Grabbkväll - vilken mat och dricka?

Steffo K

3 hojar på 30 år. Byter inte gärna.
Gick med
25 May 2009
Ort
Hufvudstadsnära
Hoj
-06 Yamaha R1 50th anniversary edition
Kör långkokad chili. Det är en säker hit!
Till detta dricks med fördel Brooklyn Lager, och tex en Makers Mark efteråt.
Här kommer mitt egna recept som är baserat på någon annans och moddat en aning.


Till 8 personer:
Ca 1,5 kg märgpipa
Ca 1,5 kg högrev
3 paket bacon
100g riktigt smör
En hel burk Santa Maria chilipulver
2 Habanerofrukter
Ytterligare några färska chilifrukter av lite mindre styrka
4-5 rökta chilifrukter (Anchochili och/ eller Chipotle chili)
8 stora vitlöksklyftor
1 stor rödlök
4st 0,5l mörka kraftiga öl (tex Hobgoblin)
Optional 1,5 dl Jack Daniels

Tillagning:
Använd helst gjutjärnsgryta modell större med lock
Skär bacon i mindre bitar (finhacka om du vill låta baconet vara kvar i grytan, skär större bitar om du vill ta bort baconet senare)
Stek på baconbitarna på hög värme så att de saftar ur sig ordentligt. Under tiden skär köttet i tärningar (kalops size)
När baconet är krispigt och allt fett finns på botten i grytan så kan du ta en sked och ta bort det och kasta. Det är själva baconflottet man vill åt.
Lägg sedan i köttet och sänk värmen till 4:an på spisen, lägg på locket.
Ta på dig handskar och skölj chilifrukterna samt ta ur kärnor.
Hacka all chili i mindre bitar och lägg ner i grytan
Krossa och skala vitlökarna och lägg ner hela (de löses upp under kokningen)
Klyfta rödlöken och lägg ner i grytan
Häll i chilipulvret och rör om
Bryn några minuter
Häll upp med öl tills vätskenivån är precis i hödj med köttbitarna.
Koka under lock på låg temp i ca 6 timmar. Rör om en gång i timmen försiktigt och addera öl efter behov (det ska vara ungefär i nivå med köttet så att bara lite kött sticker upp).
En deciliter Jack Daniels kan med fördel spetsa grytan när halva koket är klart (efter ca 2-3 timmar). De sista 5 centiliterna får kocken smutta på!
 

TheJo

Ny medlem
Gick med
3 Dec 2006
Ort
Skogen
Hoj
-
Personligen dricker jag gärna vin till maten.
Men övriga som kommer tycker inte riktigt samma sak.
Så det får helt enkelt bli öl denna gång :öl

Tips på god ölsorter som man inte alltid dricker annars?
 

Loy

...Mm, så är det!
Gick med
1 Jun 2005
Ort
Hemma
Hoj
Många
Personligen dricker jag gärna vin till maten.
Men övriga som kommer tycker inte riktigt samma sak.
Så det får helt enkelt bli öl denna gång :öl

Tips på god ölsorter som man inte alltid dricker annars?
Primator å Budvar, igna speciella men lättdruckna.
 

Steffo K

3 hojar på 30 år. Byter inte gärna.
Gick med
25 May 2009
Ort
Hufvudstadsnära
Hoj
-06 Yamaha R1 50th anniversary edition
Jag föreslår Brooklyn Lager igen. Den har lite mer smak än en vanlig skitöl, men om man gillar öl så älskar man den.
Kläm med några Red Stripe och Millers för dem som inte gillar smakrik öl.
Alla ovan är Amerikanska.
En bra Tjeckisk är Zlatopramen. Primator som det tipsades om är inte heller dum.
 

Twosaint

Great white people
Gick med
3 Jun 2003
Ort
Höga kusten
Hoj
Z1 Yoshimura ed
Personligen dricker jag gärna vin till maten.
Men övriga som kommer tycker inte riktigt samma sak.
Så det får helt enkelt bli öl denna gång :öl

Tips på god ölsorter som man inte alltid dricker annars?

Slår ett slag för

1432 Pistonhead Hot Roddin' Lager Sverige Flaska 330 ml (34.84) 11.50

Ett billigt öl med lite mera smak.
 

Biltmore

Blood Group: Red
Gick med
9 Aug 2004
Ort
Nacka - Upper Eastside
Hoj
R1 -06 50:th Aniv.
Testade det ölet i påsk, faktiskt riktigt bra!!
Passar ju dessutom kanon i garaget! :tummenupp
 

Bifogat

  • large-26317.jpg
    large-26317.jpg
    63.2 KB · Visningar: 89

Agile

Äddsjail
Gick med
12 Jan 2006
Ort
Sthlm
Hoj
Dieselkombi AKA Doris
Potatisgratäng - Färdig eller gör själv
Rotfruktsgrejer i ugn - Klyfta potatis, morötter och palsternacka, på med pepar och grovsalt. Tänk på att morötter behöver mindre tid i ugn. Enklast är att blanda allt i en påse med lite olja och kryddorna och blanda runt där (slippa geggiga händer)

Grilla kött.. Eller kör in en fläskfilé eller 2 i ugnen (2-3 man per 600 g)

Matigt snacks.. Peta in potatis (eller rotfruktsblandingen ovan) i ugn och servera med dipsås (som man köper på påse och blandar med gräddfil)

Köp mycket öl

Imponera med ett par schyssta whiskyalternativ

Bra grabbkväll: check
 

Starstriker

Som man googlar får man svar
Gick med
27 Apr 2003
Ort
Stockholm
Hoj
BMW 1200GSA, 3x BMW C1 200
Potatisgratäng - Färdig eller gör själv
Rotfruktsgrejer i ugn - Klyfta potatis, morötter och palsternacka, på med pepar och grovsalt. Tänk på att morötter behöver mindre tid i ugn. Enklast är att blanda allt i en påse med lite olja och kryddorna och blanda runt där (slippa geggiga händer)

Grilla kött.. Eller kör in en fläskfilé eller 2 i ugnen (2-3 man per 600 g)

Matigt snacks.. Peta in potatis (eller rotfruktsblandingen ovan) i ugn och servera med dipsås (som man köper på påse och blandar med gräddfil)

Köp mycket öl

Imponera med ett par schyssta whiskyalternativ

Bra grabbkväll: check

När kvällen är slut är all sprit slut medan maten står kvar orörd.
Samtliga deltagare doftar Cillit Bang ur munnen.

Check :yoparty
 

Teo

Apesquad
Gick med
22 Apr 2003
Ort
Stockholm
Hoj
2016 KTM 1290 SD, 1995 Yamaha TT600S
En enkel grej är att klyfta upp potatis, lök, kanske paprika. Ställ sedan en hel, rå kyckling i mitten på en plåt och krydda lite. Lägg potatisen å de andra skiten runt kyllingen och smäll in den i ugnen. Allt blir klart samtidigt och smakar kanon. Kanske lite lite med en kyllig till några grabbar men släng in flera då ferfasen :mad:
 

speedfreak404

Touring Fantast
Gick med
20 May 2009
Ort
Mellansverige
Hoj
;)
Oxfilé Med Klyftpotatis och Bea sås

Sedan gillar någon av dem cider så ska det vara Kopparbergs 7,5% till Maten och sedan någon sötare till eftersnacket..

( Nu är väll ni Öl grabbar )
 

Maverick_ou812

There's a new kid in town
Gick med
30 Sep 2004
Ort
Med Tingeling, Sara,Casper och Nora in da bakery.
Hoj
Ducati 821 Monster -15 och en Specialized Roubaix SL4, 2010 Honda CBR1000RR C-ABS till salu
Skulle precis föreslå samma. En ordentlig gryta chili, bröd och öl.

I med mycket paprika så den blir så där mysigt knaprig!
Som den där jag bjöd på när jag hade grabbkväll för några SH:are? :tungan
Tilläggas bör att det går minst två plattor öl, 6 st 45 cl cider, en 3L BiB, ½ liter Jäger samt en rejäl skvätt whiskey om man är sju törstiga grabbar.

...är det killar som gillar killar kan man gå på rö'tjutet. :hihi Pratar vi grabbfest är det väl ändå pilsner till maten?
Vi som är trygga i vår manlighet kan dricka både och, varför rata alkohol alls? :D

Kör långkokad chili. Det är en säker hit!
Till detta dricks med fördel Brooklyn Lager, och tex en Makers Mark efteråt.
Här kommer mitt egna recept som är baserat på någon annans och moddat en aning.


Till 8 personer:
Ca 1,5 kg märgpipa
Ca 1,5 kg högrev
3 paket bacon
100g riktigt smör
En hel burk Santa Maria chilipulver
2 Habanerofrukter
Ytterligare några färska chilifrukter av lite mindre styrka
4-5 rökta chilifrukter (Anchochili och/ eller Chipotle chili)
8 stora vitlöksklyftor
1 stor rödlök
4st 0,5l mörka kraftiga öl (tex Hobgoblin)
Optional 1,5 dl Jack Daniels

Tillagning:
Använd helst gjutjärnsgryta modell större med lock
Skär bacon i mindre bitar (finhacka om du vill låta baconet vara kvar i grytan, skär större bitar om du vill ta bort baconet senare)
Stek på baconbitarna på hög värme så att de saftar ur sig ordentligt. Under tiden skär köttet i tärningar (kalops size)
När baconet är krispigt och allt fett finns på botten i grytan så kan du ta en sked och ta bort det och kasta. Det är själva baconflottet man vill åt.
Lägg sedan i köttet och sänk värmen till 4:an på spisen, lägg på locket.
Ta på dig handskar och skölj chilifrukterna samt ta ur kärnor.
Hacka all chili i mindre bitar och lägg ner i grytan
Krossa och skala vitlökarna och lägg ner hela (de löses upp under kokningen)
Klyfta rödlöken och lägg ner i grytan
Häll i chilipulvret och rör om
Bryn några minuter
Häll upp med öl tills vätskenivån är precis i hödj med köttbitarna.
Koka under lock på låg temp i ca 6 timmar. Rör om en gång i timmen försiktigt och addera öl efter behov (det ska vara ungefär i nivå med köttet så att bara lite kött sticker upp).
En deciliter Jack Daniels kan med fördel spetsa grytan när halva koket är klart (efter ca 2-3 timmar). De sista 5 centiliterna får kocken smutta på!
Oh, den var nice, får man ta o prova fast Chili ska inte vara för stark man ska kunna njuta av den och hetta är inte njutning.
 
Last edited:

blacktriple

Har två Aprilior!
Gick med
18 Mar 2004
Ort
Helsingborg
Hoj
Aprilia RSV R Factory & Aprilia RS 250
Som den där jag bjöd på när jag hade grabbkväll för några SH:are? :tungan
Tilläggas bör att det går minst två plattor öl, 6 st 45 cl cider, en 3L BiB, ½ liter Jäger samt en rejäl skvätt whiskey om man är sju törstiga grabbar.



Precis den kvällen och den chilin jag tänkte på när jag skrev inlägget.

Gick det verkligen så mycket dricka? Minns jag inte... :tungan
 
Nyheter
Custom Bike Show imorgon!

Portarna till campingen är ...

BMW visar upp konceptmodellen R20

BMW har visat upp på en hel...

Prövotid på AM-körkortet införs

En ändring i körkortslagen ...

2025 års motocrossmodeller från Husqvarna

Husqvarna Motorcycles har p...

BMW visar upp konceptmodellen R20

BMW har visat upp på en hel...

Återträff för deltagarna på Carlbarks Spanienresor!

Carlbarks motor arrangerar ...

”Vårservice”!

Ibland hinner man inte rikt...

KTM 990 RC R på väg

KTM har presenterat prototy...

Bike Babes 10 år – bjuder in till mc-mässa

Fotograf: Lotta Kronåker ...

Bike Babes 10 år – bjuder in till mc-mässa

Fotograf: Lotta Kronåker ...

Top