Återigen så ställer jag frågan.. vad är det som gör dom bättre.
Jag väljer att bara klistra in vad som finns att finna på nätet.
Gjord för hand och händer.
Varje Globalkniv slipas för hand. Och kommer alltid att slipas för hand. Det finns helt enkelt inget annat sätt att uppnå den perfekta skärpan. Hos Global i Japan, där knivarna tillverkas, finns för närvarande sju slipare varav två Mästare. Det tar fem till tio år att bli Mästare och bara en Mästare kan godkänna slipningen. Så är det och så har det varit i tusen år av japansk knivtradition. Materialet har däremot utveklats. Varje knivblad är gjort av ett rostfritt Molybden- Vanadiumstål köldhärdat till exakt hårdhet. För att göra det mer begripligt så låt oss bara säga att det ger en egg som är skarpare och mer slitstark än på knivar av vanligt stål. Akta fingrarna.
http://www.bagarenochkocken.se/shop/?cat_id=37&head_id=141
Kompletterar med ytterligare från Wikipedia.
http://en.wikipedia.org/wiki/Global_(cutlery)
Tycker detta säger det mesta.
Global knives are made from a significantly harder alloy of steel, use a thinner blade thickness, and can be sharpened to a more acute angle. This produces an extremely sharp knife which keeps its edge longer and allows for more accurate work.
Last edited: