Maverick_ou812
There's a new kid in town
- Gick med
- 30 Sep 2004
- Hoj
- Ducati 821 Monster -15 och en Specialized Roubaix SL4, 2010 Honda CBR1000RR C-ABS till salu
Vissa saker trodde jag aldrig att jag skulle få läsa men nu är det tydligen bevisat. Kommer hädanefter att tänka till innan jag häcklar. Det är nu nyttigt...
--------------------------------------------------------------------------
En modern korvsallad
Grillad korv behöver inte serveras i bröd utan kan gärna dyka upp i helt nya sammanhang. Grilla några olika sorters korvar och dela dem i bitar som droppas i blandad sallad tillsammans med örter och lökbitar.
Korvsallad är gott och betydligt nyttigare än de normalt ganska feta tillbehören som dyker upp i korvarnas släptåg. Komplettera gärna med gott bröd.
Pensla korvarna med olja, antingen den är neutral eller smaksatt, och stick några hål i skinnet för att undvika att de spricker. Grilla korvarna och vänd dem lite då och då för bästa resultat.
Blanda salladsgrunder direkt på tallrikarna. Droppa ner bitar av halva körsbärstomater, gurk- och lökbitar samt färska örtkryddor som timjan och bladpersilja.
Dela korvarna i bitar och fördela dem över salladsgrönsakerna. Serveras med god senap och gärna en bit gott bröd.
Dan Strandqvist
dan.strandqvist@ttspektra.se
Sallad med grillad korv
4 personer
3-4 olika sorters korv, exempelvis falukorv, kabanoss, chorizos och bratwurst
1-2 msk rapsolja alt färdig grillolja
Till serveringen:
blandad sallad med olika sorters sallad, körsbärstomater, gurka, röd lök, bladpersilja och färsk timjan
--------------------------------------------------------------------------
Orginallänken: http://gp.se/gp/jsp/Crosslink.jsp?d=239&a=282250
Sen har vi ju det klassiska receptet också:
http://www.scales.se/doc/HTML/r_korvsallad.htm
Vad säger man? Priceless... i sommartider!
--------------------------------------------------------------------------
En modern korvsallad
Grillad korv behöver inte serveras i bröd utan kan gärna dyka upp i helt nya sammanhang. Grilla några olika sorters korvar och dela dem i bitar som droppas i blandad sallad tillsammans med örter och lökbitar.
Korvsallad är gott och betydligt nyttigare än de normalt ganska feta tillbehören som dyker upp i korvarnas släptåg. Komplettera gärna med gott bröd.
Pensla korvarna med olja, antingen den är neutral eller smaksatt, och stick några hål i skinnet för att undvika att de spricker. Grilla korvarna och vänd dem lite då och då för bästa resultat.
Blanda salladsgrunder direkt på tallrikarna. Droppa ner bitar av halva körsbärstomater, gurk- och lökbitar samt färska örtkryddor som timjan och bladpersilja.
Dela korvarna i bitar och fördela dem över salladsgrönsakerna. Serveras med god senap och gärna en bit gott bröd.
Dan Strandqvist
dan.strandqvist@ttspektra.se
Sallad med grillad korv
4 personer
3-4 olika sorters korv, exempelvis falukorv, kabanoss, chorizos och bratwurst
1-2 msk rapsolja alt färdig grillolja
Till serveringen:
blandad sallad med olika sorters sallad, körsbärstomater, gurka, röd lök, bladpersilja och färsk timjan
--------------------------------------------------------------------------
Orginallänken: http://gp.se/gp/jsp/Crosslink.jsp?d=239&a=282250
Sen har vi ju det klassiska receptet också:
http://www.scales.se/doc/HTML/r_korvsallad.htm
Vad säger man? Priceless... i sommartider!
