”Vi punkterar de vanligaste myterna om invandringen”

GuW

Version 1.1
Gick med
30 Jul 2004
Ort
Nej
Hoj
Ja
Den här flyktingbåten som ska kunna husera närmare 2000 boende som man så listigt har smugit upp i en norrländsk älv och lagt till vid en industrikaj mitt ute i ingenstans, där det inte finns någon infrastruktur för att ta hand om den volymen människor, skulle den teoretiskt inte ligga vid kaj i medelhavet istället?

Då slipper ju folk paddla gummibåt till turkkiet/grekland och sedan ta sig igenom 8-9 säkra EU-länder för att komma upp till norrlands inland för att bo på den.

Bara en tanke...
 

_Johansson_

Storfräsare
Gick med
9 Aug 2006
Ort
Östersund
Hoj
Gasturbindriven landspeedhoj
Den här flyktingbåten som ska kunna husera närmare 2000 boende som man så listigt har smugit upp i en norrländsk älv och lagt till vid en industrikaj mitt ute i ingenstans, där det inte finns någon infrastruktur för att ta hand om den volymen människor, skulle den teoretiskt inte ligga vid kaj i medelhavet istället?

Då slipper ju folk paddla gummibåt till turkkiet/grekland och sedan ta sig igenom 8-9 säkra EU-länder för att komma upp till norrlands inland för att bo på den.

Bara en tanke...

De där korkade nordafrikanerna har väl inte fattat vilken enormt bra affär det är att ta emot migranter. Rätt åt dom, låt dom sitta där på stranden med långnäsa medan vi nordbor håvar in förtjänsten!:tungan
 
Last edited:

Werzion

7.3
Gick med
22 Jun 2004
Ort
Jönköping
Hoj
Ingen för tillfället
12799439_10153424939593231_5028958603853408181_n.jpg


Mot slutet av 2015 skrev jag: ”Förra året kom drygt 1500 ensamkommande från Afghanistan, redan det en hög siffra. Förra veckan kom ca 1400 ensamkommande från Afghanistan. Enligt UNAMA är antal som dör av våldet i Afghanistan i år samma som det var förra året [2014]. Har någon gett en förklaring på hur exakt kriget i Syrien nästan femtiodubblade antal ensamkommande från Afghanistan?”

Enligt FNs slutsiffra om Afghanistan dog något färre 2015 än föregående år ”a four per cent decrease in civilian deaths and a nine per cent increase in civilians injured”.

UNAMA har fört jämförbar statistik över civila döda i Afghanistan sen 2009.
2009: 2412
2010: 2794
2011: 3133
2012: 2769
2013: 2969
2014: 3701
2015: 3445


Migrationsverket om asylsökande till Sverige från Afghanistan
2009: 2393
2010: 2393
2011: 4122
2012: 4755
2013: 3011
2014: 3104
2015: 41564


Det heter ofta att söktrycket är en naturlig funktion av krig (och dess intensitet). Det förklarar inte varför antal asylsökande från Afghanistan ökade med över 1200% förra året trots att antal civila som dog i kriget inte ökade. Antal ensamkommande från Afghanistan 50-dubblades som sagt på kort tid.

Detta är inkonsistent med standardförklaringen att variation drivs av krig. Det förklaras dock lätt av min förklaringsmodell, som betonar att latent söktryck alltid är högt och att gränsskydd och asylregler avgör hur många tar sig till Sverige. Förra året kollapsade EUs externa gränsskydd, samtidigt som Sverige gav generöst asyl till Afghanska minderåriga. Trots att våldet inte ökade kom fler asylsökande med ursprung i Afghanistan, varav 70 procent inte direkt från Afghanistan.

Antirasistblogen Polimasaren påstår dock ”Tino Sanandaji vinklar om ensamkommande” och skriver: ”Siffrorna stämmer, men Sanandaji väljer att bortse det faktum att i januari 2014 beslutade Migrationsverket att det som sker i Afghanistan inte längre kan klassas som en väpnad konflikt. Det året blev det dödligaste året sen 2009 när de började med denna statistik”

Bloggaren verkar ha missförstått, mitt inlägg skrevs 2015, inte 2014. Om våldet var drivande borde det kommit flest asylsökande 2014, när det tvärtom exploderade i slutet av 2015. Som vanligt hävdar någon att jag vinklar för att de själva är missinformerade.

Källa: https://www.facebook.com/photo.php?...0320256993231.346950.560498230&type=3&theater
 

TurboJugend

Ny medlem
Gick med
21 Dec 2003
Ort
-
Hoj
-
Här har chefen för boendet sex med flyktingpojkar - "hotade att få oss utvisade"
Sörmland

Chefen för boendet hade sex med flyktingpojkar. Samlagen spelades in på film.
– Hon sa ’om ni inte har sex med mig ringer jag Migrationsverket så att de utvisar er’, berättar en av pojkarna.

Ett hotfullt besök mitt i natten hos pojkarna. Ett falskt telefonmeddelande till Eskilstuna-Kuriren. Så skulle publiceringen om den kvinnliga chefen stoppas.

Pojkarna berättar själva för Eskilstuna-Kuriren hur de natten till onsdagen blev uppsökta av ett antal män på det boende där de vistas. Männen kom från den stad i Sörmland där de bott. Enligt pojkarna ska männen ha försökt få dem att ändra sina berättelser samt ha erbjudit dem pengar.

Männen, mellan fyra och fem till antalet, kom till boendet mitt i natten i den kvinnliga chefens bil, enligt pojkarna. På plats ska de ha försökt att ta den ena pojken åt sidan för att prata med honom.

Inte bara medelålders barn som våldtar på flyktingboenden. Medelålders kvinnor tar också för sig av dom unga pojkarna.

http://ekuriren.se/nyheter/sormland/1.4143925-kvinnan-drev-olagligt-boende-for-ensamkommande

http://ekuriren.se/nyheter/sormland/1.4144462-sa-forsokte-de-stoppa-publiceringen
 

TurboJugend

Ny medlem
Gick med
21 Dec 2003
Ort
-
Hoj
-
Läste det häromdagen, när tas det upp i andra tidningar tro?

Både Aftonbladet och Expressen har faktiskt skrivit om det. Ska dock bli intressant att se vad åtalet och domen blir. Låga straff rent allmänt + kvinnlig straffrabatt gör ju att hon inte har mycket att vara orolig över. På sin höjd en dom för sexuellt utnyttjande och skadestånd. Med tanke på vilka pengar hon har dragit in på flyktingverksamheten så är det ju en droppe i havet. Brott lönar sig som vanligt i Sverige.

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article23013852.ab

http://www.expressen.se/nyheter/chef-pa-asylboende-anklagas-for-sexbrott/
 
Last edited:

TurboJugend

Ny medlem
Gick med
21 Dec 2003
Ort
-
Hoj
-
Reportern Lara Logan berättar om när hon på öppen gata blev överfallen och våldtagen av 300 st arabiska män. Klippet är några år gammalt men givetvis fortfarande aktuellt nu när taharrush har fått spridning i Europa. Är det 300 st ensamma galningar som råkade vara på samma plats eller är det kulturellt betingat?

https://youtu.be/bO12X1nhzzk

She said the incident involved 200–300 men and lasted around 25 minutes. She had been reporting the celebrations for an hour without incident when her camera battery failed. One of the Egyptian CBS crew suggested they leave, telling her later he heard the crowd make inappropriate sexual comments about her. She felt hands touching her, and can be heard shouting "stop", just as the camera died. One of the crowd shouted that she was an Israeli, a Jew, a claim that CBS said, though false, was a "match to gasoline". She went on to say that they tore off her clothes and, in her words, raped her with their hands, while taking photographs with their cellphones. They began pulling her body in different directions, pulling her hair so hard she said it seemed they were trying to tear off chunks of her scalp. Believing she was dying, she was dragged along the square to where the crowd was stopped by a fence, alongside which a group of women were camping. One woman wearing a chador put her arms around Logan, and the others closed ranks around her, while some men who were with the women threw water at the crowd.

https://en.wikipedia.org/wiki/Lara_Logan
 

Werzion

7.3
Gick med
22 Jun 2004
Ort
Jönköping
Hoj
Ingen för tillfället
I söndags hittades en 22-årig kvinna död på ett asylboende i Mariannelund i Småland. Hennes 25-åriga make greps senare på sannolika skäl misstänkt för mord. Det var det sjätte misstänkta mordet på svenska asylboenden i år.

Enligt Migrationsverket bor ungefär 85 000 personer i olika asylanläggingar i landet. Det motsvarar en större svensk tätort, lite mindre än Norrköping men större än Lund eller Umeå.

Mordfrekvensen i Sverige är ungefär 1 på 100 000 invånare och år. För de boende i Asylköping är frekvensen, om året fortsätter som det börjat med ett misstänkt mord i månaden, fjorton gånger högre. Som i delar av Latinamerika.

En svensk stad med samma mordfrekvens skulle betraktas som ett katastrofområde. Det offentliga Sverige väljer i stället att placera barn och kvinnor där.

Tycker regeringen att detta är acceptabelt?

http://www.svd.se/asylkoping--ett-katastrofomrade
 

TurboJugend

Ny medlem
Gick med
21 Dec 2003
Ort
-
Hoj
-
Många sk flyktingar åker ju hem till sina hemländer på semester nu under sommaren. Hur funkar det egentligen? Tar skurkarna också semester? "Fan om jag får se dig här i augusti!". Nån som kan förklara?
 

Werzion

7.3
Gick med
22 Jun 2004
Ort
Jönköping
Hoj
Ingen för tillfället
Kör på lite nostalgi idag och blickar bakåt mindre än ett år sedan:

Cecilia Wikström (L) i september 2015

"De dyraste att utbilda är läkare och det finns en stark överrepresentation av exempelvis läkare bland de syriska flyktingarna. Nu skulle vi kunna få hit dem gratis och sätta dem i arbete."

"Där är Angela Merkel den som utmärker sig, hon orkar ha visioner och hon vågar ha en politik som bygger på beprövad vetenskap. Det är inte bara av godhet som Merkel säger att de kan ta emot 500 000 per år, de har redan en skriande arbetskraftsbrist."

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article21457981.ab



:hihi


Första stycket, tre "fakta" som hon tar upp, som är tre lögner...
Nej, de finns inte en stark överrepresentation av exempelvis läkare bland de syriska flyktingarna.
Nej, de är inte gratis att få hit dem.
Nej, vår integrationspolitik sätter dem inte i arbete.
 

Werzion

7.3
Gick med
22 Jun 2004
Ort
Jönköping
Hoj
Ingen för tillfället
I det tyska näringslivet korkades champagneflaskorna upp förra året när över en miljon flyktingar sökte sig till Tyskland där företagen skriker efter arbetskraft. I dag är baksmällan påtaglig – migranterna är sämre utbildade och passar sämre in i det tyska arbetslivet än förväntat. Det är politisk dynamit.

Tysklands 30 största börsnoterade bolag omsätter sammanlagt mer än 1 100 miljarder euro och har över 3,5 miljoner anställda – men sysselsätter inte mer än 54 flyktingar med tillsvidareanställning.

Inte minst vittnar de om överdrivna förhoppningar.

I medierna tecknades bilden av en ström av ingenjörer, läkare och programmerare som bara väntade på att visa vad de går för.

Sedan dess har det gått nästan ett år och många undrar varför företag som kemibjässen Bayer, försäkringsbolaget Allianz eller Volkswagen inte har en enda flykting med fast anställning.

Källa: http://www.svd.se/tysk-baksmalla-migranter-botar-inte-bristen-pa-arbetskraft/om/flykten-till-europa




Och här i Sverige pratar främst Löfven (och hans svans) för hur avundsjuka övriga länder är på Sverige (och Tyskland) - vilket är ren och skär bullshit, läs utländsk media så får ni se sanningen. Bara så simpelt som hade de varit avundssjuka, ja då hade de ju också med glädje öppnat sina gränser för vem som helst - det finns en anledning till att länder inte gör det...


*EDIT*

Tänk om politiker och media inte hade LJUGIT för ett år sedan, då hade ingen haft "baksmälla" idag och varit chockade över resultatet....
 
Last edited:

zoda

Gudomlig sporthojare
Gick med
7 Sep 2014
Ort
Ja
Hoj
Ok

Markus

Gudomlig sporthojare
Gick med
12 Jan 2004
Ort
Area 08
Hoj
KTM
Många sk flyktingar åker ju hem till sina hemländer på semester nu under sommaren. Hur funkar det egentligen? Tar skurkarna också semester? "Fan om jag får se dig här i augusti!". Nån som kan förklara?
Det gjorde redan latmaskarna som "flydde" från tex Chile. Det behöver ingen förklaring.


Skickat från min Nexus 5X via Tapatalk
 

TurboJugend

Ny medlem
Gick med
21 Dec 2003
Ort
-
Hoj
-
I juni 2016 anmäldes 789 fickstölder i Göteborgs kommun – fler anmälningar än någon månad sedan 2008. Det visar färsk statistik från Brottsförebyggande rådet som har bearbetats av Journalism++ och Nyhetsbyrån Siren. – Det är alarmerande att det är så många stölder, medger polisens presstalesperson Stefan Gustafsson.

Det verkar gå bra för Göteborg. Länge leve mångkulturen.

http://www.gp.se/nyheter/göteborg/polisen-extrem-stöldvåg-i-göteborg-1.3465170
 

Skrotnisse

What would Shervin do?
Gick med
4 Oct 2006
Ort
Månbas Alpha
Hoj
120 år gammalt, 2559cc
http://www.gp.se/nyheter/debatt/gör-oss-inte-till-andra-klassens-medborgare-1.788904

Välskrivet debattinlägg av en sekulär muslim.

Tyvärr gör de flesta svenska partier, myndigheter och institutioner misstaget att låta de konservativa muslimerna representera alla muslimer i officiella sammanhang.
Visserligen genomtänkt, välskrivet och sant.
Men:
Hon missar en detalj.
Ingen tvingar henne att vara muslim.
Min erfarenhet av islam säger mig att snacket om "fredens och toleransens religion" är ren lögn.
Även sekulära muslimer har en världsbild som inte är acceptabel.
Jag känner flera välintegrerade personer från muslimska kulturer.
De har mer eller mindre kristna värderingar.
Det är grunden till integration.
Men ALLTID med tillägget att homosexuella, zigenare och/eller judar skall utrotas.
 
Nyheter
Godmorgon från Erfoud!

Provkörning pågår: läckra Yamaha XSR 900 GP

Sandy kör XSR 900 GP All...

Bike på Ténéré Spirit Experience i Marocko!

Yamahas fabriksteam i Rally...

Besök oss på BikeDagarna i Trollhättan!

Årets BikeDagar har precis ...

Besök oss på BikeDagarna i Trollhättan!

Årets BikeDagar har precis ...

Anmälan till Start2Ride 2024 har öppnat

Screenshot Biljettförsäl...

Anmälan öppen till HUSQVARNA TREK 2024

Nu är ägare av Husqvarna No...

Peter kör nya Svartpilen 801

Bara några kilometer från a...

En helt ny Husqvarna!

Bara några kilometer från a...

Anmälan öppen till Ducatis DRE Adventure 2024

För sjunde gången i ordning...

Top