Kalla fakta - Granskar polisjakt, 18/4 21:30 TV4

Status
Ej öppen för fler svar.

HojSugen

Ny medlem
Gick med
17 Jan 2012
Ort
Hos henne
Hoj
R
Min tanke exakt. Hur många GR-filmer har det gjorts, 7 eller 8? Hur många filmer hade han sålt om polisen bara stigit av och ropat "Snälla, stanna" varje gång han provocerade fram polisjakterna? Borde granskat honom också, hur han kan veta så mycket om den här föraren och var närvarande vid jakten

Du har självklart helt rätt i att GR:s glorifiering av snutdragandet är en stor del i detta men det förlåter inte inkompetensen från polisens sida som ju var vad programmets sida.
GR:s medverkan kan få jobbiga efterföljder, att göra sig osams med ett skrå som håller varandra om ryggen, inte backar för att misshandla, vet att i 99,8 fall av 100 har de Svenska rättsväsendet bakom sig, väldigt få domstolar väljer att gå emot poliser.

Ha de gött.

HojSugen :tummenupp:tummenupp
 

Benny C

Stadig men lite på sladd
Gick med
9 May 2008
Ort
Falkenberg
Hoj
2 st Kawasaki ZX-10R. 1 -08 och en -04 Racer limegrön och svart (blivit stulen). OBS hittelön, PM'a tips!
Jag vill minnas att det var service arbete på tunneln och det var släkt, var fler som postade att det var läskigt vad sent man såg bommen utan ljusen igång den kvällen innan olyckan.

Lamporna blinkar på filmen samt tjejen själv säger att hon såg de röda lamporna.
 

AshT4

Va'e'dee??
Gick med
27 Aug 2006
Ort
Svintrinnda
Hoj
Gsx-r 600 (såld), Er-6 n (Vardags moppe), Gsx-r 1000 (kan vara Filip Backlunds gammla racehoj :D)
Grabben gjorde helt klart en rad korkade beslut som man mer eller mindre kan förvänta sig av en 22 årig adrenalinstinn kille. Men var det verkligen rätt av polisen att stressa upp honom så till den milda grad att han t o m missar en nedfäld bomm med röda blinkande lampor på. Polisen ska ju faktiskt avbryta jakten om det börjar bli fara för liv, som dom ju är satta för att skydda!

Många snackar om att det kunde ju vart en tjuv med stulen hoj.
Ja, även om han hade varit en tjuv som stulit min hoj så skulle jag inte vilja att han blir jagad tills han kraschar och dör. Min hoj är inte värd ett liv ens om det är en tjuvs. Dessutom får jag ju knappast tillbaka min hoj på det sättet iaf!

/Andreas
 

Peter Pan

Ny medlem
Gick med
27 Jul 2006
Ort
Värmdö
Hoj
S1000RR
LÄS DETTA NOGA:

Denna tråd har egentligen gått över många gränser för respekt för den avlidne och den enda anledningen till att den inte stängts redan är att ärendet är så publikt och att en allmän diskussion med högt i tak är befogat i just detta fall. Men det finns gränser.

Många av inläggen är anmälda, framför allt för avsaknad av respekt för den avlidne och hans familj. Jag personligen har inte tagit initiativ till att ta bort sådana just för att det finns ett stort behov/ vilja att diskutera detta, men tråden håller på att tappa sitt syfte. Allt är sagt och om ni inte vårdar språket och uttrycker era åsikter utan grova ord eller hån mot inblandade (gäller även polisen) så stänger jag den omgående.

Detta gäller from nu.
 
Last edited:

HojSugen

Ny medlem
Gick med
17 Jan 2012
Ort
Hos henne
Hoj
R
Vansinneskörning!!

Det var den mest snedknullade debatt och dokumentar jag någonsin sett.
Trovärdigheten var nere på noll redan från minut ett.

Jag är förbannad av den anledning att man inte öht tar upp förarens agerande och det faktum att Kalla faktas debattsidor svämmade över av kritik utan att något lyftes fram i sändningen.

No more Kalla fakta!

Nu handlade programmet om granskning av polisens agerande, ska det vara så svårt att förstå?
De saker du efterlyser får naturligtvis granskas om någon lyfter den frågan.

Konstigt nog är det här på SportHoj som så många är förbannade och vill att hojåkaren ska granskas/dömas, egentligen är det ju en fantastisk självinsikt, tänk om polisen hade varit lika självkritiska. Men som sagt det var inte vad granskningen handlade om. DubbelPungt

HojSugen
 

CDM

BikerBoyz
Gick med
2 Sep 2009
Ort
i garaget
Hoj
Slagskeppet
Frågan är varför man försöker skifta fokus från killens beteende och varför hans mor medvetet försöker beskylla polisen för att vara delaktig i hennes sons död ? Frågan du ställer är ju relevant, men vem säger att det är den enda frågan som allt detta handlar om ? Skulle det visa sig att det var någon av föräldrarna som ägde hojen, skulle inte det kasta lite ljus på deras sätt att se på hela saken ? Jag har då aldrig uppfattat att den här tråden handlar om en enda sak dvs om att granska polisens agerande....Programmet handlar inte om det heller då man helt klar vinklar det till att beskylla polisen för något. Ja, jag hakar upp mig på VEM ägde hojen för att det kan förklara delvis VEM och VARFÖR vill gärna hitta om inte syndabock så någon medskyldig..

Vi ser uppenbarligen saker på 2 helt skilda sätt. Killen är död och det jag menar är att det inte är så mycket att snacka om. Han har gjort fel, och förmodligen många runt han också. Där är vi eniga.

Att hans mamma sedan anser att Polisen har varit en bidragande orsak till detta och vill göra det en offentlig debatt (Vilket hon lyckats bra med) är hennes ensak. Självfallet rättfärdigar det inte hans beteende om Polisen jagat han för hårt/ mycket.

Det JAG försöker lyfta fram är det som faktiskt går att göra något åt, "har dom begått ett tjänstefel?"

Självfallet ska de jaga, men till vilken gräns och hur stor fara kan man utsätta allmänheten för när brottet i fråga är ett trafikbrott?

Hur som, vi kommer nog aldrig vara överens men det var ju kul att höra vad andra tycker..därav tråden..
 

Peter1980

Team Ajvar
Gick med
25 Jan 2009
Ort
Stockholm/Tyresö
Hoj
Har: R1 -16. Haft R6 -08 , R6 -05, R1 -05, Hornet 600 -06
En sak som jag reagerade på men inte har belägg för då jag inte var där, tjejen säger att hon såg och HÖRDE helikoptern, för att du ska HÖRA helikoptern när du sitter på en hoj i 200+ så ska den vara ruskigt nära, vi pratar inte om några 300 meter inte.
Jag har dessutom pratat med andra som såg helikoptern och alla säger att den flög lågt, väldigt lågt!
Så inte behövs det någon bil för att stressa någon när man har en helikopter...
Men vad vet väl jag, jag åker alltid i 50 och tar tunnelbanan när jag har bråttom! (Ironi)

Fredrik

Enligt LFV's radar var den aldrig under 300m.
Den brukar ha rätt.
 

on/offroad

Bannad
Gick med
20 Jul 2008
Ort
Sthlm
Hoj
GIXER 1000
Thiz is big scandalz! Drago waz waiting to getz let in to ze tv4 building for ze kalla fakta debatt.

But they did not letz Drago in! I waz better representative than "slow-like-russian-mother-of-10- ghost"!

Du är en pajas, byt nick, avatar & språk du skämmer ut dig själv!
 

Tudde

Ny medlem
Gick med
31 Jul 2003
Ort
där jag får mat ;)
Hoj
såld :/
Det sjuka med polisens beetende och jakt var inte bara civilpolisen som skulle avbrutit så fort helikopter fick syn på killen, utan 50 poliser i polisbilar och på mc som var involverade i jakten och killen var en trafikbrottsling ingen mördare?! Vad fan lägger polisen resurserna på ibland?

Det var juh inte så att snuten yla till om att nu jävlar tar vi ut alla fordon vi har för å sätta dit spökwanabe-killen.

harry haffa hade juh en dag med budget för å visa svensson att dom finnes och ett försök till och dämpa busandet.

att C och V gjorde som dom gjorde berodde juh inte direkt på att dom kände sig som en harë i helljuset.
 

Risbrännaren

Ny medlem
Gick med
27 Oct 2011
Ort
Bispgården
Hoj
1987 Honda CBR1000F, Husaberg 501FE.
Att skriva att polisen gjorde rätt är som att göra reklam för GIS filmerna. Signalerna poliserna skickar ut till allmänheten är ju helt uppåt väggarna. Min sambo är fly förbannad när hon får se sådana här filmer, och henne räknar jag in som allmänhet.

Kanske ska sätta sig i chevan och ramma lite hojar som kör för fort på våra vägar. Vi kan väl kalla det för ett civilt ingripande va? När en ung människa får sätta livet till, så har polisen misslyckats med sitt jobb. Oavsett om det är Palmes mördare eller en ung mc kille på 22!

T.o.m lärarna på polishögskolan säger ju för fasen att polisen begår brott i jakten.
 
Last edited:

adde78

Ny medlem
Gick med
24 Sep 2005
Ort
Hägerstensåsen/telefonplan
Hoj
1000 k5 Såld, zx10r års 09.
tankar går till anhöriga och vänner. R.I.P.

Denna dubbelmoral som visas här på SH är bara för mycket. Ena dagen kommer det upp en Poll om hur fort man kört, andra dagen slänger man skit på en likasinnad. Man blir helt klart mörkrädd när man ser hur vissa tänker kring denna incident
 

Peter1980

Team Ajvar
Gick med
25 Jan 2009
Ort
Stockholm/Tyresö
Hoj
Har: R1 -16. Haft R6 -08 , R6 -05, R1 -05, Hornet 600 -06
Du som har koll på detta, var står LFV:s radar och med vilken precision kan kan de mäta inom aktuellt område med tanke på Jordens krökning, dalgångar, kullar och byggnader?
Källa på de?

HojSugen:tummenupp


Det finns flera olika radarstationer utplacerade i landet. Jag minns faktiskt inte om de är skyddsobjekt eller inte (var ett tag sen jag höll på med det där) men för säkerhets skull så skriver jag inte ut var de står.

Jordens krökning begränsar räckvidden, men det drabbar mest primärradar (en radar som bara fångar radarekon) en modern radar läser dock inte av höjden själv, utan det är en transponder i helikoptern/flygplanet som rapporterar sin höjd (och annan information) till radarstationen.

Vad gäller precision så beror det på transpondern, som sämst 30 meter när det gäller höjden.
 
Last edited:

Risbrännaren

Ny medlem
Gick med
27 Oct 2011
Ort
Bispgården
Hoj
1987 Honda CBR1000F, Husaberg 501FE.
tankar går till anhöriga och vänner. R.I.P.

Denna dubbelmoral som visas här på SH är bara för mycket. Ena dagen kommer det upp en Poll om hur fort man kört, andra dagen slänger man skit på en likasinnad. Man blir helt klart mörkrädd när man ser hur vissa tänker kring denna incident

Kan bara instämma i vad du säger! :Bugar
 

Kratoz

Gudomlig sporthojare
Gick med
25 Jan 2012
Ort
Borlänge
Hoj
KTM 1290 Super Adventure, Honda CB650 -80
Du som har koll på detta, var står LFV:s radar och med vilken precision kan kan de mäta inom aktuellt område med tanke på Jordens krökning, dalgångar, kullar och byggnader?
Källa på de?

Läste den här länken igår:
http://traningslara.se/nar-behovs-det-vetenskapliga-kallor-och-nar-ar-det-overflodigt/

Här är ett litet citat:
“Källa på det?” i brist på argument
Det här är knappast ovanligt att man stöter på bland kommentarsfält i bloggar eller på forum. En person har bestämt sig för att han eller hon vet bäst och har rätt och alla motargument, hur självklara de än är, bemöts med någon form av krav på studier eller “motbevis”. Att personen själv inte kommer med annat än påståenden dragna ur luften är inget problem, men alla andra förväntas “motbevisa” det.
 

Tuxedo

Du har inte en chans -Ta den!
Gick med
19 Aug 2008
Ort
Stockholm
Hoj
GSXR 1000, K7 & K3
Det s.k. debattprogrammet med Ekdal i spetsen i går var ett drev mot polisen. I ett debattprogram ges normalt bägge sidornas åsikt ungefär samma utrymme. I går var det 6 mot 1!

Handlade programmet om att polisen orsakade 22-åringens död genom at jaga honom eller handlade det om att polisen utgjorde en trafikfara genom att köra för fort när man inte jagade 22-åringen?

Sen fick man en fadd smak i munnen när GR står och dissar polisens framfart....

Personligen kan jag tycka att pådraget var alldeles för stort i förhållande till lagöverträdelsen och att man skulle försökt att plocka nyckeln ur tändningslåset redan på Sveavägen (norrut).
 

Peter1980

Team Ajvar
Gick med
25 Jan 2009
Ort
Stockholm/Tyresö
Hoj
Har: R1 -16. Haft R6 -08 , R6 -05, R1 -05, Hornet 600 -06
Denna dubbelmoral som visas här på SH är bara för mycket. Ena dagen kommer det upp en Poll om hur fort man kört, andra dagen slänger man skit på en likasinnad. Man blir helt klart mörkrädd när man ser hur vissa tänker kring denna incident

Men att man kör fort innebär inte att man kommer att skylla på polisen när det går åt helvete. Eller ens att man skulle försöka dra. Jag har vurpat 2 gånger, båda gångerna berodde det på att jag var kass, inget annat.

Skriver man att man aldrig kör 200kmh med sin sporthoj så är det dock löjligt.
 
Status
Ej öppen för fler svar.
Nyheter
Bike Babes 10 år – bjuder in till mc-mässa

Fotograf: Lotta Kronåker ...

KTM 990 RC R på gång

KTM har presenterat prototy...

Distinguished Gentlemans Ride 2024

Söndagen den 19/5 var det d...

Skönt häng på Rapidos öppet hus!

Idag höll Rapido MC, Stockh...

Högsta antalet viltolyckor på tio år

Under 2023 inrapporterades ...

Värva SMC-medlem – chans att vinna MC-resa till Nya Zeeland

Foto: Miles Holden Värva...

Hydet Dirt Drags istället för hillclimb 

Den 3 augusti i år har Hyde...

Dags för 50:e Custom Bike Show

Lördagen den 1 juni är det ...

Varning för potthål

Foto: STR/Hanna Maxstad ...

Snart dags för Distinguished Gentlemans Ride

Söndag 19 maj är det dags f...

Top