tjocka korvar (de tunna skinnlösa är dock ohyggliga).

Det låter ju hemskt om det bara skulle finnas en vettig korvmoj i hela kungliga huvudstaden!
 
Min brorson, som är tysk, älskar svensk korv. Min mor köper och skickar ner till dom. Det finns mycket bra korvar och fin korvtradition i detta landet! Eller är det bara här nere?

De flesta mindre orter har i alla fall ett korvställe som är vettigt och det är inte något större fel på Statoils tjocka korvar (de tunna skinnlösa är dock ohyggliga).

Det låter ju hemskt om det bara skulle finnas en vettig korvmoj i hela kungliga huvudstaden!

Ja, sålänge man håller sig borta från de stora tillverkarna så finns det gott om väldigt god korv här i landet. :)
 
Min brorson, som är tysk, älskar svensk korv. Min mor köper och skickar ner till dom. Det finns mycket bra korvar och fin korvtradition i detta landet! Eller är det bara här nere?

De flesta mindre orter har i alla fall ett korvställe som är vettigt och det är inte något större fel på Statoils tjocka korvar (de tunna skinnlösa är dock ohyggliga).

Det låter ju hemskt om det bara skulle finnas en vettig korvmoj i hela kungliga huvudstaden!

Alla gillar vi olika, och det är ok att gilla Statoils korvar. Jag har personligen lite svårt för kött som inte riktigt liknar kött, men det är jag personligen, sån vanlig standardkorv (Scan?) är ju jättepoppis så rimligtvis finns det många som tycker att det är gott
 
Alla gillar vi olika, och det är ok att gilla Statoils korvar. Jag har personligen lite svårt för kött som inte riktigt liknar kött, men det är jag personligen, sån vanlig standardkorv (Scan?) är ju jättepoppis så rimligtvis finns det många som tycker att det är gott

Svensk korv är typiskt mer finmalen än tysk. Men är bara köttinnehållet där så...

Jag tror vi ofta dissar svensk mat-tradition i onödan. Svenska ostar och svenska korvar håller ofta bra kvalitet. Givet att man köper kvalitetsvaror givetvis.
 
Vi har ett lokalt charkeri här uppe som gör riktigt fin korv. Finns "lyxvarianter" med upp till 70-80 % kött. Dom är gudomliga. :) Riktig korv är underskattad, tycker jag. :)
 
Vidrigt sölig, typ stora vattenfickor i korven så när man bet rann det korvspad nedför hakan.

Usch! Påminner lite om när man låter korven ligga alldeles för länge i korvlådan. Det blir också rätt nasty.
 
Usch! Påminner lite om när man låter korven ligga alldeles för länge i korvlådan. Det blir också rätt nasty.

Ja, jag glömde påpeka att det var en tjock grillad.

Eller mer sannolikt en smal som fått en dos vatten med marinadsprutan.....
 
Ja, jag glömde påpeka att det var en tjock grillad.

Eller mer sannolikt en smal som fått en dos vatten med marinadsprutan.....

Usch, låter onekligen som en hemsk upplevelse.
 
70-80% är väl inte speciellt ovanligt längre dock. :)

Näe, kanske inte, =) Men jag tror att många tycker att korv är slaskmat, och lite av en nödlösning på matsedeln. Men riktig korv slår ju "hotdogs" med hästlängder. =)
 
Nyheter
Höstrusch för våra fotografer

Inte bara sommarmånaderna, ...

Jonathan Rea avslutar sin racingkarriär

Efter nästan två decennier ...

Yamaha debuterar med V4 i MotoGP

Yamaha har meddelat att för...

Hojmys i Ugglans Park

Ända sedan början av 90-tal...

MC-mässan 2026

MC-Mässan är tillbaka 23–25...

Bike kör Stark Varg EX!

Under hösten kommer Bike gö...

Customhoj Bike Show 2026

Den 23 till 25 januari körs...

Racing på Kjula Dragway till helgen

Den kommande helgen (23-24 ...

Harley-Davidson och MotoGP lanserar Harley-Davidson Bagger World Cup

Harley-Davidson och MotoGP ...

BMW Motorrad International GS Trophy 2026 körs i Rumänien

Platsen för BMW Motorrad In...

Back
Top